Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: három pontot ért az FK-rutin Tiszaszigeten + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

tiszasziget_fk13_gs

Paprikás hangulatú, nagyszerű mérkőzésen nyertek a szegediek a legmasszívabb újonc vendégeként. Dóra János és Imre Zoltán jegyezték a gólokat!

Tiszasziget, 200 néző
2015. május 16., 17.00
Tiszasziget SE
FK 1899 Szeged
A meccs véget ért.

Játékvezető: Pécs Zoltán * Asszisztens: Krisán János, Kovács Krisztina
1
2

Labdarúgó megyei I. osztály 27. forduló:

Tiszasziget SE – FK 1899 Szeged 1-2 (0-1).
Tiszasziget, 200 néző. Vezette: Pécs Zoltán (Krisán János, Kovács Krisztina).
Tiszasziget: Kispéter – Papp Á., Tumbas, Cinder, Borgulya (Bálint T. 81′), Kelemen Sz. (Duba 68′), Rutai (Kató 74′), Juhász Á. (Kertész 57′), Kasza, Kelemen Cs., Drágity. Vezetőedző: Stetakovics Marinko.
FK 1899 Szeged: Vasas – Heredea, Turján, Boldizsár, Makai (Lajkó 55′), Gyurkovics (Imre 55′), Molnár D., Szőcs (Prontvai 91′), Vékes, Dóra J. (Simon 87′), Mihalkó D. (Füle 68′). Vezetőedző: Tóth János.
Gólszerző: Kertész B. (73′), illetve Dóra J. (40′), Imre Z. (63′)
Sárga lap: Papp Á. (22′), Kelemen Sz. (36′), I. Tumbas (38′), Kasza F. (88′), illetve Molnár D. (4′), Mihalkó D. (22′)
Kiállítva: Vékes M. (93′)

Stetakovics Marinko: “Próbáltuk letámadni az FK-t, és kivenni támadóikat a játékból, azonban nem találtuk a megoldást a második beállós posztunkra, arra, aki indítja a labdákat. Ennek eredménye volt a bekapott gól is. Véleményem az, hogy szoros meccset játszottunk a szegediekkel, nagyon jó mérkőzés volt, a várakozásoknak megfelelő csata. Bár azt mondom, jó lenne, ha a játékvezetés is megfelelő volna, akkor szorosabb találkozókat is vívhatnánk az élcsapatokkal, nem lenne ekkora különbség.”

Tóth János: “Egyrészt nehéz Tiszaszigeten nyerni, másrészt a múlt heti vereség után nagyon fontos volt a csapategység szempontjából, hogy bizonyítsuk: erősek vagyunk, és ilyen fontos győzelmet tudunk aratni. Reméljük, az utolsó három fordulóban is tartjuk a lépést az élcsapatokkal.”

