Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: a Kertész utcában is legyőzte az FK-fakót a Pázsit + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

pazsit-fk_szeged09kf

Az első félidőben sokkal jobban élt lehetőségeivel a Pázsit, amely rövid időn belül szerzett három góljával gyakorlatilag eldöntötte a vasárnap délelőtti mérkőzést.

A Pázsit annak reményében vághatott neki a vasárnap délelőtti, FK 1899 Szeged II. elleni mérkőzésnek, hogy amennyiben nyer, akkor tapad a dobogón álló csapatokra.

A megyeegyes csapatból két lejátszóval, Makaival és Prontvaival felálló FK kezdett jobban: labdabirtoklásban ellenfelük fölé nőttek, és csak ritkán engedték a hazaiakat kapujuk elé. Gólt azonban mégis a Pázsit szerzett, Brunczvik hibáját Vékes használta ki, és az üres kapuba passzolt, 1-0. Alig telt el néhány perc, és máris kettővel vezetett a Pázsit: egy bal oldali szögletet Bálint csúsztatott a jobb alsóba. Arató Tamás tanítványai azonban nem álltak le, és addig ütötték a vasat, amíg az meleg volt: Vékes egy távoli lövéssel újabb gólt szerzett, így hét perc alatt hármat hintett ellenfelének a Pázsit, és jelentős előnyre tett szert az első fél óra végére. A többet kockáztató vendégek előtt is akadt néhány lehetőség a hajrában, de a kapu előtt nem jól döntöttek Holecskáék.

A fordulás után felcsillant a remény az FK számára: Holecskát ketten sem tudták megállítani, a kipattanót pedig már bepofozta Schmiz védése után a diszkoszvetősök csatára, 3-1. Azonban gyorsan elejét vette az FK reményeinek a Pázsit, mindössze három perccel az vendégek szépítését követően Vékes lőtte ki a jobb alsó sarkot a tizenhatoson belülről, így újra hárommal, 4-1-re vezetett a Pázsit. Innen már nem volt ereje felállni az FK-nak, amelynek védelme egyre szellősebb lett, így a Pázsit előtt több nagy helyzet is adódott, végül a csereként beállt Török Zsolt állította be a végeredményt a kilencvenedik percben, miután ziccerben átemelte Brunczvikot.

Gyakorlatilag az első félidőben rövid idő alatt lőtt három góllal eldöntötte a Pázsit a mérkőzést, hiába kezdett aktívabban az FK, nem tudott élni a meccs eleji lehetőségeivel, ellenben a hazaiak a mesterhármasig jutó Vékes Martin vezérletével korai helyzeteik mindegyikét gólra váltották, amely döntőnek bizonyult vasárnap délelőtt. Ezzel a Pázsit 51 pontos, és ott van a dobogó környékén, míg az FK a kilencedik vereségét szenvedte el, és a 9. helyen áll a megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában. A következő fordulóban a Pázsit szabadnapos lesz, míg a diszkoszvetősök második együttese a Hódmezővásárhelyi FC II.-höz látogat.

Újszeged, Kertész utca, 20 néző
2015. május 17., 10.00
Pázsit SE
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Hegyi Eszter * Asszisztens: Pesti Barnabás László, Somodi Gábor.
5
1

Labdarúgó Csongrád megyei III. osztály, Tisza-Maros csoport, 26. forduló

Pázsit SE – FK 1899 Szeged II. 5 – 1 (3-0)
Újszeged, Kertész utca, 20 néző. Vezeti: Hegyi Eszter (Pesti Barnabás László, Somodi Gábor)
Pázsit: Scmiz – Perényi, Bálint, Bakos, Péczely Cs., Molnár S. (Török B., 75′), Péczely Gy., Jurschik (Arató, 84′), Tihanyi, Molnár L. (Török Zs. – a szünetben), Vékes. Játékos-edző: Arató Tamás.
FK Szeged II.: Brunczvik – Szélpál, Ádelhardt (Bánfi, 32′, Keresztúri, 75′), Makai, Simon, Prontvai, Németh, Bartha, Süli, Paszternák, Holecska. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Gól: Vékes (19′, 26′, 55′), Bálint (24′), Török Zs. (90′) ill. Holecska (52′)
Sárga lap: Tihanyi (72′) ill. Szélpál (62′)

Arató Tamás: “A semmiből rúgtunk három gólt, ezt követően mi kerültünk fölénybe. A folytatásban töménytelen ziccert dolgoztunk ki, de csak kettőt sikerült értékesíteni, de én úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, jobban uraltuk a játékot ellenfelünknél.”

Hüvös Gábor: “Lelkesedésben és akarásban ma fölénk nőtt a Pázsit, amely ilyen arányban is megérdemelten nyert. Gratulálok, és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!”

