Bulvár

Kezdődnek a BFMK nyári táborai

Kezdődnek a BFMK nyári táborai

2015. június 15., hétfő
Kezdődnek a BFMK nyári táborai

A mai nappal végleg kicsöngetnek az iskolákban és elérkezik a nyári táborok időszaka. Jövő hétfőtől tizennégy napközis tábor közül választhatnak a gyerekek és szüleik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ kínálatából június 22-től egészen augusztus 7-ig. Az évek óta népszerű kalóz, kaland, élmény, néptánc és művészeti, kézműves táborok mellett az idén is lesz bentlakásos tábor - 10 napon át a mártélyi holtágnál.

Tizenhárom ötnapos nyári táborral várja a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ a gyerekeket az idei szezonban. A programok mellett a helyszínek is igen változatosak lesznek: a BFMK-ban, a Tájházban, a város környékén, a strandon illetve a mártélyi Tisza-parton tölthetik el a szünidőt a fiatalok. A szervezők hétfőtől péntekig reggel nyolctól délután négyig felügyeletet, ebédet és programokat biztosítanak a résztvevőknek. A "Tíz nap alatt a Föld körül" című bentlakásos tábor a mártélyi Bodnár Bertalan Oktatóközpontban nevéhez méltóan tíznapos lesz; itt a háromszori étkezés mellett régi idők virágzó kultúrái, a maják, a vikingek, a hunok, az indiánok és a maszájok világa is megelevenedik. Az óvodásoknak és az első, illetve második osztályos általános iskolásoknak szóló néptánc tábor mellett az évek óta megrendezésre kerülő kézműves tábor mind a szülők, mind a gyerekek körében rendkívül népszerű. Lesz még élmény, agyagműves, kaland, titoknyitogató, kalóz és színjátszó tábor is, valamint táborozni várják az állatbarátokat, az "állati jó játékok" iránt érdeklődőket és Sherlock Holmes barátait is. Az első táborok június 22-én kezdődnek és augusztus első hetében zárul az utolsó turnus a nyári szezonban. A táborok csak kellő számú jelentkező esetén indulnak el, melyekre a művelődési központ telefonszámain és e-mail címein jelentkezhetnek az érdeklődők a tábor kezdete előtti hét szerdájáig. Eddig az időpontig kell befizetni a részvételi díjakat is; a napközis táborok 12 ezer forintnál kezdődnek, a tíz napos bentlakásosok tábor 36 ezer forintba kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.