Online közvetítésünk

95′
Vége a meccsnek, nyert az FK! Stetakovics Marinkót kellett lefogni a lefújást követően, mert neki akart menni a játékvezetői hármasnak, a szurkolók és játékosai fogták vissza, miközben a szegediek drukkeriekkel ünnepelnek. Van is okuk az örömre, megtartották egypontos előnyüket az üldöző, negyedik Mórahalommal szemben.
93′
Kicsit elszabadultak az indulatok, Duba és Vékes akaszkodott össze. Vékest kiállította a spori, elvileg azért, mert a holtidőben törlesztett az őt meglökő hazai focistának. Rendezők érkeznek, mindkét edzői stáb a pálya szélén.
93′
Prontvai ugratta ki Fülét, aki a tizenhatoson belül hosszan szöktette magát, Kispéter felszedte a lasztit.
92′
Kasza szabadrúgását Turján fejelte vissza a mezőnybe. Szinte mindenki támad a hazaiaknál, egyetlen ember marad hátul. A következő akciónál Papp fejesét magabiztosan húzta le Vasas.
91′
Prontvai Bence állt be Szőcs helyére az FK-nál.
90′
Három perc lesz a hosszabbítás.
90′
Ügyesen, higgadtan, taktikusan tartja a labdát az FK, szinte mindenki hozzáér. Végül Vékes 20 méteres lövését ölelte magához Kispéter.
88′
Kasza kapott sárgát a Molnár elleni fault miatt. A szabadrúgás Vékeshez került, aki 16 méterről durrantotta rá, centikkel a felső léc fölé.
87′
Dórát Simon Mátyás váltotta.
86′
Heredea volt határozatlan egy szigeti kontránál, Kertész ellen szabálytalankodott. Drágity emelte középre a szabadrúgást, de a hosszú oldalon végül kicsorgott a játékszer.
85′
Alábbhagyott kicsit a hazai lendület, inkább a szigeti térfélen folyik a játék. Imre végzett el szabadrúgás jobbról, Tumbas röviden fejelte ki, Dóra igazított, majd 15 méteről pörkölte rá, mellé. Ezután két szegedi pontrúgást figyelhettünk: Imre szöglete veszélyesen csavarodott kapura, Kispéter fölé tolta, majd a második kornernél felszabadítottak a szigetiek.
81′
Cserélni is kell, Bálint Tamás futott a pályára.
80′
Borgulya sérült meg a hazai csapatból.
80′
Egyértelműen megváltozott a játék képe, talán a kétgólos vezetés kényelmesítette el a vendégeket, a hazaiak előbb szépítettek, majd egyértelműen érvényesítik akaratukat azóta. Papp ívelt jobbról a kapu elé az előbb, Drágity emelkedett a legmagasabbra, de mellé bólintott.
76′
Izgalmas lesz az utolsó negyedóra, érezhetően erőre kapott a hazai csapat, támad nagy erőkkel.
74′
Újabb szigeti változtatás, Rutai le, Kató Tamás be.
73′
GÓÓÓL 1-2! Kissé váratlanul szépített a Tiszasziget! A jobb oldalon szépen hozták ki a labdát a világoskékek, Tumbas indította Kertész Balázst, aki jól kivárta a megfelelő ütemet, leküzdötte a védőt, majd az elvetődő Vasas mellett 10 méterről lőtt a kapuba.
70′
Támad az FK a harmadik találatért. Dóra tálalt Heredea elé, a visszafutó Borgulya lépett közbe, pedig a szegedi játékos már célba vette volna a ketrecet. Szőcs szerzett rögtön ezután labdát a középpályán, kiugratta Fülét, ő lecselezte Pappot, igazított a labdán, majd lövése gyengére sikeredett, Kispéter hárított.
68′
Újabb cserék mindkét oldalon. A Tiszaszigetben Kelemen Szabolcsot Duba Tamás váltotta, míg a kék-feketéknél Mihalkó számára ért véget a meccset, Füle Mátyás szállt be a hajrára. Továbbra is lendületben egyébiránt az FK, Imre emelése az imént Mihalkót találta lesen, természetesen még a csere előtt…
63′
GÓÓÓL 0-2! Megduplázta, megnyugtatóvá tette előnyét az éremért hajtó szegedi együttes. Imre végzett el szabadrúgást balról, az alapvonal mellől, pontosan ívelt befelé, Kispéter a tizenegyespontnál rosszul öklözött, Vékeshez került a bogyó, aki lőni készült, Tumbas vágta fel éppen a büntetőterületen kívül. Imre Zoltán állt a labda mögé ismét, és a sorfal mellett magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába 17 méterről.
59′
Egy szöglet után Rutai talált közvetlen közelről a vendégek hálójába, de a játékvezető nem adta meg a gólt, Lajkót ugyanis lerántották közben a világoskékek.
57′
A hazaiak egyik legjobbja, Kasza szerzett labdát, a kezdőkörtől vezette előre, a nagy sebességgel meglóduló Drágityot indította, de lesre futott közben a szigeti támadó.
55′
Mindkét együttes cserélt. Először Tóth János húzta meg a lehetőséget, Gyurkovicsot Imre Zoltán, míg Makait Lajkó Ádám váltotta az FK-nál. Majd Juhász jött le hazai oldalon, Kertész Balázs érkezett.
53′
Feltűnően kapkodnak a felek, sok az eladott labda, három-négy sikeres passznál egyik oldalon sem figyelhetünk meg többet. Sajnos nincs most folyamatos játék.
49′
Kemény küzdelem az első percekben, helyzet nélkül.
46′
A szegediek kezdték a második felvonást. Csere nem történt a szünetben.

