Sport

Labdarúgás: stílusosan, győzelemmel zárta a szezont a Szeged-Grosics

Labdarúgás: stílusosan, győzelemmel zárta a szezont a Szeged-Grosics

2015. május 31., vasárnap
Labdarúgás: stílusosan, győzelemmel zárta a szezont a Szeged-Grosics
szeged2011_mezokivesd_mj011

Utolsó bajnoki mérkőzésén egygólos sikert aratott a végig fegyelmezett, érett játékot nyújtó Szeged 2011-Grosics Akadémia Szigetszentmiklóson. Nyilas Elek tanítványai - mint az már korábban eldőldt - újoncként a hetedik helyen fejezték be a pontvadászatot.

Igen hamar, már a 7. percben vezetéshez jutottak a vendégek.

Szabó Péter

lódult meg lendületből,

Fitos László

és

Oláh Lóránt

szépen húzta el előle a védőket, így a jobbhátvéd egészen ziccerig roboghatott, majd 8 méterről kilőtte az alsó sarkot. (0-1) A folytatásban a hazaiak nem tudtak igazán nagy presszinget kifejteni, így a

Farkas Márk

korai kiválása után alaposan felforgatott összetételben (Szabó Péter,

Berde István

,

Slobodan Markovic

,

Oláh Gergő

) játszó szegedi védelem magabiztosan tartotta távol a Pest megyeieket a gólszerzéstől. Fordulás után viszont jött a derült égből a villám:

Máté Péter

kezére pattant rá a labda a tizenhatoson belül egy balszerencsés felszabadítási kísérletnél,

Solymosi Péter

játékvezető pedig habozás nélkül befújta a büntetőt. A mészpontra

Szepessy Róbert

tette le a labdát, hogy aztán védhetetlenül gurítsa azt pár másodperccel később a bal alsó sarokba. (1-1) Mégsem örülhetett sokáig a helyi publikum, miután a 18 esztendős

Hegedűs Martin

az 56. minutumban közelről a hálóba bombázta

Oláh Lóránt

blokkról levágódó lövését. (1-2) Ugyan egy esetben

Sipos Bence

még egalizálhatott volna fejjel, igazán komoly veszélyt utána már nem tudtak teremteni a szigetszentmiklósiak vendégük kapuja előtt, így a Szeged elvitte a három pontot riválisa otthonából.

Nyilas Elek

legénysége a két gárda előző két idei összecsapásán egyaránt alulmaradt, most viszont sikerült a visszavágás. A csapat újoncként 13 diadallal, 6 döntetlennel és 11 vereséggel zárta a bajnokságot, az így megszerzett 45 pont pedig a hetedik helyet jelenti. A másodosztályú pontvadászatot a Vasas nyerte 66 egységgel, a második, még feljutást érő pozícióba az utolsó körben a Ceglédet két vállra fektető Békéscsaba ért oda. A gólkirály az angyalföldieket erősítő

Mohamed Remili

lett 19 találattal, megelőzve csapattársát,

Ferenczi Istvánt

(17). Szegedi részről a 11 gólt jegyző

Germán Tamás

vette be legtöbbször az ellenfelek kapuját.

Szigetszentmiklós, 200 néző
2015. május 31., 18.00
Szigetszentmiklósi TK
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Solymosi Péter * Asszisztens: Kiss Balázs, Máyer Gábor
1
-
2

Labdarúgó NB II, 30. forduló:

Szigetszentmiklósi TK - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-2 (0-1)

Szigetszentmiklós, 200 néző. Vezette: Solymosi Péter (Kiss Balázs, Máyer Gábor).

SZTK:

Sánta - Sós, Benkő-Bíró, Kornis, Puskás, Mészáros L., Hevesi-Tóth, Bonifert (Jasarevic 68'), Szepessy (Sipos 57'), Benkő (Domokos 63'),

Vezetőedző:

Horváth Ferenc.

Szeged:

Belecan - Szabó P., Berde, Markovic, Farkas (Polareczki 27'), Zelenyánszki, Máté, Oláh G. (Manga 85'), Fitos, Oláh L., Hegedűs M. (Hegedűs E. 71').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gólszerzők:

Szepessy (49' - tizenegyesből), ill. Szabó P. (7'), Hegedűs M. (56').

