Sport

Labdarúgás: a Kertész utcában is legyőzte az FK-fakót a Pázsit + FOTÓK

Labdarúgás: a Kertész utcában is legyőzte az FK-fakót a Pázsit + FOTÓK

2015. május 17., vasárnap
Labdarúgás: a Kertész utcában is legyőzte az FK-fakót a Pázsit + FOTÓK
pazsit-fk_szeged09kf

Az első félidőben sokkal jobban élt lehetőségeivel a Pázsit, amely rövid időn belül szerzett három góljával gyakorlatilag eldöntötte a vasárnap délelőtti mérkőzést.

A Pázsit annak reményében vághatott neki a vasárnap délelőtti, FK 1899 Szeged II. elleni mérkőzésnek, hogy amennyiben nyer, akkor tapad a dobogón álló csapatokra. A megyeegyes csapatból két lejátszóval,

Makaival

és

Prontvaival

felálló FK kezdett jobban: labdabirtoklásban ellenfelük fölé nőttek, és csak ritkán engedték a hazaiakat kapujuk elé. Gólt azonban mégis a Pázsit szerzett,

Brunczvik

hibáját

Vékes

használta ki, és az üres kapuba passzolt, 1-0. Alig telt el néhány perc, és máris kettővel vezetett a Pázsit: egy bal oldali szögletet

Bálint

csúsztatott a jobb alsóba.

Arató Tamás

tanítványai azonban nem álltak le, és addig ütötték a vasat, amíg az meleg volt: Vékes egy távoli lövéssel újabb gólt szerzett, így hét perc alatt hármat hintett ellenfelének a Pázsit, és jelentős előnyre tett szert az első fél óra végére. A többet kockáztató vendégek előtt is akadt néhány lehetőség a hajrában, de a kapu előtt nem jól döntöttek

Holecskáék

. A fordulás után felcsillant a remény az FK számára: Holecskát ketten sem tudták megállítani, a kipattanót pedig már bepofozta

Schmiz

védése után a diszkoszvetősök csatára, 3-1. Azonban gyorsan elejét vette az FK reményeinek a Pázsit, mindössze három perccel az vendégek szépítését követően Vékes lőtte ki a jobb alsó sarkot a tizenhatoson belülről, így újra hárommal, 4-1-re vezetett a Pázsit. Innen már nem volt ereje felállni az FK-nak, amelynek védelme egyre szellősebb lett, így a Pázsit előtt több nagy helyzet is adódott, végül a csereként beállt

Török Zsolt

állította be a végeredményt a kilencvenedik percben, miután ziccerben átemelte Brunczvikot. Gyakorlatilag az első félidőben rövid idő alatt lőtt három góllal eldöntötte a Pázsit a mérkőzést, hiába kezdett aktívabban az FK, nem tudott élni a meccs eleji lehetőségeivel, ellenben a hazaiak a mesterhármasig jutó Vékes Martin vezérletével korai helyzeteik mindegyikét gólra váltották, amely döntőnek bizonyult vasárnap délelőtt. Ezzel a Pázsit 51 pontos, és ott van a dobogó környékén, míg az FK a kilencedik vereségét szenvedte el, és a 9. helyen áll a megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában. A következő fordulóban a Pázsit szabadnapos lesz, míg a diszkoszvetősök második együttese a Hódmezővásárhelyi FC II.-höz látogat.

Újszeged, Kertész utca, 20 néző
2015. május 17., 10.00
Pázsit SE
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Hegyi Eszter * Asszisztens: Pesti Barnabás László, Somodi Gábor.
5
-
1

Labdarúgó Csongrád megyei III. osztály, Tisza-Maros csoport, 26. forduló

Pázsit SE - FK 1899 Szeged II. 5 - 1 (3-0)

Újszeged, Kertész utca, 20 néző. Vezeti: Hegyi Eszter (Pesti Barnabás László, Somodi Gábor)

Pázsit:

Scmiz - Perényi, Bálint, Bakos, Péczely Cs., Molnár S. (Török B., 75'), Péczely Gy., Jurschik (Arató, 84'), Tihanyi, Molnár L. (Török Zs. - a szünetben), Vékes.

Játékos-edző:

Arató Tamás.

