Sport

Labdarúgás: két év után nyert bajnokit a Tanárképző

Labdarúgás: két év után nyert bajnokit a Tanárképző

2015. június 9., kedd
Labdarúgás: két év után nyert bajnokit a Tanárképző
tanarkepzo_bordany_mj 009

Keserű időszakot zárt le a legutóbbi fordulóban az USC Tanárképző: a megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában szereplő együttes a Földeák elleni 3-2-s sikerével 749 nap után örülhetett győzelemnek.

„Nagyon örültünk neki, a múlt héten már majdnem sikerült a Csanádpalota ellen. Sok edzésünk van, sok játékos fordult meg a csapatban, de már vártuk ezt az eredményt, a futball sajnos nem ilyen, nem mindig úgy alakul, ahogy várja az ember. Kollokviumi szünet van most, ehhez képest rendesen járnak edzésre a játékosok, gondoltam is, hogyha másban nem is, de erőnlétben felülmúljuk az ellenfelet, ez pedig sikerült is. Földeákon nyolc gólt kaptunk az ősszel, ismertük a csapatot, az edzőjüket, tudtuk, hogy hogyan kell ellenük játszani, ez is fontos volt” - fogalmazott a hétvégi, rossz sorozatot megtörő mérkőzés után

Miskolczi József

, a Tanárképző vezetőedzője. A csapat ezzel két éves nyeretlen periódust zárt le, értelemszerűen ez volt az idei bajnokságban aratott első sikerük, és a 2013. május 19-e óta először szerzett három pontot az együttes, akkor a Sándorfalvát hátrányból 4-1-re győzte le a Tanárképző, azóta 748 napot kellett várnia az újabb sikerre, ami végül 2015. június hetedikén el is érkezett.

tanarkepzo_bordany_mj-021_miskolczi_jozsef

A Tanárképző kerete jelentősen átalakult az utóbbi időszakban, és létszámgondok is nehezítették az együttes életét az idei bajnokság elején, amikor az első két mérkőzését el is kellett halasztania a csapatnak, az idei bajnokságban pedig a megyekettőből való kiesés után már a megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában küzd Miskolczi József együttese. „Talán negyvennél is több játékos van, akiket én leigazoltam és kiváltott játékengedélye van nálunk, azonban sokan nem tudtak jönni a hétvégi mérkőzésekre. Nehezen sikerült összeszedni olyan embereket, akik vállalták is a hétvégi mérkőzéseket, a legtöbb egyetemista már csütörtökön hazautazik. Korábban nem voltak ilyen problémáim, ezek azonban két évvel ez előtt kezdődtek, amikor jóformán az egész csapat egyszerre távozott, annak ellenére, hogy azt ígérték, hogy itt maradnak. Két évvel ez előtt, az utolsó mérkőzésen megkérdeztem, hogy ki az, aki távozna vagy maradna, sorban egyenként felálltak a játékosaim, hogy elmennének, de többen voltak, akik ígéretük ellenére is végül távoztak. Nem az volt a baj, hogy elmentek, hanem az, hogy váratlanul tették mindezt” - tért ki a csapat problémáira Miskolczi József. A csapat edzője elmondta, azért volt ekkora a fluktuáció a csapatnál, mert ezt követően az újonnan érkezők a kudarcélmények hatására inkább elhagyták a megyei másodosztályban szereplő, és az újonnan érkezőek egy része is követte korábbi csapattársait. „Edzői pályafutásom alatt nem fordult elő ilyen dolog, mindig tudtak pótolni a távozókat. Nem az edzéssel, vannak annak megszervezésével volt a probléma, hanem a bizonytalansággal. Most ősszel a gólyatáborban próbáltunk játékosokat keresni, jelentkeztek is, csak szintén nem tudták azt, hogy mit jelent egy rendszeres bajnokságban szerepelni. Nem volt könnyű dolgom, mert voltak olyan 18-20 éves srácaim, akiknek alapvető dolgokat kellett elmagyaráznom edzésen, mert korábban még semmilyen szinten nem futballoztak” - részletezte a csapatépítés nehézségeit a Tanárképző mestere. Miskolczi Józseftől többen is megkérdezték már kollégái közül, hogy miért is vállalja tovább a csapat vezetését, hiszen minimális sikerélmény mellett dolgozott a Tanárképző élén. „Szívességből csináltam eddig is, nem presztízsből, ez az életem. Nagyon örültem a győzelemnek, ami nem volt könnyű, hiszen 2-2-nél volt egy komoly lehetősége szabadrúgásból a Földeáknak, amit ha berúgnak, nekünk végünk, de végül mi szereztük meg a győzelmet. Kár, hogy ilyen későn jött a siker, amiben talán az is szerepet játszhatott, hogy a Földeák lehet elhitte a mérkőzés előtt, hogy minket simán le fog győzni” - fogalmazott Miskolczi József.

Az adott szó hatalma

A Tanárképző edzője leginkább azt látja, hogy a régebbi időkhöz képest jóval kevésbé lehetett számítani az adott szóra: többször előfordult a csapat életében, hogy az ígéretek ellenére sem jöttek el a játékosok a hétvégi meccsre. „Aki nem jön, azt hiszi, hogy csak egyedül teszi ezt, de ez sokszor három-négy embert is jelent. Számomra ez furcsa dolog, mert régen ha egy parasztbácsinak azt mondták, hogy elmennek hozzá napszámba, akkor írás nélkül elmentek, ma viszont nem tartják a szavukat az emberek. Hiába vagyok köztük, más a világ, mint korábban” - mondta el Miskolczi József. A Tanárképző mestere a jövővel kapcsolatban kifejtette, még nem tudják, mit hozhat számukra a következő szezon, azonban Miskolczi József úgy látja, hogy nem lenne értelme a még alacsonyabb osztályban való indulásnak. „Szeretnék megmaradni a harmadosztályban, és remélem, hogyha nem is a magam, de valaki más vezetésével visszajutna a csapat a másodosztályban, mert ennyit megérdemel az egyesület. Jó pár jó játékosunk volt, de amint egy kicsit jobban játszottak nálunk, rögtön elvitték őket más csapatok. Nehéz megszervezni a hétvégéinket, mert sok dolog elvonja a fiatalokat, amivel nincs is baj, csak mondják meg nekem, hogy tudjam, hogy hogyan állok a játékosállománnyal” - tette hozzá Miskolczi József.

Az előző szezonban egy vacsora felajánlás is érkezett a csapat részére az egyik csárdától, ehhez az utolsó három mérkőzés egyikét kellett volna megnyernie a Tanárképzőnek, azonban ez elmaradt, így a vacsorára sem került sor. Miskolczi József elmondta, idén sajnos ilyen jellegű felajánlás nem érkezett a csapat számára.

Ahogy a Tanárképző trénere nevetve hozzátette: már nagyon jól ismerik őt a sportorvosnál, tudják, hogy általában nagyon fontos ügyekben keresi fel őket, hogy meglegyen a játékengedély. A Tanárképzőnek egy mérkőzése van még a szezonból: a sereghajtó gárda szerdán 19 órakor a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján, az FK 1899 Szeged második csapata ellenében zárja le az idei szezont.

749 nap elteltével aratott újra győzelmet az USC Tanárképző, a csapat a hétvégén a Földeák ellen ünnepelhetett!http://szegedma.hu/?p=545647

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.