/

Mintegy kétszázezer hívás érkezik a lelki elsősegély szolgálatokhoz évente

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sms_telefon_mobil

Mintegy kétszázezer hívás érkezik a telefonos lelki elsősegély szolgálatokhoz évente – mondta Székely András, a Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában szombaton.

A 19 tagszervezetet tömörítő szövetség vezetője közölte: évente 170-180 ezer hívás fut be a szolgálatokhoz. A hívók 30 százaléka a magány miatt keresi a szolgálatokat. Ezek a hívások az ünnepek alatt megszaporodnak, de ilyen időszak a nyár eleje is – mondta el Székely András, akivel a telefonos lelki elsősegély szolgálatok napja alkalmából beszélgettek.

Közölte: a lelki elsősegély vonal a 116-123 számon ingyenesen hívható a nap 24 órájában.

A Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Nemzetközi Szövetségének (IFOTES) ajánlására Magyarországon is megtartják ünnepüket a lelki elsősegély telefonszolgálatok. Ezt a május 17-i távközlési világnaphoz közeli napon tartják.

Magyarországon az 1970-es években alakultak meg az első lelki elsősegély telefonszolgálatok.

A nemzetközi normák alapján működő lelki elsősegély telefonszolgálatok célja az öngyilkosság megelőzése, a krízisintervenció és a mentálhigiénés prevenció.

Default thumbnail
Előző sztori

Fazekas: el kell hárítani az akác elleni támadásokat

Következő sztori

Orbán Viktor: Magyarország egy nagy korszak kapujában áll (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek