Futsal: kiváló meccsen került előnybe az SZTE EHÖK SE + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szte_ehok-bekescsaba04kf

Drámai mérkőzésen került szűk előnybe az NB I-ért vívott osztályozó első meccsén az SZTE EHÖK SE: Tóth Attila mintegy húsz másodperccel a vége előtt szerezte meg a szegediek győztes gólját.

Hazai pályán kezdhette az NB I-ért vívott osztályzót az SZTE EHÖK SE az élvonal kilencedik helyezettje, a Viharsarki Pioneers FC ellen.

Már a negyedik percben előnybe kerültek Cserenkó Szabolcs tanítványai: Bullás egy remek lövéssel mattolta Borbélyt nyolc méterről, így korán vezetéshez jutott az EHÖK SE. Jól játszott a folytatásban is a szegedi együttes, hátul is magabiztos volt, csupán kisebb lehetőségeket engedélyezett a békéscsabaiaknak, akiktől Knyihár lövései jelentettek némi veszélyt Tombácz kapujára. A csabai időkérést követően Crkvenjakov a bal kapufát találta el, miután egy oldalberúgás után le tudott fordulni védőjéről, majd a félidő hajrája a vendégeké volt: előbb Bondár nem tudott már kellő erővel beleszúrni a megpattanó labdába a kaputól három méterre, majd három perccel a szünet előtt Farkas már pontosabb volt, és kilőtte a bal alsó sarkot hat méterről, ezzel egyenlítettek a vendégek, 1-1. Teimel és Crkvenjakov is helyzetbe került még a szünet előtt, viszont Bondár a játékrész utolsó megmozdulásaként akár a csabaiak javára fordíthatta volna a meccset, de Tombácz jól jött ki a kapujából, és nem hagyott már annyi helyet a csabai kapitánynak, hogy ellője mellette a labdát.

Jobban kezdte a második félidőt a Pioneers, újra Bondár került kétszer is helyzetbe, majd Crkvenjakov mesteri csavarása, amely a keresztlécről jött vissza, jelezte, hogy a szegediek is többet szeretnének kihozni ebből a meccsből, mint döntetlen. Alig telt el három perc a félidőből, de már másodjára találta el a kapufát az EHÖK SE, ezúttal Tóth Attila lövésénél is csak centik hiányoztak a gólhoz. Lüktető volt a mérkőzés, a vendégek sem elégedtek meg a döntetlennel, majd Bullás és Borbély vívott külön párharcot, de mindkét alkalommal a csabai kapus jött ki győztesen. Nyolc perccel a meccs vége előtt nem sikerült eltakarítani a labdát az EHÖK SE védelmének, amit Bondár használt ki: a lecsorgó labdát kapásból küldte a bal alsóba, ezzel megszerezte a vezetést a Pioneers, 1-2. A 35. percben kettőre növelhette volna a csabaiak előnyét Farkas, aki senkitől sem zavartatva lőhetett a hatoson belülről, de külsős próbálkozás a bal kapufa tövén landolt – ezt pedig egy perccel később megbüntette Tóth Attila, aki távolról jóval pontosabban célzott, és a csabai kapu bal alsó sarkába bombázott, 2-2. Lukucz és Crkvenjakov lábában is ott maradt a gól, és már-már úgy tűnt, kiegyeznek ikszben a felek, amikor ismét villant Tóth Attila: azok után, hogy Veres a felső lécre lőtt, húsz másodperccel a lefújás előtt megint elképesztően pontos lövést eresztett meg, aminél ismét tehetetlen volt Borbély, a labda pedig a kapujába vágódott, így bár néhány momentummal korábban nem sokra volt attól az EHÖK SE, hogy hátrányba kerüljön, mégis megnyerte a mérkőzést.

