Női futball: nem tudott felpörögni a SZAK a Femina otthonában + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

femina_szak012

Komoly vereséggel, de már tét nélkül zárta a Szegedi AK a női labdarúgó NB I alsóházi rájátszását a Femina otthonában. Cserenkó Szabolcs tanítványaira így az Újpest ellen vár fontos helyosztó, amely a bennmaradás lehetőségéről dönt.

A találkozó elsősorban a Femina és az UTE csapatai számára bírt komoly jelentőséggel, hiszen egy esetleges szegedi győzelem esetén a Femina még bajba kerülhetett volna. Egy idegenbeli győztes meccsel az újpestiek még megelőzhették volna a riválist, elkerülve így a “hirtelen halált”, a 7. helyért zajló párharcot.

Ennek megfelelően motiváltan kezdett a Femina, már az első percekben a kapujához szegezte a SZAK-ot. A 14. percben Burján Nóra hagyta faképnél védőjét középen egy előrevágott labdával. Rávezette a kapusra, aki bent ragadt a vonalon, és a bal alsó sarokba lőtte a labdát. (1-0) Négy perccel később Jakus Mercedes hozta fel középen a labdát. Mivel senki sem támadta meg, 25 méterről ellőtte a labdát, ami kipattant a jobb kapufáról a balról érkező Horváth Hanna elé, aki a hosszú sarokba gurított. (2-0) A 23. percben Fehér Vivien húzódott ki a jobb oldalra, majd befelé mozdulva laposan belőtte a labdát, amit az érkező Zimányi Kovács Anikó főlé bombázott. Három percre rá Szalai Ágnest vágták fel a tizenhatos előtt, Zimányi Kovács szabadrúgását Papp Dorina fejelte mellé.

A 31. percben Horváth Hanna kapott egy indítást a bal oldalon. Befelé cselezett, és 25 méterről emelt át a hosszú sarokra, ahol Almina Hodzicnak komoly bravúrt kellett bemutatnia, hogy a felső sarokból ki tudja piszkálni a labdát. A 37. percben Török Kitti hozta fel a labdát a középpályán. Először nem támadta meg senki, de aztán Mesterházi Csilla kilépett rá, azonban Török a mögötte üresen hagyott területre bepasszolta a labdát, ahol az érkező Bernhardt Bernadett a hálóba pofozta azt. (3-0)

A második félidő szegedi lehetőségekkel indult. Előbb Szalai Ágnes tört be a büntetőterületen belülre Papp Dorina labdájával. Már csak a kapussal állt szemben, de a játékvezető lesen állította meg. A következő akcióban Szil Tünde vett le egy átadást a bal oldalon, amit szemfülesen gurított vissza az érkező Guth Renátának, akinek 15 méteres középre érkező lövését magabiztosan védte Molnár Eszter. A 63. percben egy jobb oldali beadásnál Bernhardt Bernadett négy méterről a kapusba lőtte a labdát, a kipattanót kivágták a védők. A következő percben azonban újabb hazai gól következett, amikor a volt szegedi Horváth Hanna lépett ki egy újabb indítással. Ügyesen mozgott keresztbe, amivel kibillentette Almina Hodzicot az egyensúlyából, és visszahúzta a labdát a bal alsó sarokba. (4-0)

A 66. percben egy vendégszögletet követően mentettek a védők, de röviden kivágott labdájukra Szalai Ágnes lecsapott, majd ahelyett, hogy ellőtte volna, a középen helyezkedő Szil Tündének passzolt. Ő lefordult az átadással, maga mögött hagyta védőjét, de a kapus jó ütemben mozdult ki, így nem tudta mellette ballal a hosszú sarokba lőni a labdát, ehelyett Molnár Eszter lábbal mentett. A 68. percben a kilépő szegedi védelem mögé beívelték a labdát. Bernhardt Bernadett maga is meglepődött, milyen egyedül találta meg az átadás, de nem teketóriázott, hanem egy állítás után 13 méterről a hálóba vágta a bőrt. (5-0) Az utolsó gólt is ő szerezte a 86. percben, amikor a bal oldalon faképnél hagyva védőjét szinte begyalogolt a kapuig és elpasszolta a labdát a hosszú sarokba a tehetetlen kapus mellett. (6-0)

A mérkőzés összképét tekintve elmondható, hogy ezen a találkozón a SZAK-nak semmi esélye sem volt a pontszerzésre. A Femina gyorsan eldöntötte a mérkőzést az első félidőben, a gólok után szétzilált vendégek pedig már nem tudtak felpörögni, így csak a gólkülönbség volt a kérdés. A szegedieknek lényegesen jobb játékot kell nyújtaniuk a jövő hétvégi Újpest elleni párharcon – ha meg akarják őrizni NB I-es tagságukat, innentől kezdve nem hibázhatnak!

Női labdarúgó NB I alsóházi rájátszás, 6. forduló:

1. FC Femina – Szegedi AK 6-0 (3-0)
Budapest, Budai II. László Stadion. Vezette: Bartkó Eszter (Lukácsi Balázs, Gyöngy Krisztina).
Femina: Molnár – Lengyel, Szeitl, Beke, Bernhardt Be., Török, Horváth (Hegyi 70′), Gyöngyösi, Jakus (Bernhardt Ba. 25′), Lukács, Burján (Görög 83′). Vezetőedző: Herczku István.
SZAK: Hodzic – Harcel, Tumbas Loketic, Mesterházi, Nagy (Varga 61′), Lévai, Szalai, Guth, Papp, Zimányi Kovács, Fehér (Szil – a szünetben). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Burján (14′), Horváth (18′, 64′), Bernhardt Be. (36′, 68′, 85′).
Sárga lap: Lengyel (23′), ill. Mesterházi (61′).

Herczku István (Femina): “Végig jobban játszottunk és mi irányítottunk a mai mérkőzésen. Végre kijött a két csapat közötti különbség és magabiztosan nyertünk. Az ötödik helyért zajló párharcban már felszabadultan futballozhatunk.”

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “Év közben elég jó mérkőzéseket játszottunk, most azonban egy kicsit kiengedtünk, és azt gondolom, elsősorban fejben vesztettük el ezt a mérkőzést. Ha tovább akarunk jutni a kiesés elleni párharcban, akkor elsősorban a szívünkkel, a győzniakarásunkkal és a jobb helyzetkihasználással tudunk eredményesek lenni. Három meccs óta nem tudtunk a kapuba találni, ezen a területen kell a legtöbbet javulnunk!”

Bernhardt Barbara (Femina): “Felszabadultan játszottunk. Ennek a mérkőzésnek az volt a tétje, hogy függetlenül attól, hogy mit játszik az Újpest holnap Szombathelyen megszerezzük a 6. helyet. Örülök, hogy sikerült ilyen magabiztosan nyernünk. Remélem, ugyanilyen felszabadult játékot fogunk játszani a helyosztókon is…”

Zimányi Kovács Anikó (SZAK): “Egész héten készültünk erre a meccsre, úgy jöttünk el, hogy nyerni szerettünk volna. Az első félidőben még szerintem nem volt gond. Nem tudom, mi lehetett az oka annak, hogy ennyi gólt kaptunk… Szerintem a meccs végén már senkinek nem volt kedve játszani. A fejekben kell rendet rakni!”

no images were found

Előző sztori

Templomban őrjöngött egy férfi Szegeden

Következő sztori

Hátország: bajnoki ezüsttel tértek haza a SZEOL fiatal futsalosai Üllőről