Sport

Labdarúgás: három pontot ért az FK-rutin Tiszaszigeten + FOTÓK

Labdarúgás: három pontot ért az FK-rutin Tiszaszigeten + FOTÓK

2015. május 16., szombat
Labdarúgás: három pontot ért az FK-rutin Tiszaszigeten + FOTÓK
tiszasziget_fk13_gs

Paprikás hangulatú, nagyszerű mérkőzésen nyertek a szegediek a legmasszívabb újonc vendégeként. Dóra János és Imre Zoltán jegyezték a gólokat!

Tiszasziget, 200 néző
2015. május 16., 17.00
Tiszasziget SE
FK 1899 Szeged
A meccs véget ért.
Játékvezető: Pécs Zoltán * Asszisztens: Krisán János, Kovács Krisztina
1
-
2

Labdarúgó megyei I. osztály 27. forduló:

Tiszasziget SE - FK 1899 Szeged 1-2 (0-1).

Tiszasziget, 200 néző. Vezette: Pécs Zoltán (Krisán János, Kovács Krisztina).

Tiszasziget:

Kispéter - Papp Á., Tumbas, Cinder, Borgulya (Bálint T. 81'), Kelemen Sz. (Duba 68'), Rutai (Kató 74'), Juhász Á. (Kertész 57'), Kasza, Kelemen Cs., Drágity. Vezetőedző: Stetakovics Marinko.

FK 1899 Szeged:

Vasas - Heredea, Turján, Boldizsár, Makai (Lajkó 55'), Gyurkovics (Imre 55'), Molnár D., Szőcs (Prontvai 91'), Vékes, Dóra J. (Simon 87'), Mihalkó D. (Füle 68'). Vezetőedző: Tóth János.

Gólszerző:

Kertész B. (73'), illetve Dóra J. (40'), Imre Z. (63')

Sárga lap:

Papp Á. (22'), Kelemen Sz. (36'), I. Tumbas (38'), Kasza F. (88'), illetve Molnár D. (4'), Mihalkó D. (22')

Kiállítva:

Vékes M. (93') Stetakovics Marinko:

"Próbáltuk letámadni az FK-t, és kivenni támadóikat a játékból, azonban nem találtuk a megoldást a második beállós posztunkra, arra, aki indítja a labdákat. Ennek eredménye volt a bekapott gól is. Véleményem az, hogy szoros meccset játszottunk a szegediekkel, nagyon jó mérkőzés volt, a várakozásoknak megfelelő csata. Bár azt mondom, jó lenne, ha a játékvezetés is megfelelő volna, akkor szorosabb találkozókat is vívhatnánk az élcsapatokkal, nem lenne ekkora különbség."

Tóth János:

"Egyrészt nehéz Tiszaszigeten nyerni, másrészt a múlt heti vereség után nagyon fontos volt a csapategység szempontjából, hogy bizonyítsuk: erősek vagyunk, és ilyen fontos győzelmet tudunk aratni. Reméljük, az utolsó három fordulóban is tartjuk a lépést az élcsapatokkal."

