Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: stílusosan, győzelemmel zárta a szezont a Szeged-Grosics

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged2011_mezokivesd_mj011

Utolsó bajnoki mérkőzésén egygólos sikert aratott a végig fegyelmezett, érett játékot nyújtó Szeged 2011-Grosics Akadémia Szigetszentmiklóson. Nyilas Elek tanítványai – mint az már korábban eldőldt – újoncként a hetedik helyen fejezték be a pontvadászatot.

Igen hamar, már a 7. percben vezetéshez jutottak a vendégek. Szabó Péter lódult meg lendületből, Fitos László és Oláh Lóránt szépen húzta el előle a védőket, így a jobbhátvéd egészen ziccerig roboghatott, majd 8 méterről kilőtte az alsó sarkot. (0-1) A folytatásban a hazaiak nem tudtak igazán nagy presszinget kifejteni, így a Farkas Márk korai kiválása után alaposan felforgatott összetételben (Szabó Péter, Berde István, Slobodan Markovic, Oláh Gergő) játszó szegedi védelem magabiztosan tartotta távol a Pest megyeieket a gólszerzéstől. Fordulás után viszont jött a derült égből a villám: Máté Péter kezére pattant rá a labda a tizenhatoson belül egy balszerencsés felszabadítási kísérletnél, Solymosi Péter játékvezető pedig habozás nélkül befújta a büntetőt. A mészpontra Szepessy Róbert tette le a labdát, hogy aztán védhetetlenül gurítsa azt pár másodperccel később a bal alsó sarokba. (1-1) Mégsem örülhetett sokáig a helyi publikum, miután a 18 esztendős Hegedűs Martin az 56. minutumban közelről a hálóba bombázta Oláh Lóránt blokkról levágódó lövését. (1-2) Ugyan egy esetben Sipos Bence még egalizálhatott volna fejjel, igazán komoly veszélyt utána már nem tudtak teremteni a szigetszentmiklósiak vendégük kapuja előtt, így a Szeged elvitte a három pontot riválisa otthonából.

Nyilas Elek legénysége a két gárda előző két idei összecsapásán egyaránt alulmaradt, most viszont sikerült a visszavágás. A csapat újoncként 13 diadallal, 6 döntetlennel és 11 vereséggel zárta a bajnokságot, az így megszerzett 45 pont pedig a hetedik helyet jelenti. A másodosztályú pontvadászatot a Vasas nyerte 66 egységgel, a második, még feljutást érő pozícióba az utolsó körben a Ceglédet két vállra fektető Békéscsaba ért oda. A gólkirály az angyalföldieket erősítő Mohamed Remili lett 19 találattal, megelőzve csapattársát, Ferenczi Istvánt (17). Szegedi részről a 11 gólt jegyző Germán Tamás vette be legtöbbször az ellenfelek kapuját.

Szigetszentmiklós, 200 néző
2015. május 31., 18.00
Szigetszentmiklósi TK
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Solymosi Péter * Asszisztens: Kiss Balázs, Máyer Gábor
1
2

Labdarúgó NB II, 30. forduló:

Szigetszentmiklósi TK – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-2 (0-1)
Szigetszentmiklós, 200 néző. Vezette: Solymosi Péter (Kiss Balázs, Máyer Gábor).
SZTK: Sánta – Sós, Benkő-Bíró, Kornis, Puskás, Mészáros L., Hevesi-Tóth, Bonifert (Jasarevic 68′), Szepessy (Sipos 57′), Benkő (Domokos 63′), Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Szeged: Belecan – Szabó P., Berde, Markovic, Farkas (Polareczki 27′), Zelenyánszki, Máté, Oláh G. (Manga 85′), Fitos, Oláh L., Hegedűs M. (Hegedűs E. 71′). Vezetőedző: Nyilas Elek.
Gólszerzők: Szepessy (49′ – tizenegyesből), ill. Szabó P. (7′), Hegedűs M. (56′).
Sárga lap: Sós (73′).