Sárga lap:

Sós (73'). Nyilas Elek:

"A lehetőségeinkhez mérten, illetve ahhoz mérten, milyen nehézségekkel küzdöttünk egész évben, a csapattól egy nagyon-nagyon korrekt mérkőzést láthattunk az utolsó fordulóban is, mint ahogy ezt korábban már megszokhattuk. Számomra nem meglepetés, hogy az utolsó találkozón a csapat olyan elszántan játszott, mintha a bajnoki címért léptünk volna pályára. Ez nekem mindent elmond. Egyetlen dolgot nem szerettem volna, hogy a mi csapatunkra bárki azt mondhassa, szezonvégi teljesítmény látszatát keltjük. Az első perctől kezdve hajtottunk, küzdöttünk, harcoltunk, hiszen főként a párharcok jellemezték ezt a mérkőzést. Azt gondolom, méltóan fejeztük be ezt az idényt, és feltettük a szereplésünkre a koronát. Ahhoz képest, amiből miből főztünk ebben az évben, ez több mint jó teljesítményt."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3'
Vége! A végig érett, fegyelmezett játékot nyújtó Szeged-Grosics megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a találkozón, így győzelemmel zárta a bajnokságot, egyszersmind visszavágott a Szigetszentmiklósnak a korábban elszenvedett vereségekért.
87'
Puskás jobbról érkező beadásánál Fekete előtt nyílt meg a lehetőség, de a fejes elszállt a kapu mellett.
85'
Manga Zsolt is kap pár percet az idény utolsó mérkőzésén Nyilas Elektől. A kisebb izomhúzódást szenvedett Oláh Gergő battyogott le a cseréhez.
82'
...eközben a szegedi kontrák viszont rendre veszélyesek! Az imént Hegedűs Edvin játszott össze Fitossal a balon, utóbbi adott középre, ahol Oláh Lóránt már érkezett volna a befejezésre, de Hevesi-Tóth még az utolsó pillanatban menteni tudott.
79'
Nem tudja igazán erős nyomás alá helyezni a szegedi kaput a hátrányban futballozó SZTK, Nyilas Elek kiválóan megszervezte csapata védekezését a mai napra is.
73'
A mérkőzés sportszerűségét jelzi, hogy 73 percet kellett várni az első sárga lapra, amelyet Sós kapott meg Máté buktatásáért.
71'
Nyilas Elek is változtatásra szánta el magát, a gólszerző Hegedűs Martint hívta le. Aki beállt helyette, szintén zenész, Hegedűs Edvin lépett a műfűre.
68'
Utolsó cserelehetőségüket is kihasználták a szigetszentmiklósiak: Jasarevic szállt be Bonifert helyett.
64'
Mi maradt ki?! Egy jobbról érkező szabadrúgást a hosszúról fejelt vissza Hevesi-Tóth, Sipos viszont nagy helyzetben méterekkel a kapu fölé stukkolt középen.
63'
Ismét váltottak a hazaiak, Benkő helyét a Domokos vette át.
61'
Fekete lefordult Markovicról a büntetőterületen belül, éles szögből kísérelte meg a gólszerzést, de a lövése a bal kapufa mellett elzúgott.
57'
Horváth Ferenc azonnal cserélt is: Szepessy helyét Sipos Bence vette át a folytatásra. A fiatal, 94-es születésű játékosnak ez a tizenegyedik bajnokija a szezonban, gólt eddig még nem jegyzett.
56'
GÓÓÓL!!! Ismét vezet a Szeged! Szabó Péter találta meg egy tért ölelő, 50 méteres indítással az azt tanárian átvevő Oláh Lórántot. Bár a rutinos támadó lövése még lepattant a védők blokkjáról, az érkező Hegedűs Martin azonban begyűjtötte a játékszert, és közelről a jobb alsó sarokba tüzelt! 1-2!
49'
Gól... Szepessy magabiztosan belsőzött a bal alsóba, Belecan nem védhette a büntetőt. 1-1.
48'
Balszerencsés eset után tizenegyeshez jutottak a hazaiak! Egy balról érkező szögletet Máté próbált meg kivágni középen, de a kissé kacskán eltalált felszabadítás éppen a saját kezére pattant, Solymosi sporttárs pedig habozás nélkül a mészpontra mutatott.
46'
Folytatódik az összecsapás, félidőben egyik edző sem szánta el magát cserére.