Online közvetítésünk

VÉGE

90′
Vége, Hegyi Eszter lefújja, az első félidőben határozottabb volt a kapu előtt a Pázsit, amely gyorsan háromgólos előnyre tett szert, innen pedig már nem tudott felállni az FK.
90′
GÓÓÓÓL! Ez már nem marad ki, a sokadik hazai felívelés már eredményre vezet, Szélpál nem tudja elfejelni Török Zsolt elől a labdát, aki ziccerig mehet, a kimozduló Brunczvik felett pedig szép mozdulattal átemeli a labdát, 5-1.
86′
Mi maradt ki, te jó ég! Hárman vitték Brunczvikra a labdát a hazaiaktól, gyakorlatilag oda passzolták volna, ahova szerették, Péczely György azonban elvállalta, Brunczvikban halt el lövése, és a kipattanót is megfogta az FK kapusa, ennél nagyobb helyzet nem igazán kell, de kimaradt!
85′
Török Zsolt bal oldali beadásába középen nem ért bele senki, azonban a tizenhatos előterében érkező Péczely György elé eljutott a labda, aki életerős bombát eresztett meg, de lövése elkerülte a kaput.
84′
Cserél a Pázsit, Jurschik helyére a hazaiak játékos-edzője, Arató Tamás áll be.
80′
Vékes lépett meg a bal összekötő helyén, két támadó vihette két védőre a labdát, azonban centerezését Prontvai kivágta bedobásra az érkező Pázsit-játékos elől.
77′
Prontvai lőtt a kapuval szemben mintegy 20 méterről, de lövése jócskán a kapu felett szállt el.
75′
Mindkét csapat cserél: az FK-nál a korábban beállt Bánfi hagyja el a játékteret, akit Keresztúri vált, míg a Pázsitnál Molnár Sándor helyére Török Balázs áll be.
72′
Az első hazai sárga Tihanyié, aki keményen csúszott oda Makainak.
68′
Süli tévesztett centikkel a tizenhatos bal sarkánál, jobb lábas tekerése centikkel a jobb kapufa mellett ment el, bár lövése előtt felpattant a labda, így nem volt könnyű dolga.
67′
Sportszerű jelenet: Vékes küzdött meg egy labdáért az oldalvonal mellett, majd becsúszva próbálta azt bent tartani, de nem sikerült, már a Pázsit is visszarendezkedett a saját térfelére, ám mégis a hazaiak dobhattak: Vékes azonban visszaadta a labdát az FK-nak.
62′
Szélpálé a meccs első sárgája, miután a kapuratörő Törököt buktatta a tizenhatos előterében. A megítélt szabadrúgást Péczely Csaba lövi nagy erővel mellé.
58′
Lendületben maradt a Pázsit: egy jobb oldali akció végén a csereként beállt Török beadásába lépnek bele, így szöglettel jöhetnek a hazaiak. A sarokrúgás utáni lepattanót Vékes nagy erővel mellélövi.
55′
GÓÓÓÓL! Gólra góllal válaszol a Pázsit, visszaáll a háromgólos különbség. Péczely György fejeli le remekül Vékes elé a labdát a tizenhatoson belülre, aki egy pattanás után lövi ki a bal alsót, ezzel mesterhármasig jut, 4-1!
52′
GÓÓÓÓL! Szépítéssel nyit az FK! Holecska ugrott ki két védő között, majd spiccel előtt labdájába még belekap Scmiz, de a kipattanóra is Holecska érkezik először, aki az üres kapuba lő, 3-1.
46′
A szünetben cserélt a Pázsit: Molnár László helyére Török jött ki a második félidőre.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45′
Hegyi Eszter nem hosszabbít, lefújja az első félidőt, amely alatt bár aktívabban kezdett az FK, a Pázsit hét perc alatt szerzett három góljával jelentős előnyre tett szert.
42′
Egy gyors kontrát végig tudott vinni most az FK, Süli okosan egy visszavétel után a hosszún érkező társhoz passzolt, akinek centerezésére érkezett középen Holecska, az ötösnél a védő és a kapus együtt hárította lövését, majd ütközött Schmizzel Holecska, végül fel tudtak szabadítani a hazai védők, ez nagy lehetőség volt.
40′
A csereként beállt Bánfi szánta el magát lövésre jó 30 méterről, életerős löketét Schmiz másodjára tudta fogni.
35′
Kétszer is gólt lőhetett volna Vékes: előbb egy bedobás utáni kényszerítő következtében nem tudta eltenni Brunczvik mellett, majd egy kiugratás után próbálta eltolni az FK kapusa mellett a labdát, de Brunczvik résen volt.
32′
Máris változtat Hüvös Gábor: Ádelhardt helyére Bánfi érkezik a kék-feketéknél.
31′
Majdnem itt a negyedik! Egy hosszú felívelést a leshatáron vett át Péczely György, aki tíz méterről, egyből lőtt, labdája kevéssel a jobb kapufa mellett kötött ki.
29′
Éledezik az FK a sokkból, egy kicsiben elvégzett szöglet után Süli csinált meg egy lövőcselt, majd a tizenhatos bal sarkáról okosan eltekerte a labdát, de egy picit hosszú lett labdája.
26′
GÓÓÓÓL! Vékes duplázni tud! Ezúttal egy távoli kísérlet köt ki az FK kapujának jobb alsó sarkában, a Pázsit hét perc alatt három gólt szerez, annak ellenére, hogy ez első negyed óra az FK-é volt, 3-0-ra vezet a Pázsit!
24′
GÓÓÓÓL! Már kettő a Pázsit előnye, remekül használja ki lehetőségeit a hazai együttes. A szögletre Bálint érkezett remek ütemben, fejese pedig a bal alsóban kötött ki, Brunczvik ezt nem védhette, 2-0-ra vezet a Pázsit!
23′
Szabadrúgást végezhetett el a jobb oldalról a Pázsit, amire a hosszún Molnár László érkezett, a rövid alsóra tartó fejesét Brunczvik szögletre ütötte.
19′
GÓÓÓÓL! Mégis a Pázsit szerez vezetést! Egy hazaadást Brunczvik röviden tesz vissza, amire lecsap Vékes, éa z üresen álló kapuba gurít mintegy 20 méterről, 1-0!
16′
Megint egy labdaszerzés az FK-tól az ellenfél térfelén: Paszternák remekül tálalt a jobbon érkező Holecska elé, aki keresztbe vezette a tizenhatoson belül, majd ballal lőtt, de lövése a kapu fölött kötött ki. Egyelőre ritkán tud eljutni az FK kapujáig a Pázsit.
11′
Vékes marad le nem sokkal egy beívelésről, az ötös sarkáról fejelhetett volna kapura, azonban magas lett számára a centerezés.
8′
Agresszívan labdát szerzett az FK a Pázsit tizenhatosának jobb sarkánál, majd a beadásra Paszternák érkezett remekül középen, rövid sarokra irányuló csúsztatása pedig Schmiz kezeiben halt el.
5′
Az első percekben az FK lépett fel kezdeményezőbben, az imént a tegnap Tiszaszigeten még 90 percet játszó Makai robogott el a bal oldalon, majd egy szép kényszerítő után tört volna be, de Schmiz jól élt együtt a játékkal, és felszedte előle a labdát.
1′
A hazaiak kezdte a mérkőzést.