Nyilas Elek: “A lehetőségeinkhez mérten, illetve ahhoz mérten, milyen nehézségekkel küzdöttünk egész évben, a csapattól egy nagyon-nagyon korrekt mérkőzést láthattunk az utolsó fordulóban is, mint ahogy ezt korábban már megszokhattuk. Számomra nem meglepetés, hogy az utolsó találkozón a csapat olyan elszántan játszott, mintha a bajnoki címért léptünk volna pályára. Ez nekem mindent elmond. Egyetlen dolgot nem szerettem volna, hogy a mi csapatunkra bárki azt mondhassa, szezonvégi teljesítmény látszatát keltjük. Az első perctől kezdve hajtottunk, küzdöttünk, harcoltunk, hiszen főként a párharcok jellemezték ezt a mérkőzést. Azt gondolom, méltóan fejeztük be ezt az idényt, és feltettük a szereplésünkre a koronát. Ahhoz képest, amiből miből főztünk ebben az évben, ez több mint jó teljesítményt.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Vége! A végig érett, fegyelmezett játékot nyújtó Szeged-Grosics megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a találkozón, így győzelemmel zárta a bajnokságot, egyszersmind visszavágott a Szigetszentmiklósnak a korábban elszenvedett vereségekért.
87′
Puskás jobbról érkező beadásánál Fekete előtt nyílt meg a lehetőség, de a fejes elszállt a kapu mellett.
85′
Manga Zsolt is kap pár percet az idény utolsó mérkőzésén Nyilas Elektől. A kisebb izomhúzódást szenvedett Oláh Gergő battyogott le a cseréhez.
82′
…eközben a szegedi kontrák viszont rendre veszélyesek! Az imént Hegedűs Edvin játszott össze Fitossal a balon, utóbbi adott középre, ahol Oláh Lóránt már érkezett volna a befejezésre, de Hevesi-Tóth még az utolsó pillanatban menteni tudott.
79′
Nem tudja igazán erős nyomás alá helyezni a szegedi kaput a hátrányban futballozó SZTK, Nyilas Elek kiválóan megszervezte csapata védekezését a mai napra is.
73′
A mérkőzés sportszerűségét jelzi, hogy 73 percet kellett várni az első sárga lapra, amelyet Sós kapott meg Máté buktatásáért.
71′
Nyilas Elek is változtatásra szánta el magát, a gólszerző Hegedűs Martint hívta le. Aki beállt helyette, szintén zenész, Hegedűs Edvin lépett a műfűre.
68′
Utolsó cserelehetőségüket is kihasználták a szigetszentmiklósiak: Jasarevic szállt be Bonifert helyett.
64′
Mi maradt ki?! Egy jobbról érkező szabadrúgást a hosszúról fejelt vissza Hevesi-Tóth, Sipos viszont nagy helyzetben méterekkel a kapu fölé stukkolt középen.
63′
Ismét váltottak a hazaiak, Benkő helyét a Domokos vette át.
61′
Fekete lefordult Markovicról a büntetőterületen belül, éles szögből kísérelte meg a gólszerzést, de a lövése a bal kapufa mellett elzúgott.
57′
Horváth Ferenc azonnal cserélt is: Szepessy helyét Sipos Bence vette át a folytatásra. A fiatal, 94-es születésű játékosnak ez a tizenegyedik bajnokija a szezonban, gólt eddig még nem jegyzett.
56′
GÓÓÓL!!! Ismét vezet a Szeged! Szabó Péter találta meg egy tért ölelő, 50 méteres indítással az azt tanárian átvevő Oláh Lórántot. Bár a rutinos támadó lövése még lepattant a védők blokkjáról, az érkező Hegedűs Martin azonban begyűjtötte a játékszert, és közelről a jobb alsó sarokba tüzelt! 1-2!
49′
Gól… Szepessy magabiztosan belsőzött a bal alsóba, Belecan nem védhette a büntetőt. 1-1.
48′
Balszerencsés eset után tizenegyeshez jutottak a hazaiak! Egy balról érkező szögletet Máté próbált meg kivágni középen, de a kissé kacskán eltalált felszabadítás éppen a saját kezére pattant, Solymosi sporttárs pedig habozás nélkül a mészpontra mutatott.
46′
Folytatódik az összecsapás, félidőben egyik edző sem szánta el magát cserére.

