Karinthy kabarézik a Fekete házban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Karinthy01

Karinthy Frigyes lesz a Fekete ház főszereplője június 7-én, vasárnap este: a legendás író műveiből láthatnak különleges zenés színdarabot az érdeklődők. A Karinthy-kabaré Pataki Ferenc rendezésében 19 órakor kezdődik.

Karinthy Frigyes lesz a Fekete ház főhőse június 7-én, vasárnap este: 19 órakor egy izgalmas Karinthy-kabaréval várják az érdeklődőket, melyet különleges helyszínen, a Fekete ház kertjében tartanak majd. A darabban zongorakíséret mellett Csorba Kata, Szívós László és Pataki Ferenc színművészek keltik életre Karinthy kultikus írásait, legendás idézeteit.

Az este azonban a kabaréval nem ér véget: a résztvevők számára Pataki Ferenc tart különleges, esti tárlatvezetést a Számadás a tálentomról című Karinthy-kiállításon. A tárlaton számtalan humoros idézetet, Karinthy életének legfontosabb pillanatait, kéziratait, személyes tárgyait mutatják be. Látható például gyermekkori naplójának azon oldala, ahová tizennégy női arcot rajzolt fel a gyermek Karinthy, így üzenve felnőttkori önmagának: ha lesz felesége, vajon melyik archoz fog a hölgy a leginkább hasonlítani? Ezeket a személyes tárgyakat és idézeteket különleges installációval teszik még izgalmasabbá a Fekete házban.

A Karinthy-kabaréra elővételben válthatóak belépőjegyek a Fekete ház pénztárában. Eső esetén az előadást június 8-án, hétfőn rendezik meg.

Előző sztori

Szilasi a könyvhéten: “Az olvasás a szabadság érintetlen birodalma” + FOTÓK

Következő sztori

Pénteki programajánló: Könyvhét, blues-est, SZESZ