Közélet

Elfogadta a Főgáz ajánlatát az energiahivatal

Elfogadta a Főgáz ajánlatát az energiahivatal

2015. június 12., péntek
Elfogadta a Főgáz ajánlatát az energiahivatal

Alkalmasnak találta a Főgáz Zrt. ajánlatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), így a társaság láthatja el a jövőben a lakossági gázszolgáltatási piacról kivonuló E.on Energiaszolgáltató Kft. és a GDF Suez Zrt. ügyfeleit.

A hivatal pénteki tájékoztatása szerint a Főgáz által benyújtott dokumentáció megfelel a törvényi előírásoknak. A MEKH eljárása során a felhasználók folyamatos ellátását, az ellátásbiztonság garantálását vizsgálta. A Főgáz az E.on ügyfeleit 2016. január 1-jétől, a GDF Suez ügyfeleit 2016. július 1-jétől látja el. A hivatal a szolgáltatóváltás folyamatát rendszeresen ellenőrzi, arról hetente írásbeli jelentést kér, különös tekintettel a fogyasztók tájékoztatására - közölték. A Főgáznak 30 napon belül tervet kell készítenie a szolgáltatóváltással érintett fogyasztók tájékoztatásáról, amelynek tartalmát a MEKH meghatározta. A fogyasztókat értesíteni kell arról, hogy az új egyetemes szolgáltatói szerződés a MEKH határozatában szereplő hatállyal automatikusan, a törvény erejénél fogva létrejön, a szolgáltató üzletszabályzatában foglalt feltételekkel. A tájékoztatónak tartalmaznia kell az új szolgáltatónak, valamint üzletszabályzatának elérhetőségét, a mérőállás megállapításának módját, a panaszkezelés lehetőségeit, a szolgáltatóváltással kapcsolatos esetleges teendőket. Értesíteni kell a fogyasztókat a földgázellátás zavartalanságának biztosításáról, az esetlegesen fennálló hátralékok kezeléséről. A hivatal a kijelölő határozatban a Főgáz Zrt.-t a részletes üzleti tervének benyújtására szólította fel - olvasható a közleményben. A két egyetemes szolgáltató, az E.on Energiaszolgáltató Kft. és GDF Suez Zrt. áprilisban kérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól földgáz szolgáltatói engedélyének visszavonását. A megadott határidőre egy gázszolgáltatótól, a Főgáz Zrt.-től érkezett ajánlat a két szolgáltató lakossági fogyasztóinak ellátására kiírt nyilvános felhívásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.