Online közvetítésünk

95'
Vége a meccsnek, nyert az FK! Stetakovics Marinkót kellett lefogni a lefújást követően, mert neki akart menni a játékvezetői hármasnak, a szurkolók és játékosai fogták vissza, miközben a szegediek drukkeriekkel ünnepelnek. Van is okuk az örömre, megtartották egypontos előnyüket az üldöző, negyedik Mórahalommal szemben.
93'
Kicsit elszabadultak az indulatok, Duba és Vékes akaszkodott össze. Vékest kiállította a spori, elvileg azért, mert a holtidőben törlesztett az őt meglökő hazai focistának. Rendezők érkeznek, mindkét edzői stáb a pálya szélén.
93'
Prontvai ugratta ki Fülét, aki a tizenhatoson belül hosszan szöktette magát, Kispéter felszedte a lasztit.
92'
Kasza szabadrúgását Turján fejelte vissza a mezőnybe. Szinte mindenki támad a hazaiaknál, egyetlen ember marad hátul. A következő akciónál Papp fejesét magabiztosan húzta le Vasas.
91'
Prontvai Bence állt be Szőcs helyére az FK-nál.
90'
Három perc lesz a hosszabbítás.
90'
Ügyesen, higgadtan, taktikusan tartja a labdát az FK, szinte mindenki hozzáér. Végül Vékes 20 méteres lövését ölelte magához Kispéter.
88'
Kasza kapott sárgát a Molnár elleni fault miatt. A szabadrúgás Vékeshez került, aki 16 méterről durrantotta rá, centikkel a felső léc fölé.
87'
Dórát Simon Mátyás váltotta.
86'
Heredea volt határozatlan egy szigeti kontránál, Kertész ellen szabálytalankodott. Drágity emelte középre a szabadrúgást, de a hosszú oldalon végül kicsorgott a játékszer.
85'
Alábbhagyott kicsit a hazai lendület, inkább a szigeti térfélen folyik a játék. Imre végzett el szabadrúgás jobbról, Tumbas röviden fejelte ki, Dóra igazított, majd 15 méteről pörkölte rá, mellé. Ezután két szegedi pontrúgást figyelhettünk: Imre szöglete veszélyesen csavarodott kapura, Kispéter fölé tolta, majd a második kornernél felszabadítottak a szigetiek.
81'
Cserélni is kell, Bálint Tamás futott a pályára.
80'
Borgulya sérült meg a hazai csapatból.
80'
Egyértelműen megváltozott a játék képe, talán a kétgólos vezetés kényelmesítette el a vendégeket, a hazaiak előbb szépítettek, majd egyértelműen érvényesítik akaratukat azóta. Papp ívelt jobbról a kapu elé az előbb, Drágity emelkedett a legmagasabbra, de mellé bólintott.
76'
Izgalmas lesz az utolsó negyedóra, érezhetően erőre kapott a hazai csapat, támad nagy erőkkel.
74'
Újabb szigeti változtatás, Rutai le, Kató Tamás be.
73'
GÓÓÓL 1-2! Kissé váratlanul szépített a Tiszasziget! A jobb oldalon szépen hozták ki a labdát a világoskékek, Tumbas indította Kertész Balázst, aki jól kivárta a megfelelő ütemet, leküzdötte a védőt, majd az elvetődő Vasas mellett 10 méterről lőtt a kapuba.
70'
Támad az FK a harmadik találatért. Dóra tálalt Heredea elé, a visszafutó Borgulya lépett közbe, pedig a szegedi játékos már célba vette volna a ketrecet. Szőcs szerzett rögtön ezután labdát a középpályán, kiugratta Fülét, ő lecselezte Pappot, igazított a labdán, majd lövése gyengére sikeredett, Kispéter hárított.
68'
Újabb cserék mindkét oldalon. A Tiszaszigetben Kelemen Szabolcsot Duba Tamás váltotta, míg a kék-feketéknél Mihalkó számára ért véget a meccset, Füle Mátyás szállt be a hajrára. Továbbra is lendületben egyébiránt az FK, Imre emelése az imént Mihalkót találta lesen, természetesen még a csere előtt...
63'
