Közélet

FIFA - Brüsszel: itt az ideje a változásnak

FIFA - Brüsszel: itt az ideje a változásnak

2015. június 1., hétfő
FIFA - Brüsszel: itt az ideje a változásnak

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) már elég időt és lehetőséget kapott a reformra, és most itt az ideje a változásnak - húzta alá Joseph Blatter FIFA-elnök újraválasztására reagálva az Európai Bizottság illetékes szóvivője.

"A sportban nincs helye a korrupciónak" - szögezte le a brüsszeli testület szóvivője,

Nathalie Vandystadt

hozzátéve, hogy a szervezet szavahihetősége forog kockán. "Szurkolók millióinak fogyott el a türelme, és ők jobbat érdemelnek" - hangsúlyozta Vandystadt, nyomatékosítva, hogy a testület figyelemmel kíséri az FIFA ügyében folyó vizsgálatokat. A szóvivő arra is kitért, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokság bojkottjára való felhívás nem szerepel a napirenden lévő lehetőségek között.

Blattert

múlt pénteken választotta újra a szövetség kongresszusa. Azt megelőzően a héten a FIFA több magas rangú tisztviselőjét vették őrizetbe korrupció gyanújával, és a 2018-as oroszországi, valamint a 2022-es katari világbajnokság odaítélésének módját is vizsgálják a hatóságok. Utóbbi helyszínt a létesítmények építésén dolgozók munka- és életkörülményei miatt is számos bírálat érte emberi jogi szervezetek részéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.