Közélet

Miklós Péter váltja Kalmárt a megyén

Miklós Péter váltja Kalmárt a megyén

2015. május 30., szombat
Miklós Péter váltja Kalmárt a megyén
miklos_peter01_gs

Összeférhetetlenség miatt mondott le áprilisban megyei közgyűlési mandátumáról Kalmár Ferenc, aki helyett Miklós Pétert javasolta a KDNP országos választmánya.

A Csongrád Megyei Közgyűlés KDNP-s tagja,

Kalmár Ferenc

április elsejétől Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa. Mivel a

miniszteri biztosi poszt

összeférhetetlen a megyei képviselőséggel, Kalmár bejelentette lemondását az április 28-i közgyűlésen.

Megírtuk

,

Vadász Csaba

főjegyző arról tájékoztatott, hogy a politikust a testületbe delegáló szervezet, vagyis a Fidesz-KDNP jelölhet Kalmár helyére új képviselőt, erre 30 napos határidő áll rendelkezésre. Az idén februárban újabb öt évre

a KDNP megyei elnökének választott Kalmár Ferenc

elmondta, nem helyben hozzák meg a döntést, a párt országos szinten határozza meg, hogy ki a legyen a Csongrád Megyei Közgyűlés tagja a tavaly őszi önkormányzati választásra összeállított megyei lista alapján. A Fidesz-KDNP megyei listáján összesen négy kereszténydemokrata jelölt szerepelt, Kalmáron kívül

Dobák Lászlóné

,

Kovács Kálmán

és

Miklós Péter

. A Kereszténydemokrata Néppárt a 35 éves történész személye mellett döntött, és miután a területi választási bizottság jóváhagyja az erről szóló határozatot, leteheti képviselői esküjét a megyei közgyűlés ülésén. Miklós Péter 1980-ban született Szegeden. Középiskolai tanulmányait a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban végezte, majd a Szegedi Hittudományi Főiskolán tanult teológiát, ahol 2002-ben vehette át hittanári diplomáját. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán 2004 nyarán szerzett történelem szakos bölcsész és középiskolai tanári oklevelet. 2012 óta a történettudományok doktora. Az elmúlt évtizedben a Móra Ferenc Múzeum tudományos munkatársaként, a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. vezetőjeként dolgozott; jelenleg a szegedi egyetemen oktat, valamint a Kodolányi János Főiskola címzetes docense. Miklós Péter 2015 január elsejétől irányítja a hódmezővásárhelyi Emlékpont múzeumot. Tagja a KDNP-nek, idén februártól a párt megyei szervezetének ügyvezető titkára.

A KDNP országos választmánya a 35 éves Miklós Pétert delegálja a megyei közgyűlésbe.http://szegedma.hu/?p=542500

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.