GÓÓÓL 0-2! Megduplázta, megnyugtatóvá tette előnyét az éremért hajtó szegedi együttes. Imre végzett el szabadrúgást balról, az alapvonal mellől, pontosan ívelt befelé, Kispéter a tizenegyespontnál rosszul öklözött, Vékeshez került a bogyó, aki lőni készült, Tumbas vágta fel éppen a büntetőterületen kívül. Imre Zoltán állt a labda mögé ismét, és a sorfal mellett magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába 17 méterről.
59'
Egy szöglet után Rutai talált közvetlen közelről a vendégek hálójába, de a játékvezető nem adta meg a gólt, Lajkót ugyanis lerántották közben a világoskékek.
57'
A hazaiak egyik legjobbja, Kasza szerzett labdát, a kezdőkörtől vezette előre, a nagy sebességgel meglóduló Drágityot indította, de lesre futott közben a szigeti támadó.
55'
Mindkét együttes cserélt. Először Tóth János húzta meg a lehetőséget, Gyurkovicsot Imre Zoltán, míg Makait Lajkó Ádám váltotta az FK-nál. Majd Juhász jött le hazai oldalon, Kertész Balázs érkezett.
53'
Feltűnően kapkodnak a felek, sok az eladott labda, három-négy sikeres passznál egyik oldalon sem figyelhetünk meg többet. Sajnos nincs most folyamatos játék.
49'
Kemény küzdelem az első percekben, helyzet nélkül.
46'
A szegediek kezdték a második felvonást. Csere nem történt a szünetben.
SZÜNET!
45'
Egy másodpercet sem hosszabbított a spori. Lüktető mérkőzés, nagyszerű játék, szép jelenetek, egyetlen gól - a legkomolyabb helyzetét értékesítette az FK, a rutinos Dóra találatával vezet a szünetben a szegedi legénység.
44'
Rutai lódult meg az egyenlítés reményében, Makaival harcolt meg, a szigeti futballista erőszakosságát siker koronázta, elé került a bogyó, centerezését Turján vágta vissza a mezőnybe.
43'
Makai balról élesen vágott középre egy szabadrúgást, Szőcs fejelt bele ügyesen, fölé szállt a labda.
40'
GÓÓÓL 0-1! Vezetnek a vendégek, megvan tehát az a nagyon fontos találat, melyért komoly erőket mozgósítottak. Szőcs harcosan szerzett labdát a szigeti térfélen, Dórához játszott, ő lefutotta a védőket, és a kilépő Kispéter mellett 14 méteről magabiztosan helyezett a hálóba.
38'
Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, ennek ellenére Tumbas vitakozott a sporival, aki nem örült ennek, és kiosztott egy újabb lapot. A szabadrúgást Juhász Kaszához játszotta, aki Drágitynak készített elő, a kiváló támadó erőtlen fejese viszont mellé szállt.
37'
Mihalkó és Kispéter ugrott fel az ötösön belül Heredea szabadrúgására, a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé. Harcol, küzd a Tiszasziget, de túlságosan hamar elszórja a nehezen megszerzett labdákat, így nem tud veszélyes támadásokat indítani. Az FK többet birtokolja a lasztit, szervez, irányít.
36'
Kelemen Szabolcs rúgott oda Molnárnak, ezért is járt a sárga lap.
35'
Újra Heredea kavarta meg a hazai védelmet, beadását Dóra 10 méterről vetődve bólintotta fölé.
33'
Egyre aktívabb az FK, látszik, nagyon kell nekik a három pont, és minél gyorsabban meg akarják szerezni a vezetést. Heredea harcolt az oldalvonalnál, Szőcshöz továbbította a megszerzett labdát, aki vitte befelé, majd 20 méterről mellé durrantott.
30'
Makai szabadrúgását Kispéter öklözte vissza a mezőnybe, Szőcs emelt a tizenhatoson belülre, de mielőtt Vékes megszelídítette volna a bogyót, Tumbas bedobásra mentett a szegedi csatár elől. Kemény, férfias, de sportszerű a csata, jól szórakoznak a nézők, nagyszerű a hangulat, mindenféle hangtechnikai eszközt bevetnek szurkolótáborok.
26'