A visszavágót csütörtökön 19 órától, Békéscsabán rendezik: ahhoz, hogy az SZTE EHÖK SE feljusson az élvonalba, legalább egy döntetlent kell elérnie a Pioneers otthonában, ugyanakkor ha kettőnél több gólt rúg, és csak egygólos vereséget szenved, az is elég a feljutáshoz az egyetemisták számára. Döntetlen esetén kétszer 5 perces hosszabbítás, majd büntetők döntenek arról, ki játszhat az ősztől a honi futsal legmagasabb osztályában.

Férfi futsal, osztályzó az NB I-ért, 1. meccs

SZTE EHÖK SE – Viharsarki Pioneers FC 3 – 2 (1-1)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Futó Tamás, Czene-Joó Ádám (Janitz Gergő)
EHÖK SE: Tombácz – Bullás, Tóth, Deák, Ferenczi. Csere: Vastag (kapus), Crkvenjakov, Teimel, Fülöp, Ördögh, Bilic, Cserenkó. Játékos-edző: Cserenkó Szabolcs.
Pioneers VFC: Borbély – Szarka, Sztojka, Lukucz, Bondár. Csere: Patka (kapus), Zsömbörgi, Dócza, Farkas, Veres, Knyihár, Dohányos. Vezetőedző: Kiss László.
Gól: Bullás (4′), Tóth A. (35′, 40′) ill. Farkas (17′), Bondár (32′)
Sárga lap: Crkvenjakov (19′), Bilic (26′) ill. Bondár (20′), Sztojka (22′), Farkas (31′)

Cserenkó Szabolcs: “Gratulálok az ellenfélnek is, mert egy nagyon jól felkészített csapat benyomását keltette. Nekünk is nagyon sok jó játékosunk van, ugyanakkor szerencse is kellett a győzelmünkhöz, de jó csapatnak, jó játékosnak lehet szerencséje. Hogy mire lesz elég ez a visszavágón, ez majd kiderül. Ez volt a célunk, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, és nyerjük. Csütörtökön megkapjuk a választ mindenre.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

40′ Itt a vége, fordulatos, pazar találkozón Tóth Attila alig húsz másodperccel a vége előtt eldöntötte a találkozót, amelyet akár meg is nyerhetett volna a Pioneers, de a kapu előtt pontosabb volt az EHÖK SE a második félidőben, így előnnyel várhatja a csütörtöki visszavágót.

40′ GÓÓÓÓÓÓL! Kettő-három helyett három-kettő! Tóth Attila lő mesteri pontossággal a bal alsóba kilenc méterről, alig húsz másodperccel a vége előtt,elképesztően jó meccs lett belőle!

40′ Ezt megúsztuk! Egy labdaszerzés után Veres ugrott ki a jobb oldalon, de lövése a felső lécről pattan ki.

39′Crkvenjakov lábában maradt a gól! A szöglet után Bullás passzolta kötényben csapattársához a labdát, aki azonban nyolc méterről a kapu fölé lőtt, ez nagy helyzet volt.

39′ Nem értette meg egymást Bullás és Fülöp: hiába volt a szegedieknél a labda a félpályánál, szöglettel jöhet a Pioneers. Szarka az egyik lámpatestet vette célba, de megpattant a lövése, így kornerrel jöhetnek a vendégek, bő másfél perccel a vége előtt. Bondár keresztpasszánál Tóth Attila volt résen, majd Bullás lökete után a sarokból jöhet az EHÖK SE is.

38′Knyihárt kell ápolni, miután rosszul fogott talajt a Teimellel való párharca után.

38′Tóth Attila lövése után hördül fel a publikum: a bal lábas tekerés jóval a kapu mellett köt ki. Nem úgy Lukucz lökete, ami Tombácz közreműködésével is alig fél méterrel megy el a jobb kapufa mellett.

no images were found

37′Közben már figyelnie kell a faultokra is a szegedieknek, hiszen már négynél járnak, míg a Pioneers két hibát követett el – meg valószínűleg legalább ennyit még, amit viszont nem fújtak be. Az iksz sem jó az EHÖK SE-nek, de még mindig jobb, mint hátrányból kezdeni a visszavágót. Most “szépít” faultokban a Pioneers, 4-3.

