Közélet

Pótbefizetéssel kompenzálja a HUNGUEST a Napfényfürdő veszteségeit

Pótbefizetéssel kompenzálja a HUNGUEST a Napfényfürdő veszteségeit

2015. május 29., péntek
Pótbefizetéssel kompenzálja a HUNGUEST a Napfényfürdő veszteségeit
napfenyfurdo_aquapolis02_gs

Veszteséges a Napfényfürdő, így hetvenmillió forintot kell a HUNGUEST Hotels Zrt.-nek befizetnie az üzemeltetésre létrehozott Ligetfürdő Kft.-be. A döntést egy tartózkodás mellett pénteken jóváhagyta a pénzügyi bizottság.

Akárcsak

a városüzemeltetési bizottság

, a pénzügyi is pár perces nyílt ülést tartott, amelyen a Fidesz-L.É.T.-es frakcióvezető,

Nógrádi Tibor

tartózkodása mellett fogadták el Ligetfürdő pótbefizetéséről szóló előterjesztést. A Napfényfürdő-projekt megvalósítására létrehozott Ligetfürdő Kft.-ben 53%-os tulajdoni hányaddal rendelkezik a szegedi önkormányzat, a HUNGUEST Hotels Szállodaipari Zrt.-nek 20%-os, míg a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek 27%-os tulajdoni részesedése van. Egy megállapodás értelmében a működéshez szükséges feltételeket a projektcégnek kell biztosítania, és amennyiben ennek a feltételei nem állnak fenn, akkor a HUNGUEST-nek. A Ligetfürdő Kft. taggyűlési írásbeli szavazást kezdeményezett, melynek lényege, hogy a felhalmozott veszteséget pótbefizetéssel kompenzálják, a HUNGUEST-nek most 70 millió forintot kell fizetnie az erről szóló határozat meghozatalától számított 15 napon belül. Az erről szóló napirendi pontot hozzászólás és kérdés nélkül Nógrádi Tibor tartózkodása mellett elfogadták a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság tagjai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.