Közélet

Teheránba látogat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Teheránba látogat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

2015. május 16., szombat
Teheránba látogat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Teheránba látogat jövő hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, az iráni fővárosban kétoldalú kulturális és gazdasági együttműködések fejlesztéséről tárgyal majd - közölte Külgazdasági és Külügyminisztérium szombaton az MTI-vel.

A látogatás során fontos téma lesz még, hogy Magyarország hogyan tud hozzájárulni az iráni és nemzetközi tárgyalások mielőbbi sikeres lezárásához - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A tárca tudatta azt is, hogy az iráni látogatás előzményeként

Szijjártó Péter

a témában megbeszélést folytatott

Federica Mogherinivel

, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével. A külügyminiszter kedden részt vesz az Európa Tanács 125. külügyminiszteri csúcstalálkozóján. A külügyminiszterek a tervek szerint megvitatják az aktuális európai válságokra és konfliktusokra adandó válaszokat, valamint az erőszakos szélsőségek és a terrorizmus elleni küzdelmet, valamint mindebben az Európa Tanács lehetséges szerepét - olvasható a közleményben. A tárca közölte: Szijjártó Péter szerdán Mumbaiba utazik, ahol indiai nagyvállalatok képviselőivel, valamint India kereskedelmi forgalma szempontjából is kiemelkedő fontossággal bíró Maharastra állam kormányzatával folytat megbeszéléseket. Szijjártó Péter csütörtökön és pénteken részt vesz Rigában a Keleti Partnerségi Csúcstalálkozón, illetve az azt megelőző uniós külügyminiszteri egyeztetésen. A találkozó során szlovák-magyar-román-bolgár tárgyalás is lesz a gázvezeték rendszerek összekötéséről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.