SZÜNET!

45′
Egy másodpercet sem hosszabbított a spori. Lüktető mérkőzés, nagyszerű játék, szép jelenetek, egyetlen gól – a legkomolyabb helyzetét értékesítette az FK, a rutinos Dóra találatával vezet a szünetben a szegedi legénység.
44′
Rutai lódult meg az egyenlítés reményében, Makaival harcolt meg, a szigeti futballista erőszakosságát siker koronázta, elé került a bogyó, centerezését Turján vágta vissza a mezőnybe.
43′
Makai balról élesen vágott középre egy szabadrúgást, Szőcs fejelt bele ügyesen, fölé szállt a labda.
40′
GÓÓÓL 0-1! Vezetnek a vendégek, megvan tehát az a nagyon fontos találat, melyért komoly erőket mozgósítottak. Szőcs harcosan szerzett labdát a szigeti térfélen, Dórához játszott, ő lefutotta a védőket, és a kilépő Kispéter mellett 14 méteről magabiztosan helyezett a hálóba.
38′
Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, ennek ellenére Tumbas vitakozott a sporival, aki nem örült ennek, és kiosztott egy újabb lapot. A szabadrúgást Juhász Kaszához játszotta, aki Drágitynak készített elő, a kiváló támadó erőtlen fejese viszont mellé szállt.
37′
Mihalkó és Kispéter ugrott fel az ötösön belül Heredea szabadrúgására, a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé. Harcol, küzd a Tiszasziget, de túlságosan hamar elszórja a nehezen megszerzett labdákat, így nem tud veszélyes támadásokat indítani. Az FK többet birtokolja a lasztit, szervez, irányít.
36′
Kelemen Szabolcs rúgott oda Molnárnak, ezért is járt a sárga lap.
35′
Újra Heredea kavarta meg a hazai védelmet, beadását Dóra 10 méterről vetődve bólintotta fölé.
33′
Egyre aktívabb az FK, látszik, nagyon kell nekik a három pont, és minél gyorsabban meg akarják szerezni a vezetést. Heredea harcolt az oldalvonalnál, Szőcshöz továbbította a megszerzett labdát, aki vitte befelé, majd 20 méterről mellé durrantott.
30′
Makai szabadrúgását Kispéter öklözte vissza a mezőnybe, Szőcs emelt a tizenhatoson belülre, de mielőtt Vékes megszelídítette volna a bogyót, Tumbas bedobásra mentett a szegedi csatár elől. Kemény, férfias, de sportszerű a csata, jól szórakoznak a nézők, nagyszerű a hangulat, mindenféle hangtechnikai eszközt bevetnek szurkolótáborok.
26′
25 méterről, középről végzett el szabadrúgást az FK, Szőcs állt a labda mögé, lövése fölé szállt.
24′
Ismét Rutai volt elemében, beforgatta védőjét, jól adott vissza, Kasza 16 méterről vállalta el, Vasat azonban nem lepte meg, a szegedi hálóőr magabiztosan védett.
22′
Papp Ádám és Mihalkó Dávid kakaskodott a felezővonalnál, mindketten besárgultak.
20′
Helyzet itt, helyzet ott! Először a hazaiak kapuja előtt adódott lehetőség, Gyurkovics ugratta ki Vékest, de Kispéter jól jött ki, és elcsípte a lasztit. majd Kelemen Szabolcs pörgetése találta lesen a gólra éhes Kaszát. Aztán Rutai volt harcos a szegedi büntetőterületen belül, lövést Vasas fogta meg.
16′
Átvette az irányítást a diszkoszvetős legénység, kétszer is megszerezhette volna a vezetést az FK. Előbb Gyurkovics vitte keresztbe a bogyót, tizenhatoson belüli lövését Cinder mentette bevetődve, majd Vékes jobb oldali beadása szintén Gyurkovicsot találta meg, kinek löketét Kispéter védte ezúttal.
12′
Kijött a térfeléről a vendégcsapat is, az elmúlt percekben a két tizenhatos között folyik a játék, remek, hajtós, küzdős kis csörte ez eddig!
8′
Szegedi szabadrúgás után lábról lábra járt a labda, végül Gyurkovics tüzelt, Kispéter könnyedén hárított.
5′
Boldizsár volt határozatlan, Drágity csapott le a labdára, egyedül vezette a Vasasra, majd középre adott, Heredea mentett végül. Frissebb, gyorsabb, erőszakosabb eddig a Tiszasziget.
4′
Molnár akasztott meg sárga lapot érően egy ígéretes hazai akciót. A szabadrúgást Drágity vágta fölé.
2′
Turján röviden fejelte vissza a játékszert a mezőnybe, Kelemen Csongor elé került, aki kissé kapkodva lőtt, Vasas könnyedén szedte fel.
1′
Drágity és Kasza hozták játékba a labdát, a hazaiak kezdték tehát az összecsapást.

