/

Átverés a fekete furgonos lányrablás?

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

teherauto_furgon_

A legnagyobb közösségi portálon jelent meg a hír, miszerint egy fekete furgonnal próbáltak meg elrabolni egy lányt Szegeden, a rendőrség nyomozást indított, azonban sántít a történet.

Az Origo.hu híradása szerint egy szegedi diáklány édesanyjának mesélt arról, hogy hétfőn három férfi elcsalogatta egy fekete furgonhoz, majd megpróbálták elrabolni, melyet a piaci árusok közbelépése hiúsított meg. Az édesanya előbb a rendőrség helyett előbb a Facebookhoz fordult, majd rá két napra, szerdán értesítette a hatóságokat.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, azonban az állítólagos tetthely térfigyelő kamerái nem rögzítettek fekete furgont, a lány vallomása pedig más részletek esetében sem fedi a valóságot. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya csak a nyomozás tényét erősítette meg, részleteket nem közölt.

Az Origo.hu értesülései szerint az érintett lány már egyszer megpróbálta átverni a rendőrséget 2003-ban, a mostanihoz hasonló bejelentéssel, amely akkor minden valóságalapot nélkülözött.

Mese lenne a szegedi lányrabló furgon?http://szegedma.hu/?p=546251

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 11.

Előző sztori

Pénteki programajánló: Dreamgrave, grindcore, Tápéi falunapok

Következő sztori

Új jelzáloghitel megfelelési mutató: a bankok vizsgálják a lehetőségeket