36′Időt kér Cserenkó Szabolcs, kicsivel több, mint négy és fél perc van hátra.

35′ GÓÓÓÓL! Meg is bünteti az előző kihagyott helyzetet az EHÖK SE! Tóth Attila jó 13-14 méterről óriási gólt ragaszt Borbély kapujába, ezt már az ihletett formában védő kapus sem háríthatta, 2-2!

35′ Farkas most könnyelmű volt, 100%-os ziccert hagyott ki! Csupán Tóth Attila állt szemben Szarkával és Farkassal, előbbi lekészítette társának, akinek még egy lövőcselre is volt ideje, de jobb külsővel a bal kapufa tövére perdítette a labdát öt méterről.

34′Bullás jobb oldali lövésébe lépnek bele, így szögletet rúghat az EHÖK SE: a lövésre lekészített labdát Bullás tűzi a léc alá, de Borbély ezt is kiüti, remekül véd a csabaiak kapusa.

32′ Bondár még mindig a pályán maradhat, legalább a harmadik durva faultja sárgával a zsebében, ez kicsit érdekes a játékvezetőktől.

32′Sztojka keresztlabdáját Bullás lesi le, de nem tudunk felszabadítani, amit meg is büntet a Pioneers: a kipattanót Bondár gyűjti be, és a hatosról kilövi a bal alsót, ezzel vezet, és megfordítja a meccset a Békéscsaba, 1-2.

no images were found

31′ Farkas kap sárgát a nézők megelégedésére, miután leütközte a levegőben Bullást.

30′ Teimel keresztlabdájába csúszik bele Dócza remekül, majd kissé kettészakad a pálya, elképesztő az iram. Bilic veszi le Borbély kirúgását, de indítása már pontatlan.

29′ Tombácz zárja remekül a szöget elhagyva kapuját, Farkas bújt ki a védők közül, majd bal lábas löketét Tombácz ütötte szögletre. A sarokrúgás utána a nézőtérre ível Dócza.

29′Bullás lőtt el egy labdát egy jobb oldali oldalberúgás után, de az elsuhant érintés nélkül a kapu előtt. Bő 10 perc van még vissza. Mit fogott Borbély! Bullás a túloldalról, hét méterről lőtt ballal, a léc alá tartó labdát azonban remek mozdulattal ütötte ki a csabai kapus. Időt kér a Pioneers.

28′Bullás lőhetett tíz méterről, de Veres blokkolta a löketét. Sztojka egy fault után indulhatott meg, ami után végigvitte a labdát a pályán a jobboldalon, a hosszút célozta meg, de Tombácz kitolta a labdát.

28′Sztojka tört be a bal szélről középre, majd életerős lövését Fülöp blokkolta Tombácz kapuja előtt. Nem sikerül játékba hozniuk három másodperc alatt a labdát a vendégeknek, így elveszik tőlük a labdát a sporik.

27′Eladjuk a labdát, három a kettőben indulhatnak a vendégek, majd Deák húzza el Sztojka lábát: tíz méterről lőhet szabadrúgást a Pioneers, szinte a kapuval szemben, kicsit jobbra. Veres marad csak ott, bombája azonban fölé száll.

26′Bilic kap sárgát egy kicsit szigorú ítélet után, majd Bondárt hívja magához a játékvezető ismét.

no images were found

25′Teimel elől az utolsó pillanatban rúgja el Veres a labdát, már lövésre lendült a hatoson belül álló Teimel lába. A hőség érezhető a csarnokban is, ez sem könnyíti meg a csapatok dolgát ma.

23′ Bullás szabadrúgása akad el Borbélyban, majd Bondár csúnyán odarúg Bullásnak, de nincs ítélet. A legurított labdát Tóth Attila küldi kapásból kapura, ez is a felső lécről vágódik le, de nem a gólvonal mögé… kezd egyre “paprikásabbá” válni a meccs, nem kicsi a tét, ez egyre jobban érződik a pályán is.