16.40: A csapatok javában készülnek már a derbire, köszöntjük olvasóinkat! Az ifik meccsét 2-1-re a hazaiak nyerték, ami rossz hír a dobogóra vágyó vendégeknek. Az időjárás nagyon kellemes, egyre melegebb, gyönyörűen süt a nap. A tiszaszigetiek világoskékben lépnek majd pályára, a szegediek kék-fekete felsőben, fekete nadrágban és sportszárban. Szegedről mintegy 50 szurkoló érkezett, ők a kocsmában melegítenek, a helyi drukkerek is jönnek szép számban.

A mérkőzés Pécs Zoltán sporttárs sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt már eldőlt, hogy a Hódmezővásárhelyi FC lesz idén a megye I. aranyérmese. A 72 pontos vásárhelyieket 58 ponttal követi a Tápé, 54 egységgel az FK 1899 Szeged, és hátulról támadja a dobogósokat az 53 ponttal álló Mórahalom. Nem nagyon van már lehetősége botlásra annak, aki medáliáról álmodik. Szombaton 17 órakor a mórahalmiak a SZVSE-nél vendégszerepelnek, és győzni utaznak Szegedre, éppen ezért az FK 1899 Szeged sem tűzhet ki mást cél maga elé, mint a diadalt Tiszaszigeten, ahol egyébiránt első alkalommal lép pályára. A legmasszívabb újonc (a Stetakovics-tanítványok 34 ponttal tizedikek) otthonából azonban nem lesz könnyű elhozni a pontokat. Az őszi találkozójuk alapján is forró percekre számíthatnak a Tóth-legények, akkor ugyanis a Felső Tisza parton 2-2-re végeztek úgy, hogy a hazaiak 0-2-ről álltak talpra, ráadásul emberhátrányban.

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

FOCIFANOK! Ma délután három ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk számotokra, íme:Maglód – SZEOL17.00:…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 16.

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Sport

Folytatódik az Etelka sori fedett uszoda építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Elérte legmagasabb pontját a beruházás. Nem állnak le a munkával egyelőre.

Tovább olvasom

Sport

Kétmilliós adomány a Szeged-Csanád GA-tól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány okozta nehéz helyzet világszerte összefogásra sarkallta az embereket, sportszervezeteket, amihez csatlakozott a Szeged-Csanád GA NB II-es labdarúgócsapata is.

Tovább olvasom

Aktuál