Sport

Labdarúgás: 2016-ban már az új stadionban játszik a Szeged-Grosics

Labdarúgás: 2016-ban már az új stadionban játszik a Szeged-Grosics

2015. június 2., kedd
Labdarúgás: 2016-ban már az új stadionban játszik a Szeged-Grosics
stadion02_gs

Idén nyáron megkezdődhet a Dorozsmai út mellé tervezett új szegedi futballstadion építése, a beruházás pedig a jövő nyárra mindenképpen befejeződik, hogy a 2016/17-es szezont már az új arénában kezdhesse meg a Szeged 2011-Grosics Akadémia – mondta el portálunknak Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke.

A Magyarország kormánya által

kiemelt beruházássá nyilvánított

építkezés még egyelőre nem kezdődött meg a Dorozsmai út–Körtöltés–Bajai út–Városgazda sor–Méntelepi-Fehér-tó által határolt területen,

Kiss-Rigó László

megyéspüspök ugyanakkor a SZEGEDma.hu-nak elmondta: az új szegedi stadion építése idén nyáron elkezdődhet, és jövő nyárra be is fejezik, hogy a Szeged-Grosics a jövő szezonban visszatérhessen a Tisza-parti városba. „Amint oda jutunk, hogy beadhatóvá válik az építési engedély iránti kérelem, azonnal beadjuk. Ennek egy hosszú útja volt, különböző ingatlanok, magántulajdonú, állami és önkormányzati tulajdonjogú ingatlanok tulajdonjogát kellett megszerezni, ráadásul erdőterület is beszélünk, így sok minden nehezítette, komplikálta a helyzetet. Egyébként mindenkinek a jó szándékával találkoztunk, de a jog által megkövetelt időtartamokat nem lehetett ennél jobban összesűríteni. Most éppen ott tartunk, hogy néhány héten belül remélhetőleg az ingatlanok egy helyrajzi számon való egyesítése megtörténik, akkor pedig elhárul az akadály azt illetően, hogy beadjuk az építési engedélyre való kérelmet. Ahogy megkapjuk az engedélyt, kiválasztjuk a kivitelezőt, és elkezdjük az építkezést” - fogalmazott portálunknak Kiss-Rigó László, a klubtulajdonos egyházmegye püspöke. A megyéspüspök megerősítette: a 2016/17-es szezont már az új stadionban kezdi meg a Szeged 2011-Grosics Akadémia, így a beruházás 2016 nyarára mindenképpen elkészül. „Remélhetőleg már NB I-ben kezdheti meg új otthonában a csapat a jövő évi szezont, a munka pedig idén elkezdődik” - tette hozzá Kiss-Rigó László. A Szeged 2011-Grosics Akadémia a hetedik helyen zárta az NB II 2014/15-ös, vasárnap befejezett szezonját, hazai mérkőzéseit pedig a következő szezonban is Gyulán, a Grosics Akadémia felújított centerpályáján játssza majd a másodosztályban.

A 2016/17-es szezont már az új szegedi stadionban kezdi meg a Szeged 2011-Grosics Akadémia.http://szegedma.hu/?p=543281

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.