Közélet

A Főgáz készen áll további 1,3 millió földgázfelhasználó ellátására

A Főgáz készen áll további 1,3 millió földgázfelhasználó ellátására

2015. június 5., péntek
A Főgáz készen áll további 1,3 millió földgázfelhasználó ellátására

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatóhoz tartozó Főgáz Zrt. felkészült a mintegy 1,3 millió fogyasztó átvételére az egyetemes szolgáltatói engedélyének visszavonását kérő két társaság ellátási területén - közölte az ENKSZ és a Főgáz pénteken az MTI-vel.

A közleményben felidézik: az elmúlt időszakban két társaság, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. és a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. földgázszolgáltatói engedélyének visszavonását kérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH), így szükségessé vált felhasználóik további ellátásának biztosítása. A Főgáz gázszolgáltatói tevékenységének országos kiterjesztésével a MEKH döntése esetén a Főgáz lehet Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés, illetve Zala, Somogy, Veszprém, valamint Tolna, Baranya, és Fejér megyékben a földgázfelhasználók egyetemes szolgáltatója. A Főgáz hangsúlyozza, készen áll a két szolgáltató fogyasztóinak átvételére, a földgázellátás fennakadásmentes biztosítására az érintett 12 megyében. Hozzáteszik, az átadás-átvétel az új szolgáltató kiválasztását követően hónapokat vesz majd igénybe.

Horváth Péter

, az ENKSZ elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemeli: a Főgáz ügyfeleinek száma a jövő év közepére meghaladhatja a kétmilliót, ezzel ő biztosíthatja a lakosság túlnyomó többségének földgázellátását. Hozzátette, az ENKSZ megkezdte a nemzeti közműszolgáltatás villamosenergia-üzletágának felépítését is, aminek kialakításával a nemzeti közműszolgáltatást választók számára a jövőben érezhetővé válik a szolgáltatások összehangolásában rejlő szinergiák eredménye és a rezsicsökkentés hosszú távú fenntartása. Az ENKSZ az állami tulajdonba kerülő társaságoknál beazonosítja azokat a lehetőségeket, ahol a külön-külön milliárdos költségeket felemésztő tevékenységek optimalizálása megtörténhet. Az optimális üzemméret és költséghatékonyság akkor érhető el, amikor az ENKSZ már több közműágazatban is jelen lesz. Az ENKSZ a nemzeti közműszolgáltatáshoz tartozó társaságok eredményét visszaforgatja a jobb ügyfélkiszolgálás és a további rezsicsökkentés érdekében - közölték. A közlemény idézi Laczó Sándort, a Főgáz Zrt. vezérigazgatóját is, aki kifejti: az egyetemes szolgáltatási tevékenység országos kiterjesztése jelentős szakmai előrelépés a társaság működésében és a Főgáz kellőképpen felkészült az új fogyasztók ellátására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.