Karate: bronzérmet szerzett a férfi válogatott Párizsban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karate_parizs

Harmadik helyen végzett a magyar férfi karate-válogatott a Régiók Európa-bajnokságán. A bronzérem sporttörténelmi sikert jelent, hiszen felnőtt férfi csapataink világversenyen korábban még soha nem állhattak dobogóra.

A Párizsban megrendezett viadalon a György Dániel, Hárspataki Gábor, Höning Dávid, Szegedi Döme, Tadissi Martial és Virág András összetételű együttes egy vereség mellett három diadallal érte el a nagyszerű eredményt.

A június 6-7-én a párizsi Pierre de Coubertinről elnevezett Sportcsarnokban megrendezett versenyen – ahol 23 ország 142 csapatának 630 sportolója vett részt – Magyarországot egy-egy felnőtt férfi és női kumite (küzdelem) csapat képviselte.

A férfiak két remek győzelemmel indítottak, a 16 között Hárspataki Gábor, Tadissi Martial és a Tisza Volán sportolója, Höning Dávid remeklésével 3-0-ra nyertek, majd 2-1-re felülmúlták a csapatvilágbajnokokat felvonultató szerbeket az Europa Játékokra is kvalifikált Tadissi és Szegedi Döme győzelmeivel. A döntőbe jutásért a francia együttes következett, amely rendkívül szoros csatában 2-1-re nyert. A mieink közül ezúttal Tadissi hozta a maga meccsét, de az ötödik, döntő mérkőzésen Höning is nagyon közel állt a diadalhoz: 2-0-ra vezetett, ellenfele innen fordított.

A rendkívül fiatal magyar együttes azonban így is kiharcolta a bronzmérkőzés jogát, sőt, a harmadik helyért 3-1-re felülmúlta Bosznia-Hercegovinát. A bosnyákok ellen Tadissi, Szegedi bizonyult jobbnak riválisánál, és végül a szegedi színekben versenyző Höning David 1-0 arányú győzelmével biztosította be a magyar férficsapat első bronzérmét.

“Nagyon jól teljesített a csapat, mindenki hozta a formáját. Nagy szívvel és lélekkel dolgoztak a fiúk, megmutatták, hogy még sok mindenre lesznek képesek a jövőben. Megyünk tovább, nem állunk meg, de most nagyon örülünk a férfi csapat első Európa-bajnoki érmének” – értékelt Ruzsinszki György, a felnőtt válogatott edzője.

Bíztató előjel, hogy a Bakuban rendezett Európa Játékokon induló Tadissi Martial – aki egyben a férfiak csapatkapitánya is – magabiztos versenyzéssel minden mérkőzését hozta.

A versenyzőt a Tisza Volán SC karate szakosztályának munkáját irányító szakvezető kísérheti el Magyar Olimpiai Bizottság által is kiemelt fontossággal kezelt sporteseményre, ahol közel 200 sportoló fogja képviselni hazánkat.

Előző sztori

Két szakmai elismeréssel is díjazták a Szegedi Szabadtérit

Következő sztori

Női labdarúgás: megőrizte NB I-es tagságát a SZAK