Sport

Futsal: utolsó esélyét ragadná meg az SZTE EHÖK SE Zalában

Futsal: utolsó esélyét ragadná meg az SZTE EHÖK SE Zalában

2015. június 7., vasárnap
Futsal: utolsó esélyét ragadná meg az SZTE EHÖK SE Zalában
szte_ehok-gocsej04kf

Az utolsó fordulójához érkezik hétfőn a férfi futsal NB II rájátszása a három csoport bajnoka között: az SZTE EHÖK SE Zalaegerszegre, a Göcsej SK otthonába utazik a záró fordulóban, ahol mindenképpen győznie kell majd Cserenkó Szabolcs tanítványainak ahhoz, hogy meglegyen az osztályozót jelentő második hely.

Miután az előző fordulóban, amikor szabadnapját töltötte az SZTE EHÖK SE, a Göcsej 1-0-ra legyőzte a keleti bajnok Nyírgyulajt, az eldőlt, hogy a rájátszást a zalaegerszegiek nyerik meg, így ők egyenes ágon feljutnak az NB I-be előző sikerükkel. A szegediek a hétfői mérkőzés előtt a csoport harmadik helyén állnak, és ahhoz, hogy legalább az osztályozót jelentő második helyet elérjék, még a döntetlen is kevés

Bullás Imrééknek

hétfőn, hiszen a Nyírgyulaj gólkülönbsége jobb, mint az EHÖK SE-é, így csak egyetlen út létezik az egyetemisták számára az osztályozóhoz: mindenképpen nyernie kell Zalaegerszegen, különben elúszik a feljutás reménye, és véget ér a szezon a Tisza-partiak számára.

Online

Hétfőn 18.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Göcsej SK - SZTE EHÖK SE NB II-es futsal bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

„Mindenféleképpen kell a győzelem nekünk hétfőn, ezért is megyünk Zalaegerszegre. Megbeszéltük a srácokkal is, hogy mindenki ennek megfelelően álljon hozzá majd, mert ez az egyetlen egy esélyünk van, ha nyerünk, mindegy, hogy mennyivel, vagy hogyan.

Igor Bilic

továbbra is sérült, míg

Dalibor Crkvenjakov

játéka munkahelyi elfoglaltság miatt kérdéses, a többiek egészségesek. Az biztos, hogy szerencsére is szükségünk lesz hétfőn, de azt mondják, jó csapatnak van szerencséje, most meglátjuk, hogy mennyire vagyunk jó csapat. Hiszek magunkban, látom azt, hogy mi ezt meg tudjuk csinálni. Nagyon jó ellenféllel játszunk hétfőn, de lehet, hogy kevésbé lesznek motiváltak már, mi pedig abszolút motiváltak leszünk. Ha nem fogunk rágörcsölni, és mindenki hozza azt, amit elvárunk tőle, akkor biztos vagyok benne, hogy egy jó meccs után sikerülni fog a győzelem” – fogalmazott a hétfői mérkőzés előtt portálunknak

Cserenkó Szabolcs

, az SZTE EHÖK SE játékos-edzője. A már bebiztosított feljutás mellett az is segítheti a szegediek dolgát zalaegerszegi részről, hogy az

újszegedi sportcsarnokban mesterhármasig jutó

Halmos Máté

sérüléssel bajlódik a hírek szerint, az ő hiányát megérezheti a Göcsej hétfőn is. „Bízunk magunkban, a munkát elvégeztük, minden futballszezonnak a végét járjuk, így a játékosokon is lehet látni a fáradtság jeleit, de nem volt probléma az edzésmunkával. A srácok is átérzik azt, hogy nekünk itt győzni kell, aztán hogy mi lesz belőle, azt hétfőn megtudjuk” – mondta el a szegediek vezetőedzője. A tréner szerint jól jöhetett csapatának, hogy két hetes szünetet követően lép pályára a

Nyírgyulajtól elszenvedett vereséget

követően, hiszen így többet tudtak edzeni, és át tudták beszélni az azóta történteket. „Nagyon sajnáljuk a nyírségi vereséget, de hamar túltettük magunkat rajta, és mindenki arra készül, hogy bár nem lesz könnyű, de nyerünk a Göcsej otthonában. Lehet, hogy ez így jó is, hogy nem elég az iksz, mert a fejekben ez ott lehetett volna, ikszre pedig ebben a sportban nem lehet játszani. Győzelemre kell játszanunk, nincs apelláta” – tért ki az egyetemisták helyzetére Cserenkó Szabolcs. Az SZTE EHÖK SE általában a biztos védekezésből kiindulva, a gyors kontrákra alapoz, ugyanakkor lehet, hogy változtatnia kell a gárdának a taktikán hétfőn este, hiszen számukra csak a győzelem jelentheti a második helyet, a döntetlen nem elég az osztályozó eléréséhez. „Az idő nem nekünk fog dolgozni, de az biztos, hogy lesz különbség az első és a második félidő között. Én mindig ketté szoktam választani a meccset, nálam minden félidő egy külön mérkőzést jelent, nyilván az eredmény és adott szituáció függvényében szoktunk reagálni a mérkőzésre. Készültünk a létszámelőnyös játékra is, nem kizárt az sem, de ez az adott szituációtól függ majd. Mondtam is a srácoknak, hogy az az öt ember, aki ezt vállalja majd a végén, ha szükség lesz rá, akkor nekik kell ezt megoldaniuk” – osztotta meg az egyetemisták várható stratégiáját Cserenkó Szabolcs.

Bár első már nem lehet, a feljutás még összejöhet az SZTE EHÖK SE számára! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=544506

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.