SZÜNET

45'
Solymosi Péter hosszabbítás nélkül vetett véget a félidőnek, nem is nagyon lett volna oka a ráadásra. Az első játékrész után tehát vezetnek a szegediek, jó helyzetből várhatják tehát szezonbeli utolsó felvonásukat.
39'
Sokadik szögletét végezhette már el az SZTK, ezek rendre veszélyt hordoznak magukban. Másfelől nézve örömteli, hogy a hazaiak elsősorban pontrúgások után jutnak csak gólszerzési lehetőséghez, vagy annak közelébe.
34'
Hegedűs Martin is villant egyet, kiváló átadással hozta helyzetbe Polareczkit, de a nem sokkal korábban beállt szélső 6 méterről, kiszorított helyzetből nem tudta mattolni a szöget jól záró Sántát.
29'
Bonifert gondolt egyet, a jobb összekötő helyéről elindulva lövésre szánta el magát, amit aztán Belecan ütött szögletre a bal alsó sarok elől.
27'
Kényszerűségből máris cserét kellett eszközölnie Nyilas mesternek: Polareczki szállt be a megsérült Farkas helyett, a balhátvéd posztjára pedig Oláh Gergő húzódott vissza. A védelem így most a Szabó P., Berde, Markovic, Oláh G. összetételben áll fel.
23'
Ismét Belecan munkában: Fekete fejesét kellett megfognia Mészáros beadását követően, de nem okozott nehézséget a feladat a szegediek hálóőrének.
20'
Kiegyenlített a játék a mezőnyben, a két tizenhatos között pattog a labda.
16'
Fekete harcolt ki sarokrúgást, ez már a negyedik volt a hazaiaktól, a Szegednek még nem adhatott be szögletet. A beívelés után nem alakult ki ugyanakkor veszély.
11'
Kis híján ott a második szegedi gól! Oláh Gergő adott be jobbról, Oláh Lóránt ötméteres fejese azonban a keresztléc tetejét súrolva hagyta el a játékteret a bal felső sarok felett.
9'
A második sarokrúgás sem volt rossz! Szepessy vállalt el belőle egy kapáslövést, amit aztán újfent Belecannak kellett hatástalanítania.
9'
Sós szögleténél Kornis emelkedett középen a legmagasabbra, de 8 méteres fejesét Belecan bravúrral ki tudta ütni bal alsó elől - ismét szögletre.
7'
GÓÓÓL!!! Szabó Péter indult meg a labdával, Oláh Lóránt és Fitos László kiválóan vitték el a védőket, így megnyílt a tér a szélső előtt, aki egy villámgyors sprint után 8 méterről lőtte ki a jobb alsót a kimozduló Sánta lába mellett! 0-1!
5'
Tapogatózó játékkal indul a mérkőzés, a szegediek még "szokják" a műfüvet. Való igaz, ritka az NB II-ben, hogy ne élő gyepen játszanának egy mérkőzést.
1'
A vendégek kezdték a találkozót, üröm az örömben azonban, hogy Zeljko Belecanék Nappal szemben lesznek kénytelenek lejátszani az első felvonást.

17.57:

A szigetszentmiklósi pályával kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy a borítása műfű. A Pest megyei városban nagyjából 28 fok most a hőmérséklet, kérdés tehát, hogy mennyire lesz kellemetlen a játékosoknak a mesterséges gyepen való játék, hiszen az kevésbé nyeli el a hőt, mint természetes kollégája.

17.55:

Ahogy a szezon során többször, ezúttal sem tud teljes keretéből szemezgetni Nyilas Elek sérülések és eltiltás okán. A kezdőcsapaton túl így Szántai Leventére, Hegedűs Edvinre, Tóth Gáborra, Polareczki Rolandra, Germán Tamásra és Manga Zsoltra számíthat a szegediek mestere a mai találkozón.

17.45:

Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A Szeged-Grosics játékosai kék-fekete mezükben állnak ma ki, míg a hazaiak zöld-fehérben veszik fel a harcot.

A mérkőzés Solymosi Péter sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Perceken belül kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia szigetszentmiklósi mérkőzése - ez lesz a szezonban az utolsó, ne maradjatok le! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=542745

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.