Szentesen nyílik kiállítás a Lucien Hervé Kamera Klub fényképeiből

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lucien Herve Kamera Klub meghívó Szentesre k

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében Fény-képmutatók címmel nyílik fotókiállítás május 18-án, hétfő délután 18 órától a Művelődési és Ifjúsági Házban.

Érzékelve a hódmezővásárhelyi aktív fotós élet hiányát, Dömötör Mihály és Török János kialakította az intézményi feltételeket egy fotóklub részére. Ők ketten elindították valamint tíz alapító taggal megalapították a Lucien Hervé Kamera Klubot 2014. július 10-én. A névadó (eredeti nevén Elkán László Hódmezővásárhelyi születésű fotóművész) az ötvenes-hatvanas években Le Corbusier „sztár” építész házi fényképésze volt és főként az építészeti témájú képei tették a nevét világszerte ismertté.

A klub célja az, hogy Lucien Hervé művészi, emberi példájára, szellemi örökségére építve, a város fotóművészeti kultúráját magas szinten tovább építse, országos, nemzetközi szinten meg,- és elismertesse, ezzel együtt Hódmezővásárhely művészeti rangját emelje. A klub tagjai fontosnak tartják a szomszédos városok (testvérvárosok) klubjaival a jó kapcsolat fenntartását, a fotós alkotóik és alkotásaik bemutatását más településeken is.

A kiállító fotósok: Kőhegyi Ferenc, Bozó Tünde, Vári Dénes, Juhászné Fajka Cecília, Megyesi Anett, Bánfi Dávid, Pásztor András, Bozó Tünde, Dömötör Mihály, Varga András, Török Erika, Eötvös Csaba, Győri Zoltán, Dormanns Marcel, Moldován Attila, Török János, Görbe Anita, Gaál Györgyi, Kis Ilona, Kovács Henriett.

A kiállítás megtekinthető június 19-ig az intézmény nyitva tartási idejében.

Előző sztori

Keddi programajánló: jazzdobos a Jazz Kocsmában, tesis buli a Singben

Következő sztori

Jól teljesít Szerbia az IMF szerint