Asztalitenisz: háziversennyel és bankettel zárta a szezont a MOAC

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

moac_evzaro_02

Szezonzáró háziversenyt rendezett június 21-én a Móravárosi Asztalitenisz Club (MOAC), majd az este folyamán banketten értékelték az egyesület elmúlt egy évét.

A már hagyományosnak számító zártkörű tornán minden versenyző saját nevével feliratozott, a hivatalos klubszíneket megjelenítő mezt vehetett át. A színvonalas, négydöntős verseny nemcsak felmérése az eddigi sportszakmai munkának, hanem reményt keltő összegzés is a megyei bajnokság elkövetkező bajnoki szezonja előtt.

Eredmények:

Főtábla: 1. Márta Dániel, 2. Molnár András, 3. Horváth Klára, 4. Varga Zoltán.
B döntő: 1. Csanádi Tamás, 2. Öry Dávid, 3. Tutrai Ádám, 4. Erdélyi Lajos.
C döntő: 1. Fránki László, 2. Jójárt Zoltán, 3. Szanka Csaba, 4. Dömötör Gyula.
D döntő: 1. Gáspár Erzsébet, 2. Purák Rajmund, 3. Sitkei Bence, 4. Molnár Ilona.

Ezt követően a móravárosi Szélkakas Panzióban rendezték a klub ünnepi szakosztálygyűlését. Az est nyitányaként Csiszár Sándor szakosztályvezető üdvözölte a megjelenteket, illetve külön köszöntötte Kardos Irént, Móraváros önkormányzati képviselőjét, aki először találkozott a sportközösséggel. A Móravárosi Kinizsi SE elnökségét Gerecz Péter képviselte.

A szakosztályvezető beszédében sikertörténetként értékelte a városrészben bekövetkezett pozitív szemléletváltozást, amelynek köszönhetően a helyi hagyományok felélesztése mellett a sportélet is egyre többet hallathat magáról. Külön kiemelte a tagság dicséretes sportszakmai munkáját és összetartását, amelynek eredményeként a klub tovább tud létezni és fejlődni. Zárszavában további sikerekre buzdította a csapatokat, amire a jelenlévők “Hajrá MOAC!” csatakiáltással és tapssal válaszoltak.

moac_evzaro_03

A szakosztály munkájának éves értékelését Kovács János technikai vezetőtől hallhatta a publikum. Bevezetőként mint testnevelő az egészséggel összefüggő életigazságokra hívta fel a figyelmet. “Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség, vagy fogyatékosság hiánya. A sportot űző embernek mindez többet kell, hogy jelentsen! Aki gyakran játékos, vidám tud lenni, aki képes pozitívan gondolkodni, az a hétköznapokban is könnyebben ki tudja bontakoztatni képességeit, képes megoldani a rá váró nehézségeket” – fogalmazott. Ezt követően a szakosztály napi működésével kapcsolatos helyzetet és a kedvezőbb lehetőségekhez jutástól függő esélyeket ismertette. A havi rendszerességgel megszervezett versenyek iránt egyre nagyobb az érdeklődés, ami a kulturált körülményeknek és a minőségi eszközöknek is köszönhető.

Az est egyik ünnepélyes momentuma a MOAC házi ranglista pontverseny helyezettjeinek díjazása volt. Ezt a pontversenyt Kovács János hívta életre azzal a céllal, hogy a tagság minél aktívabban vegyen részt a rendezvényeken.

A pontverseny végeredménye:

1. Horváth Klára (6656 pont), 2. Molnár András (3104 pont), 3. Tóth József (2864 pont).

moac_evzaro_01

A MOAC megyei bajnokságban résztvevő csapatainak helyezései:

MOAC Diamant – 2. helyezett
MOAC Old Boys – 3. helyezett
MOAC Fanatic – 8 .helyezett
MOAC Vad-ászok – 5. helyezett
MOAC Kontrák – 8. helyezett

Az eredmények ismertetését követően Kovács János köszönetét fejezte ki Feketü Bélának, a SZISZSZI Szeged-Móravárosi Tagintézménye igazgatójának a szakosztály iránti töretlen bizalmát, a sportklub létének legmeghatározóbb feltételét, a tornaterem használatát biztosító támogatását, továbbá a SZEGEDma.hu híradásait és a vendégek megtisztelő jelenlétét.

Az est hátralévő részét a közösség finom vacsorával és kellemes társalgással töltötte el.

Háziversennyel és bankettel zárta a szezont a MOAC – részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=550411

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 29.

Előző sztori

Hende: a honvédelmi közalkalmazottak keresete is emelkedik júliustól

Következő sztori

Szegedi Jobbik a migrációról: Az önkormányzatnak is szerepet kell vállalnia!