Közélet

Bokros Lajos: Magyarországnak szüksége van bevándorlókra

Bokros Lajos: Magyarországnak szüksége van bevándorlókra

2015. június 17., szerda
Bokros Lajos: Magyarországnak szüksége van bevándorlókra

Magyarországnak szüksége van bevándorlókra - jelentette ki Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke a kormány idegenrendészeti politikája ellen tiltakozó rendezvényen, a Parlament épülete előtt szerda este.

Az ellenzéki politikus azt mondta: a gazdasági bevándorlók befogadása nemzeti érdek, hiszen jó kormányzás mellett munkahelyeket teremtenek, adót fizetnek, utánpótlást jelenthetnek az elöregedő, fogyatkozó magyar társadalom számára. A menekülteket pedig, már csak emberiességi okokból is segíteni kell - tette hozzá a közgazdász, aki a kilencvenes években a Horn-kormány pénzügyminisztere, a következő évtizedben pedig az MDF európai parlamenti képviselője volt. A kormánynak a bevándorlókhoz kapcsolódó plakátkampányára utalva a szónok azt hangsúlyozta: a jelenlegi kormány az, amely fenyegeti a munkahelyeket, hiszen már csaknem félmillió magyar keresi boldogulását Nyugat-Európában. Hozzátette: a jelenlegi kormány az, amely nem tiszteli a törvényeket, hiszen plakátkampánya a büntető törvénykönyv közösség elleni uszítást szankcionáló paragrafusába ütközik.

Ungváry Rudolf

közíró a rendezvényen arról beszélt, hogy van remény, a kormány kampánya "dugába dőlt". Szerinte végre sikeresen léptek fel az európaiság és a demokrácia hívei, akik találó ellenplakátokkal, illetve a bevándorlóellenes plakátok megsemmisítésével fejezték ki véleményüket. A tüntetés mintegy másfél száz résztvevője a MoMa zászlóival és középen uniós emblémával ellátott magyar zászlókkal demonstrált. A tüntetést "Ide lőjetek!" mottóval hirdették meg. A transzparenseken többi között a "Nem akarunk vasfüggönyt" és "Nem élhetünk gyűlöletben" feliratok voltak olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.