Írjon nekünk

Bulvár

Budapesten street fooddal nyomul a Kiskőrössy leánybisztrója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

halaszleÁprilis közepén Kiskőrössy 2.0 néven nyitott bisztrót Somogyvári Péter a fővárosban, hogy a helyiek között terjessze a Tisza-parti város híres halászcsárdájának ízvilágát.

“Több olyan budapesti vendégünk is volt, akik arról érdeklődtek, mikor nyit végre a fővárosban is Kiskőrössy étterem. Csak a hangulatért így már nem kell leutazniuk Szegedre, az ízvilágot helyben megkapják.” Somogyvári Péter tulajdonos harmadmagával egy éve vágott bele a bisztróba, ami nemcsak a halászlé helyi szerelmeseit célozza meg, hanem azokat a turistákat is, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük a “halfőzők városában” megkóstolni a híres magyar ételt. Nemcsak névleg és a menü tekintetében vannak áthallások a két étterem között: Somogyvári Péter veje a Kiskőrössy Halászcsárda tulajdonosának, Oláh Dezsőnek.

Míg a szegedi Kiskőrössy inkább a tradíciókra épít, addig fővárosi leánybisztrójában a gasztronómiai trendeket követik, így a legfőbb különbséget az úgynevezett street foodok képzik. Amellett, hogy ugyanolyan halászlevet, túrós csuszát és halpaprikást szolgálnak fel a néhány tucat ember befogadására alkalmas étteremben, rohanva, kézben fogyasztható ételeket is árulnak. “A fővárosban nagyon sok a turista, ezért nagyobb hangsúlyt fektettünk a street foodokra, ilyen például a halburgerünk vagy a csirkecombos hambink, valamint kitaláltuk a szegedi fish and chipset, ami nem más, mint haltepertő sült burgonyával és paprikás szósszal” – folytatta a tulajdonos.

Menüben és ízvilágban a Kiskőrössy 2.0 10-15-féle ételével leköveti a szegedi, nagycsaládos összejövetelek helyszíneként elhíresült halászcsárdát, mégis kicsit modernizálta azt. Több interjú és véleményírás is megjelent már a fővárosi újdonságról, Somogyvári Péter szerint tehát jó fogadtatásra talált társaival közös ötlete, annak ellenére vagy talán éppen azért, mert Budapesten inkább a tengeri halakra specializálódtak az étteremláncok.

Két évvel ezelőtt világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai döngölték földbe a Tisza-parti városban kapható halászlé-felhozatalt, amikor is öt szegedi és egy algyői éttermet teszteltek, s pontoztak. A szakemberek akkor nem voltak túl jó véleménnyel a helyi konyháról, nagy visszhangot kapott értékelésük pedig megosztotta a szegedieket is. Kiskőrössy 2.0 tulajdonosa úgy véli, inkább a kritikusok osztják a negatív véleményt, a törzsvendégeket és azokat, akik a megszokott receptúra alapján készítik a halászlevet (legyen az bajai vagy szegedi), nem tudták eltántorítani. “A Kiskőrössyben már akkor átnéztük, hogy mi mindenen lehetne és kellene változtatnunk, de mint kiderült, az elvbe kötöttek bele, vagyis a passzírozásba. Ezen viszont nem akarunk és nem is fogunk változtatni. Szerintem inkább azokat befolyásolja egy-egy ilyen vélemény, akik először kóstolnák meg a halászlevet, ugyanakkor akik mégis rendelnek belőle, szeretni szokták.”

A turistákat akarja megismertetni a szegedi halászlével a Kiskőrössy bisztró – immár nem csak Szegeden!http://szegedma.hu/?p=549061

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 29.

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle.

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál