Sport

Női futball: nem tudott felpörögni a SZAK a Femina otthonában + FOTÓK

Női futball: nem tudott felpörögni a SZAK a Femina otthonában + FOTÓK

2015. május 18., hétfő
Női futball: nem tudott felpörögni a SZAK a Femina otthonában + FOTÓK
femina_szak012

Komoly vereséggel, de már tét nélkül zárta a Szegedi AK a női labdarúgó NB I alsóházi rájátszását a Femina otthonában. Cserenkó Szabolcs tanítványaira így az Újpest ellen vár fontos helyosztó, amely a bennmaradás lehetőségéről dönt.

A találkozó elsősorban a Femina és az UTE csapatai számára bírt komoly jelentőséggel, hiszen egy esetleges szegedi győzelem esetén a Femina még bajba kerülhetett volna. Egy idegenbeli győztes meccsel az újpestiek még megelőzhették volna a riválist, elkerülve így a "hirtelen halált", a 7. helyért zajló párharcot. Ennek megfelelően motiváltan kezdett a Femina, már az első percekben a kapujához szegezte a SZAK-ot. A 14. percben

Burján Nóra

hagyta faképnél védőjét középen egy előrevágott labdával. Rávezette a kapusra, aki bent ragadt a vonalon, és a bal alsó sarokba lőtte a labdát. (1-0) Négy perccel később

Jakus Mercedes

hozta fel középen a labdát. Mivel senki sem támadta meg, 25 méterről ellőtte a labdát, ami kipattant a jobb kapufáról a balról érkező

Horváth Hanna

elé, aki a hosszú sarokba gurított. (2-0) A 23. percben

Fehér Vivien

húzódott ki a jobb oldalra, majd befelé mozdulva laposan belőtte a labdát, amit az érkező

Zimányi Kovács Anikó

főlé bombázott. Három percre rá

Szalai Ágnest

vágták fel a tizenhatos előtt, Zimányi Kovács szabadrúgását

Papp Dorina

fejelte mellé. A 31. percben Horváth Hanna kapott egy indítást a bal oldalon. Befelé cselezett, és 25 méterről emelt át a hosszú sarokra, ahol

Almina Hodzicnak

komoly bravúrt kellett bemutatnia, hogy a felső sarokból ki tudja piszkálni a labdát. A 37. percben

Török Kitti

hozta fel a labdát a középpályán. Először nem támadta meg senki, de aztán

Mesterházi Csilla

kilépett rá, azonban Török a mögötte üresen hagyott területre bepasszolta a labdát, ahol az érkező

Bernhardt Bernadett

a hálóba pofozta azt. (3-0) A második félidő szegedi lehetőségekkel indult. Előbb Szalai Ágnes tört be a büntetőterületen belülre Papp Dorina labdájával. Már csak a kapussal állt szemben, de a játékvezető lesen állította meg. A következő akcióban

Szil Tünde

vett le egy átadást a bal oldalon, amit szemfülesen gurított vissza az érkező

Guth Renátának

, akinek 15 méteres középre érkező lövését magabiztosan védte

Molnár Eszter

. A 63. percben egy jobb oldali beadásnál Bernhardt Bernadett négy méterről a kapusba lőtte a labdát, a kipattanót kivágták a védők. A következő percben azonban újabb hazai gól következett, amikor a volt szegedi Horváth Hanna lépett ki egy újabb indítással. Ügyesen mozgott keresztbe, amivel kibillentette Almina Hodzicot az egyensúlyából, és visszahúzta a labdát a bal alsó sarokba. (4-0) A 66. percben egy vendégszögletet követően mentettek a védők, de röviden kivágott labdájukra Szalai Ágnes lecsapott, majd ahelyett, hogy ellőtte volna, a középen helyezkedő Szil Tündének passzolt. Ő lefordult az átadással, maga mögött hagyta védőjét, de a kapus jó ütemben mozdult ki, így nem tudta mellette ballal a hosszú sarokba lőni a labdát, ehelyett Molnár Eszter lábbal mentett. A 68. percben a kilépő szegedi védelem mögé beívelték a labdát. Bernhardt Bernadett maga is meglepődött, milyen egyedül találta meg az átadás, de nem teketóriázott, hanem egy állítás után 13 méterről a hálóba vágta a bőrt. (5-0) Az utolsó gólt is ő szerezte a 86. percben, amikor a bal oldalon faképnél hagyva védőjét szinte begyalogolt a kapuig és elpasszolta a labdát a hosszú sarokba a tehetetlen kapus mellett. (6-0) A mérkőzés összképét tekintve elmondható, hogy ezen a találkozón a SZAK-nak semmi esélye sem volt a pontszerzésre. A Femina gyorsan eldöntötte a mérkőzést az első félidőben, a gólok után szétzilált vendégek pedig már nem tudtak felpörögni, így csak a gólkülönbség volt a kérdés. A szegedieknek lényegesen jobb játékot kell nyújtaniuk a jövő hétvégi Újpest elleni párharcon - ha meg akarják őrizni NB I-es tagságukat, innentől kezdve nem hibázhatnak!

Női labdarúgó NB I alsóházi rájátszás, 6. forduló:

1. FC Femina - Szegedi AK 6-0 (3-0)

Budapest, Budai II. László Stadion. Vezette: Bartkó Eszter (Lukácsi Balázs, Gyöngy Krisztina).

Femina:

Molnár - Lengyel, Szeitl, Beke, Bernhardt Be., Török, Horváth (Hegyi 70'), Gyöngyösi, Jakus (Bernhardt Ba. 25'), Lukács, Burján (Görög 83').

Vezetőedző:

Herczku István.

SZAK:

Hodzic - Harcel, Tumbas Loketic, Mesterházi, Nagy (Varga 61'), Lévai, Szalai, Guth, Papp, Zimányi Kovács, Fehér (Szil - a szünetben).

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Burján (14'), Horváth (18', 64'), Bernhardt Be. (36', 68', 85').

Sárga lap:

Lengyel (23'), ill. Mesterházi (61'). Herczku István (Femina):

"Végig jobban játszottunk és mi irányítottunk a mai mérkőzésen. Végre kijött a két csapat közötti különbség és magabiztosan nyertünk. Az ötödik helyért zajló párharcban már felszabadultan futballozhatunk."

Cserenkó Szabolcs (SZAK):

"Év közben elég jó mérkőzéseket játszottunk, most azonban egy kicsit kiengedtünk, és azt gondolom, elsősorban fejben vesztettük el ezt a mérkőzést. Ha tovább akarunk jutni a kiesés elleni párharcban, akkor elsősorban a szívünkkel, a győzniakarásunkkal és a jobb helyzetkihasználással tudunk eredményesek lenni. Három meccs óta nem tudtunk a kapuba találni, ezen a területen kell a legtöbbet javulnunk!"

Bernhardt Barbara (Femina):

"Felszabadultan játszottunk. Ennek a mérkőzésnek az volt a tétje, hogy függetlenül attól, hogy mit játszik az Újpest holnap Szombathelyen megszerezzük a 6. helyet. Örülök, hogy sikerült ilyen magabiztosan nyernünk. Remélem, ugyanilyen felszabadult játékot fogunk játszani a helyosztókon is..."

Zimányi Kovács Anikó (SZAK):

"Egész héten készültünk erre a meccsre, úgy jöttünk el, hogy nyerni szerettünk volna. Az első félidőben még szerintem nem volt gond. Nem tudom, mi lehetett az oka annak, hogy ennyi gólt kaptunk... Szerintem a meccs végén már senkinek nem volt kedve játszani. A fejekben kell rendet rakni!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.