Lovasszínházzal is csalogat a mórahalmi nyár + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom_nyari_programok_sajttaj18_gs

Új turisztikai attrakcióval készül Mórahalom az idei nyári szezonra. A fürdőjéről, a Homokháti Sokadalomról, a rétesfesztiváljáról és a bivalyrezervátumról méltán híres kisváros a Nemzeti Lovas Színház három szabadtéri előadásával is csalogatja a vendégeket.

Hagyományteremtő szándékkal a mórahalmi Futó-Dobó Lovasközpont hétszáz nézőt befogadó fedeles lovardájában három lovasszínházi előadást mutatnak be augusztusban, támlás székes nézőtérrel, ami országosan is egyedülálló körülményeket biztosít. Nógrádi Zoltán, a hatezres kisváros fideszes polgármestere elmondta, hogy a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház augusztus 20-án és 21-én Koltay GergelySzűts István Honfoglalás című darabjával, majd augusztus 22-én Pintér-Tibor – Szűts István Mátyás, az igazságos című új magyar rockoperájával várja a nagyérdeműt. Nógrádi Zoltántól megtudtuk, amennyiben sikeres lesz a Nemzeti Lovas Színház mórahalmi bemutatkozása, jövőre már tíz előadást fognak tartani. Nógrádi hozzátette, a lovas turizmus egyre jobban előtérbe kerül a térségben, ezért is hirdetnek lovasszínházi esteket, illetve az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkkal (ÓNTE) is szorosabbra fűzik együttműködésüket.

Kertész Péter, az ÓNTE igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a felmérések szerint Csongrád megyéből kevesen látogatnak ki az emlékparkba, ezen szeretnének változtatni a mórahalmi együttműködéssel is. „Az emlékpark a lovas kultúra megjelenítésében évek óta élen jár, a honfoglalás-kori bemutatók az időben visszarepítik a vendégeket, itt Mórahalmon pedig színházi produkcióval várják a vendégeket” – fogalmazott Kertész Péter, aki szerint a magyarság történelme nem választható el a lótól.

A Homokhátság sokadalommal és búcsúval is ünnepel

A Homokháti Sokadalom és VI. Dél-alföldi Rétesfesztivál idén egy hétvégén, július 3-tól 5-éig várja a vendégeket. A gasztronómiai és kulturális seregszemle keretében nemzetközi néptánc fesztivál, fúvószenekari találkozó, rétes- és bivaly fesztivál, könnyűzenei koncertek és gyermekprogramok várják a vendégeket. A sokadalom keretében az EDDA musicalt a Sziget Színház előadásában láthatják az érdeklődők, érkezik az Irigy Hónaljmirigy, fellép Király Viktor is, a jó hangulatról a Kikindai betyárok is gondoskodnak, a TNT pedig jubileumi koncertet ad. Saslik és ágyaspálinka kóstolóra is invitálják a fesztiválozókat, akik a Homokhátság legízletesebb borait is megízlelhetik.

Szent István ünnepére is méltó módon készül Mórahalom augusztus 19-én. A Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mórahalom 2012-ben rendezte meg első alkalommal a Homokháti búcsút, a térség településének közös ünnepét. Augusztus 19-én Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Kiss-Rigó László megyéspüspök a kistérség valamennyi plébánosának részvételével celebrál szentmisét, amelyet gyertyás körmenet követ. A rendezvény a térségben egyedülálló összefogásról tanúskodik, hiszen a Homokhátság minden településének plébánosa, egyházközsége és érdeklődő családja részt vesz ezen a közös ünnepen, melynek célja, hogy az ünnep igazi értékeire irányítsa rá a figyelmet.

no images were found

Új turisztikai attrakcióval készül Mórahalom az idei nyári szezonra – a homokháti város a Nemzeti Lovas Színház három…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 27.

Előző sztori

Határidő előtt utalta ki a Miniszterelnökség az uniós támogatásokat

Következő sztori

Költségvetés – Rogán: több munkahely, kevesebb adó