10:03 – Kis késéssel kezdődik a találkozó. A hazaiak tiszta zöldben, míg a diszkoszvetősök a megszokott kék-feketében lépnek pályára.

9:49 – Köszöntjük olvasóinkat a Kertész utcából, hamarosan kezdődik a Pázsit és az FK-fakó mérkőzése. Kellemes szél lengedez vasárnap délelőtt, az időre nem lehet panaszunk.

A mérkőzés Hegyi Eszter sípszavára 10 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Remek sorozata szakadt meg a Pázsitnak a legutóbbi bajnokiján Csanádpalotán, ahol 4-1-s vereséget szenvedtek Arató Tamás tanítványai, ugyanakkor az azt megelőző négy bajnokiját kapott gól nélkül nyerte meg a csapat, többek között a bajnoki címért harcoló Baktót idegenben győzte le 3-0-ra a Pázsit, amely az elmúlt héten nem lépett pályára, mivel a Földeák nem tudott kiállni az előző fordulóban. A Pázsitnak még van esélye a dobogós helyekre is, hiszen egyaránt három pontra van lemaradva a második Baktótól és a harmadik Hódmezővásárhely II együttesétől, bár előbbi egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál. Érdekesség, hogy nem játszott még döntetlent a szezon során a Pázsit, ellenben az FK 1899 Szeged második csapata a mezőny legtöbb ikszével rendelkezik, nyolcszor is pontosztozkodásra került sor az FK meccsein, akárcsak a két legutóbbi, SZVSE II. (3-3) és Csongrád (1-1) elleni mérkőzéseiken. Ugyanakkor április eleje óta nem kapott ki a Hüvös Gábor által vezényelt gárda, amelytől viszont már távol áll a dobogó négy fordulóval a bajnokság vége előtt. A két gárda őszi mérkőzésén ugyan vezetést szerzett az FK-fakó, de a Pázsit fordítani tudott, és 2-1-re nyert, így tehát van miért visszavágnia a diszkoszvetősöknek vasárnap délelőtt.

Tíz órától élőben közvetítjük a Pázsit – FK Szeged II. mérkőzést, tartsatok velünk!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 17.

Hírzóna

Tokió 2020: három héten belül döntenek az új időpontról

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Tovább olvasom

Sport

Műfüves pálya épül a Kisstadionban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Várhatóan júniusra fog elkészülni.

Tovább olvasom

Sport

Nagy Péter: Az egyik szemem sírt, a másik nevetett a halasztás miatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegediek 34 esztendős ólomsúlyú versenyzője az M1 aktuális csatornának nyilatkozott.

Tovább olvasom

Aktuál