SZÜNET

45′
Solymosi Péter hosszabbítás nélkül vetett véget a félidőnek, nem is nagyon lett volna oka a ráadásra. Az első játékrész után tehát vezetnek a szegediek, jó helyzetből várhatják tehát szezonbeli utolsó felvonásukat.
39′
Sokadik szögletét végezhette már el az SZTK, ezek rendre veszélyt hordoznak magukban. Másfelől nézve örömteli, hogy a hazaiak elsősorban pontrúgások után jutnak csak gólszerzési lehetőséghez, vagy annak közelébe.
34′
Hegedűs Martin is villant egyet, kiváló átadással hozta helyzetbe Polareczkit, de a nem sokkal korábban beállt szélső 6 méterről, kiszorított helyzetből nem tudta mattolni a szöget jól záró Sántát.
29′
Bonifert gondolt egyet, a jobb összekötő helyéről elindulva lövésre szánta el magát, amit aztán Belecan ütött szögletre a bal alsó sarok elől.
27′
Kényszerűségből máris cserét kellett eszközölnie Nyilas mesternek: Polareczki szállt be a megsérült Farkas helyett, a balhátvéd posztjára pedig Oláh Gergő húzódott vissza. A védelem így most a Szabó P., Berde, Markovic, Oláh G. összetételben áll fel.
23′
Ismét Belecan munkában: Fekete fejesét kellett megfognia Mészáros beadását követően, de nem okozott nehézséget a feladat a szegediek hálóőrének.
20′
Kiegyenlített a játék a mezőnyben, a két tizenhatos között pattog a labda.
16′
Fekete harcolt ki sarokrúgást, ez már a negyedik volt a hazaiaktól, a Szegednek még nem adhatott be szögletet. A beívelés után nem alakult ki ugyanakkor veszély.
11′
Kis híján ott a második szegedi gól! Oláh Gergő adott be jobbról, Oláh Lóránt ötméteres fejese azonban a keresztléc tetejét súrolva hagyta el a játékteret a bal felső sarok felett.
9′
A második sarokrúgás sem volt rossz! Szepessy vállalt el belőle egy kapáslövést, amit aztán újfent Belecannak kellett hatástalanítania.
9′
Sós szögleténél Kornis emelkedett középen a legmagasabbra, de 8 méteres fejesét Belecan bravúrral ki tudta ütni bal alsó elől – ismét szögletre.
7′
GÓÓÓL!!! Szabó Péter indult meg a labdával, Oláh Lóránt és Fitos László kiválóan vitték el a védőket, így megnyílt a tér a szélső előtt, aki egy villámgyors sprint után 8 méterről lőtte ki a jobb alsót a kimozduló Sánta lába mellett! 0-1!
5′
Tapogatózó játékkal indul a mérkőzés, a szegediek még “szokják” a műfüvet. Való igaz, ritka az NB II-ben, hogy ne élő gyepen játszanának egy mérkőzést.
1′
A vendégek kezdték a találkozót, üröm az örömben azonban, hogy Zeljko Belecanék Nappal szemben lesznek kénytelenek lejátszani az első felvonást.

17.57: A szigetszentmiklósi pályával kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy a borítása műfű. A Pest megyei városban nagyjából 28 fok most a hőmérséklet, kérdés tehát, hogy mennyire lesz kellemetlen a játékosoknak a mesterséges gyepen való játék, hiszen az kevésbé nyeli el a hőt, mint természetes kollégája.

17.55: Ahogy a szezon során többször, ezúttal sem tud teljes keretéből szemezgetni Nyilas Elek sérülések és eltiltás okán. A kezdőcsapaton túl így Szántai Leventére, Hegedűs Edvinre, Tóth Gáborra, Polareczki Rolandra, Germán Tamásra és Manga Zsoltra számíthat a szegediek mestere a mai találkozón.

17.45: Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A Szeged-Grosics játékosai kék-fekete mezükben állnak ma ki, míg a hazaiak zöld-fehérben veszik fel a harcot.

A mérkőzés Solymosi Péter sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Perceken belül kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia szigetszentmiklósi mérkőzése – ez lesz a szezonban az utolsó, ne maradjatok le! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=542745

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 31.

Kommentek

Sport

Hódmezővásárhelyi FC – Szeged-Grosics Akadémia 1-0 FRISSÜL

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az éllovas a sereghajtóhoz látogat az NB III. Közép csoport 24. fordulójában.

Tovább olvasom

Sport

Nem bírt a Szedeák a TF Budapesttel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Fájó vereség a kiesési rangadón.

Tovább olvasom

Sport

Szabó Tünde: túlmutat a Maty-ér beruházás a kajak-kenu világbajnokságon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szabadidősportok számára is kedvező hatással lesz a Maty-éri evezős pálya felújítása.

Tovább olvasom

Aktuál