Közélet

Tarlós István csatlakozott az államfő klímaváltozás elleni felhívásához

Tarlós István csatlakozott az államfő klímaváltozás elleni felhívásához

2015. május 25., hétfő
Tarlós István csatlakozott az államfő klímaváltozás elleni felhívásához
tarlos_ader

Tarlós István főpolgármester csatlakozott Áder János köztársasági elnöknek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés elleni felhívásához. Budapest főpolgármestere ezt az után közölte újságírókkal, hogy az államfővel hétfő délelőtt megbeszélését folytatott hivatalában - írja az MTI.

Tarlós István

kijelentette: a kezdeményezésben a köztársasági elnököt "természetesen erőteljesen" támogatja, hiszen - mint mondta - a környezeti ártalmak kérdése, a minket követő generáció egyik, ha nem a legfontosabb problémájává kezd előlépni. A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy

Al Gore

volt amerikai alelnök világméretű klímavédelmi akciót indított, és ehhez csatlakozott

Áder János

. Új honlapot indítottak,

www.elobolygonk.hu

címen, ahol lehet csatlakozni a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzen a párizsi klímacsúcs előtt. Ha a párizsi klímakonferencia nem tud hatékony lépéseket tenni, akkor nem tudni, hogy mi történik a jövőben - jegyezte meg Tarlós István, aki mindenkit arra kért, csatlakozzanak a mozgalomhoz. Tarlós István azt mondta, valóban a 24. órában van az emberiség, a természetet nem használja, hanem kihasználja. Szerinte az államfő kezdeményezéséhez a Fővárosi Közgyűlés egésze csatlakozik majd. Tarlós István a környezetszennyezés kapcsán beszélt arról, hogy akár háborúkat, akár modern kori népvándorlást is elindíthatnak a levegő-, a víz- és a talajszennyezéssel kapcsolatos problémák. A Föld vízkészletének csupán két százaléka édesvíz, az erdőket irtják, a szén-dioxid-kibocsátás még mindig magas - mondta a főpolgármester, aki a globális felmelegedés kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy hihetetlen veszélyeket rejt az magában, hogy néhány fok hőmérsékletemelkedéssel metán szabadulhat fel Szibéria fagyott talajából. Áder János május 5-én sajtótájékoztatón közölte: amint tudomására jutott a kampány, március 25-én beszélt Al Gore-ral, és felajánlotta Magyarország és az ő személyes támogatását is a kampányhoz, amit - mint fogalmazott - az amerikai politikus örömmel fogadott, és közölte, Magyarország az első ország, amely csatlakozik a világméretű összefogáshoz. A cél az, hogy a párizsi klímacsúcson résztvevő állami, politikai vezetők felé olyan világos és egyértelmű üzenetet küldjünk, ami arra ösztönzi a klímacsúcson résztvevőket, hogy egy ambíciózusabb, elkötelezettebb, nagyobb felelősségről tanúskodó megállapodást hozzanak tető alá, mint amilyen most éppen körvonalazódni látszik - mondta akkor a köztársasági elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.