Közélet

Képzésfejlesztési projekt zárult a kamaránál

Képzésfejlesztési projekt zárult a kamaránál

2015. június 23., kedd
Képzésfejlesztési projekt zárult a kamaránál

Szegedi zárórendezvénnyel fejeződött be a ConstructEU – A sikeres európai építőipari projektekért című két éves innovációtranszfer projekt. A most zárult két éves képzésfejlesztés a jövőben kiírásra kerülő uniós pályázatokban való sikeres részvételt is segíti majd.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részvételével, 367 ezer euróból (több mint 110 millió forintból), 75 százalékos uniós támogatással megvalósult projekt célja egy olyan speciális képzés kialakítása volt az építőiparban dolgozó szakemberek számára, ami megfelel az Európai Képesítési Keretrendszernek, ezzel is segítve a kiírásra kerülő uniós pályázatokban való sikeres részvételt. A záróesemény résztvevői a Kamara nemzetközi EU-s projektjei mellett megismerhették a most zárult képzésfejlesztési programot, annak eredményeit és a benne rejlő jövőbeli lehetőségeket.

Đurović Éva

projektmenedzser kiemelte, hogy a projekt vezető partnere, az emcra GmbH nevű német cég biztosította a képzés koncepcióját. A hat magyar, német és spanyol partnerszervezet a tréningeket az építőipari szektorban dolgozó projektmenedzserek igényeihez alakította. Hozzátette: a németországi mintákon alapuló képzési program elsősorban azokat segíti, akik az építőiparban eredményesek, de továbbfejlesztenék képességeiket a projektmenedzsment területén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.