25 méterről, középről végzett el szabadrúgást az FK, Szőcs állt a labda mögé, lövése fölé szállt.
24'
Ismét Rutai volt elemében, beforgatta védőjét, jól adott vissza, Kasza 16 méterről vállalta el, Vasat azonban nem lepte meg, a szegedi hálóőr magabiztosan védett.
22'
Papp Ádám és Mihalkó Dávid kakaskodott a felezővonalnál, mindketten besárgultak.
20'
Helyzet itt, helyzet ott! Először a hazaiak kapuja előtt adódott lehetőség, Gyurkovics ugratta ki Vékest, de Kispéter jól jött ki, és elcsípte a lasztit. majd Kelemen Szabolcs pörgetése találta lesen a gólra éhes Kaszát. Aztán Rutai volt harcos a szegedi büntetőterületen belül, lövést Vasas fogta meg.
16'
Átvette az irányítást a diszkoszvetős legénység, kétszer is megszerezhette volna a vezetést az FK. Előbb Gyurkovics vitte keresztbe a bogyót, tizenhatoson belüli lövését Cinder mentette bevetődve, majd Vékes jobb oldali beadása szintén Gyurkovicsot találta meg, kinek löketét Kispéter védte ezúttal.
12'
Kijött a térfeléről a vendégcsapat is, az elmúlt percekben a két tizenhatos között folyik a játék, remek, hajtós, küzdős kis csörte ez eddig!
8'
Szegedi szabadrúgás után lábról lábra járt a labda, végül Gyurkovics tüzelt, Kispéter könnyedén hárított.
5'
Boldizsár volt határozatlan, Drágity csapott le a labdára, egyedül vezette a Vasasra, majd középre adott, Heredea mentett végül. Frissebb, gyorsabb, erőszakosabb eddig a Tiszasziget.
4'
Molnár akasztott meg sárga lapot érően egy ígéretes hazai akciót. A szabadrúgást Drágity vágta fölé.
2'
Turján röviden fejelte vissza a játékszert a mezőnybe, Kelemen Csongor elé került, aki kissé kapkodva lőtt, Vasas könnyedén szedte fel.
1'
Drágity és Kasza hozták játékba a labdát, a hazaiak kezdték tehát az összecsapást.
16.40: A csapatok javában készülnek már a derbire, köszöntjük olvasóinkat! Az ifik meccsét 2-1-re a hazaiak nyerték, ami rossz hír a dobogóra vágyó vendégeknek. Az időjárás nagyon kellemes, egyre melegebb, gyönyörűen süt a nap. A tiszaszigetiek világoskékben lépnek majd pályára, a szegediek kék-fekete felsőben, fekete nadrágban és sportszárban. Szegedről mintegy 50 szurkoló érkezett, ők a kocsmában melegítenek, a helyi drukkerek is jönnek szép számban. A mérkőzés Pécs Zoltán sporttárs sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt már eldőlt, hogy a Hódmezővásárhelyi FC lesz idén a megye I. aranyérmese. A 72 pontos vásárhelyieket 58 ponttal követi a Tápé, 54 egységgel az FK 1899 Szeged, és hátulról támadja a dobogósokat az 53 ponttal álló Mórahalom. Nem nagyon van már lehetősége botlásra annak, aki medáliáról álmodik. Szombaton 17 órakor a mórahalmiak a SZVSE-nél vendégszerepelnek, és győzni utaznak Szegedre, éppen ezért az FK 1899 Szeged sem tűzhet ki mást cél maga elé, mint a diadalt Tiszaszigeten, ahol egyébiránt első alkalommal lép pályára. A legmasszívabb újonc (a Stetakovics-tanítványok 34 ponttal tizedikek) otthonából azonban nem lesz könnyű elhozni a pontokat. Az őszi találkozójuk alapján is forró percekre számíthatnak a Tóth-legények, akkor ugyanis a Felső Tisza parton 2-2-re végeztek úgy, hogy a hazaiak 0-2-ről álltak talpra, ráadásul emberhátrányban. Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

FOCIFANOK! Ma délután három ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk számotokra, íme:Maglód - SZEOL17.00:...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.