Gazdaság

Javulhat az ellenőrzött önkormányzati cégek szabályozottsága

Javulhat az ellenőrzött önkormányzati cégek szabályozottsága

2015. június 29., hétfő
Javulhat az ellenőrzött önkormányzati cégek szabályozottsága

Nagymértékben javulhat az önkormányzati tulajdonban lévő hulladékgazdálkodási és távhőszolgáltató cégek szabályozottsága az elvégzett számvevőszéki vizsgálat nyomán, az első eredmények már látszanak - mondta Horváth Margit, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felügyeleti vezetője az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Elmondta, hogy már kezdenek beérkezni az intézkedési tervek, amelyeket az ÁSZ előírt az ellenőrzött vállalatoknak, és ezekből az látszik, hogy hasznosítani tudják majd a megállapításokat. Az ÁSZ szakértője kifejtette, hogy a legtöbb hiányosságot a szabályozási környezettel összefüggésben tárták fel a vizsgálatok. Úgy vélekedett, hogy ha ezen a területen sikerül rendet tenni és az érintett cégek megfelelnek az alapvető szabályozottsági feltételeknek, úgy átlátható lesz a működésük és a díjak szerkezete is. Az ÁSZ 36 önkormányzati hulladékgazdálkodási, illetve távhőszolgáltató céget ellenőrzött a közelmúltban, és összesen 123 javaslatot tett egyebek közt a gazdálkodás szabályszerűségének helyreállítására, a szabályozottság javítására és a helytelen vagy hibás gazdálkodási gyakorlatra vonatkozóan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.