Bulvár

Utcára kidobott kiskutyákat mentettek az állatvédők SZeged mellett

Utcára kidobott kiskutyákat mentettek az állatvédők SZeged mellett

2015. május 28., csütörtök
Utcára kidobott kiskutyákat mentettek az állatvédők SZeged mellett
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szakadó esőben, Szegedről kifelé, a sándorfalvi út szélén egy ismeretlen elkövető öt önálló életre képtelen kiskutyát dobott ki. A lelketlen állatkínzó által elkövetett cselekmény kimeríti az állatkínzást, ami börtönnel is sújtható bűntett. Az eset kapcsán a rendőrséget értesítették az állatvédők. Állatbarátok a kiskutyákat dobozba tették. A kiskutyákat az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere helyezte biztonságba.

Seres Zoltán

, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket: sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható házi kedvenc, mint amennyi felelős gazdajelölt van. A szaporított kiskutyák gazdához adása így nehézkes. Az utcára kitett, gyöngécske kutyákat ha nem szedte volna össze az állatvédő egyesület munkatársa, a pusztulás várt volna rájuk. Az Orpheus évente 800 kutyát és cicát ment meg, az emberek értelmetlen és kínzó cselekményei fölött nem lehet napirendre térni - mondta el az állatvédő. A megmentett állatok örökbefogadókra várnak. Örökbe fogadható kutyák és macskák kapcsán a

www.ebangyal.hu

oldalon lehet informálódni.

Öt kitett kiskutyát mentettek meg az állatvédők Szegeden - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=542096

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.