22′KERESZTLÉC! Nem sokon múlott a szegediek vezetése, Crkvenjakov tartotta meg remekül a labdát, majd tíz méterről, balról csavart, labdája pedig a keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe. Sztojka kap sárgát a Crkvenjakov elleni faultért.

21′ Máris egy óriási vendég lehetőség, rögtön a középkezdés után Sztojka húzta meg a jobb szélen, majd a középen álló Bondár elé tálalt, aki hat méterről a bal alsót célozta meg, de Tombácz bravúrral védett. Bondár ismét lőni tudott, ezúttal tíz méterről, de az EHÖK SE kapusa ezen is rajta volt.

21′ Folytatódik a meccs, a vendégek “nagyon nehezen” jöttek ki az öltözőből, míg az EHÖK SE hamar végzett a félidői teendőivel. A csabaiak kezdték ezt a játékrészt.

SZÜNET

20′ Bondár majdnem megfordította! A hatoson belül túl szellős volt a védekezés vele szemben, majd jobb lábas lövése centikkel kerüli el a jobb kapufát. Ez a félidő, 1-1 a szünetben, jobban kezdett az EHÖK SE, azonban a félidő második felében jóval veszélyesebb volt a Pioneers, és akár meg is fordíthatta volna a meccset, ha kicsit pontosabb a kapu előtt.

no images were found

20′Faultokban is egyenlít a Pioneers, 3-3 e tekintetben az állás. Még 11 másodperc a félidőből, talán ebből a szabadrúgásból, amit az ellenfél térfelének közepén végezhet el az EHÖK SE, kialakulhat valami: Bullás azonban jócskán mellé lő.

20′Crkvenjakov megint lefordul középen, de már annyi helye nincs, hogy ellője a labdát. Egy lecsorgó labdát Bondár vág Tombáczba mintegy öt méterről, majd lerántja Bilicet az oldalvonalnál a csabai kapitány, így ő is besárgul.

19′Borbály mutat be egy remek védést, miután Crkvenjakov közeli lövésénél zárta jól a rövid sarkot. Crkvenjakové az első sárga, elkésett belépője után figyelmezteti őt a játékvezető.

19′Teimel! Remekül fordult le védőjéről, és vitte be középre a labdát a bal szélről, de bal lábas, kilenc méterről leadott lövése éppen a felső léc fölött hagyta el a pályát.

18′Bilic átlépte a labdát a szabadrúgásnál, majd Bullás indította el a figurát, aminek a végén Fülöp lövését blokkolják a vendég védők.

17′Teimel szép mozdulatát tapsolják meg a nézők, aki Zidane cselét másolta le. Gól… itt az egyenlítés, alig három és fél perccel a szünet előtt Farkas lőhetett a hatos jobb oldaláról, és rendkívül pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot, 1-1. Fülöpöt csúnyán felrúgták, ám a szabadrúgás előtt időt kér Cserenkó Szabolcs.

16′ Az eddigi legnagyobb csabai helyzet maradt kihasználatlanul: jobbról érkezett a keresztlabda, ami megpattant Bulláson, majd a gólvonaltól két méterre álló Bondár már nem tudott erővel kapura lőni, így Tombácz begyűjtötte a játékszert.

15′Egy bal oldali oldalberúgást követően Tóth Attila lőtt kapásból, nagy erejű lövése a nélkül suhant el Borbély kapujának előterében, hogy bárki beleért volna.

14′Az időkérés után Crkvenjakov fordult le védőjéről, majd ballal a jobb kapufát találta el hét méterről, kissé éles szögből, bár a lövésen rajta volt Borbély is, aki valószínűleg fogta volna a lövést. Crkvenjakov ugrik ki a jobb szélen, de lapos lövését lábbal védő Borbély.

no images were found

13′Időt kér a Pioneers, bő hét perccel a félidő vége előtt.

