Közélet

Péter László: Utószó a Ságvári-ügyhöz

Péter László: Utószó a Ságvári-ügyhöz

2015. május 23., szombat
Péter László: Utószó a Ságvári-ügyhöz
konyvbemutato06_gs

Három tételt fűz a Ságvári-ügyhöz Péter László, Szeged díszpolgára.

Summa három tételben:

1. 1944-ben a kommunista ellenállók nem honvédők voltak, mint a francia maquik, hanem akarva-akaratlanul a szovjet gyarmatosítás szálláscsinálói. 2. Ságvári, amikor le akarták tartóztatni, nem volt életveszélyben; ok nélkül ő lőtt először: gyilkos volt. „Aki kardot ránt, kard által vész el.” (Máté 26,52). 3. Miatta három – nem ártatlan, de Ságvári ügyében vétlen - magyar kisembert öltek meg: a) Pétervári Jánost, a fegyvertelen gépkocsivezetőt, Ságvári ölte meg; b) Kristóf László sebesülten hevert a cukrászda padlóján, nem lőhetett; c) Palotás Ferenc „liliputi”, kis kaliberű fegyverével lőtt, de nem ő találta el. 1959-ben kettejüket akasztották föl! A halálos lövést nagy kaliberű revolverével Cselényi Antal adta le - írta levelében a professzor.

"Ságvári, amikor le akarták tartóztatni, nem volt életveszélyben; ok nélkül ő lőtt először: gyilkos volt" - Péter László megjegyzései a Ságvári-ügyhöz. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=540562

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.