11′Zsömbörgi felpassza nem talál társat, ismét a szegedieknél a labda. Egyelőre igazán komoly dolga nem akadt Tombácznak, bár sok védésre a túloldalt sem volt szükség.

10′ Jön vissza az első sor az egyetemistáknál, újra pályán Bullásék. Ezt is szépen csinálták most, de a kis területen kijátszott akció végén picit hosszú lett az utolsó passz Fülöpnek, aki már nem tudta befutni a labdát az alapvonal előtt.

9′A faultokban is vezet az EHÖK SE, az imént Fülöp a második csapathibát követte el. Fülöp agresszív labdaszerzése után Bilic indulhat meg, kicsit kisodródik, és már nem tudja elpasszolni Borbély mellett mintegy öt méterről a labdát. Fülöp labdaszerzését reklamálják a csabaiak, a játékvezető még egyszer figyelmezteti a vendégeket.

8′Nagyon önzetlen volt most Teimel, aki a hatoson át tudta venni a labdát, és az érkező Crkvenjakovnak készítette le azt, de addigra már beérték a védők a szegedit, aki nem tudott már lőni ebből a helyzetből. Bondárral kell külön elbeszélgetnie a játékvezetőnek, miután hosszasan reklamál a vendégek csékája.

7′Ismét Knyihár veszélyeztet a vendégektől, aki a saját térfeléről indult, kettő a kettő ellen vezethették a vendégek, de a keresztpassz helyett Knyihár előtte, labdája az oldalhálóban kötött ki.

6′ Ez nagy mentés volt Bullástól, Knyihár 12 méteres bombájába tette bele a fejét önfeláldozóan. A sarokrúgás után megszerzi a labdát az EHÖK SE, most nagyon jól védekezett Cserenkó Szabolcs együttese.

no images were found

5′Szép akció lett volna, Deák maradt üresen a bal oldalon, Tóth Attila észre is vette őt, de picit hosszú lett az ívelése, így begyűjtötte a labdát Borbély. Fontos volt ez a korai gól a szegediek számára, innentől jönnie kell a vendégeknek.

4′ GÓÓÓÓL! Vezet az EHÖK SE! Bullás előtt nyílt meg a terület középen, aki egy átvétel után Ferenczi passzát Borbély kapujának bal oldalába vágta a kilencesről, 1-0!

3′Tóth Attila spiccel célozza meg Borbély kapuját, de mellé megy 10 méterről leadott lövése. Szarka keresztpasszát remekül lesi le Deák középen, egyelőre nagyon kiegyenlített a mérkőzés.

1′Az első lövés a vendégeké, de Sztojka lapos lövését Ferenczi blokkolja. Egy szép kontrával indulhatott volna meg Tóth Attila, de sajnos kicsúszott a labda az oldalvonalon túlra.

1′ A kék-sárgában pályára lépő SZTE EHÖK SE kezdte a meccset, a Békéscsaba tiszta fehérben játszik ma.

18:50 – A feljutás, vagy a csabaiak szempontjából bent maradás kérdése két meccsen dől el, és mint egy kupamérkőzésen: amennyiben döntetlen lenne összesítésben, akkor az idegenben lőtt több gól dönt, így amennyiben nyerne ma az EHÖK SE, még az sem mindegy, hogy mennyivel teszi ezt, és hány gólt kap ma.

18:42 – Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a játékosok már javában melegítenek. Az EHÖK SE-ben már ott van Igor Bilic, ugyanakkor Szentes Bíró Tamás a bakui Európa Játékokon tartózkodik, így rá nem számíthat ma Cserenkó Szabolcs.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható!

FOCIFANOK! Rendkívül fontos összecsapás vár ma az SZTE EHÖK SE futsalcsapatára – a Békéscsaba elleni osztályozós derbit ÉLŐben közvetítjük 19 órától! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=546674

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 15.

Előző sztori

A Tigáz kivonul az egyetemes gázszolgáltatásból

Következő sztori

Fegyvertörténeti kiállítás nyílik Csongrádon