FK Szeged II.:

Brunczvik - Szélpál, Ádelhardt (Bánfi, 32', Keresztúri, 75'), Makai, Simon, Prontvai, Németh, Bartha, Süli, Paszternák, Holecska.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gól:

Vékes (19', 26', 55'), Bálint (24'), Török Zs. (90') ill. Holecska (52')

Sárga lap:

Tihanyi (72') ill. Szélpál (62') Arató Tamás: "A semmiből rúgtunk három gólt, ezt követően mi kerültünk fölénybe. A folytatásban töménytelen ziccert dolgoztunk ki, de csak kettőt sikerült értékesíteni, de én úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, jobban uraltuk a játékot ellenfelünknél." Hüvös Gábor:

"Lelkesedésben és akarásban ma fölénk nőtt a Pázsit, amely ilyen arányban is megérdemelten nyert. Gratulálok, és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Vége, Hegyi Eszter lefújja, az első félidőben határozottabb volt a kapu előtt a Pázsit, amely gyorsan háromgólos előnyre tett szert, innen pedig már nem tudott felállni az FK.
90'
GÓÓÓÓL! Ez már nem marad ki, a sokadik hazai felívelés már eredményre vezet, Szélpál nem tudja elfejelni Török Zsolt elől a labdát, aki ziccerig mehet, a kimozduló Brunczvik felett pedig szép mozdulattal átemeli a labdát, 5-1.
86'
Mi maradt ki, te jó ég! Hárman vitték Brunczvikra a labdát a hazaiaktól, gyakorlatilag oda passzolták volna, ahova szerették, Péczely György azonban elvállalta, Brunczvikban halt el lövése, és a kipattanót is megfogta az FK kapusa, ennél nagyobb helyzet nem igazán kell, de kimaradt!
85'
Török Zsolt bal oldali beadásába középen nem ért bele senki, azonban a tizenhatos előterében érkező Péczely György elé eljutott a labda, aki életerős bombát eresztett meg, de lövése elkerülte a kaput.
84'
Cserél a Pázsit, Jurschik helyére a hazaiak játékos-edzője, Arató Tamás áll be.
80'
Vékes lépett meg a bal összekötő helyén, két támadó vihette két védőre a labdát, azonban centerezését Prontvai kivágta bedobásra az érkező Pázsit-játékos elől.
77'
Prontvai lőtt a kapuval szemben mintegy 20 méterről, de lövése jócskán a kapu felett szállt el.
75'
Mindkét csapat cserél: az FK-nál a korábban beállt Bánfi hagyja el a játékteret, akit Keresztúri vált, míg a Pázsitnál Molnár Sándor helyére Török Balázs áll be.
72'
Az első hazai sárga Tihanyié, aki keményen csúszott oda Makainak.
68'
Süli tévesztett centikkel a tizenhatos bal sarkánál, jobb lábas tekerése centikkel a jobb kapufa mellett ment el, bár lövése előtt felpattant a labda, így nem volt könnyű dolga.
67'
Sportszerű jelenet: Vékes küzdött meg egy labdáért az oldalvonal mellett, majd becsúszva próbálta azt bent tartani, de nem sikerült, már a Pázsit is visszarendezkedett a saját térfelére, ám mégis a hazaiak dobhattak: Vékes azonban visszaadta a labdát az FK-nak.
62'
Szélpálé a meccs első sárgája, miután a kapuratörő Törököt buktatta a tizenhatos előterében. A megítélt szabadrúgást Péczely Csaba lövi nagy erővel mellé.
58'
Lendületben maradt a Pázsit: egy jobb oldali akció végén a csereként beállt Török beadásába lépnek bele, így szöglettel jöhetnek a hazaiak. A sarokrúgás utáni lepattanót Vékes nagy erővel mellélövi.
55'
GÓÓÓÓL! Gólra góllal válaszol a Pázsit, visszaáll a háromgólos különbség. Péczely György fejeli le remekül Vékes elé a labdát a tizenhatoson belülre, aki egy pattanás után lövi ki a bal alsót, ezzel mesterhármasig jut, 4-1!
52'
GÓÓÓÓL! Szépítéssel nyit az FK! Holecska ugrott ki két védő között, majd spiccel előtt labdájába még belekap Scmiz, de a kipattanóra is Holecska érkezik először, aki az üres kapuba lő, 3-1.
46'
A szünetben cserélt a Pázsit: Molnár László helyére Török jött ki a második félidőre.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Hegyi Eszter nem hosszabbít, lefújja az első félidőt, amely alatt bár aktívabban kezdett az FK, a Pázsit hét perc alatt szerzett három góljával jelentős előnyre tett szert.
42'
Egy gyors kontrát végig tudott vinni most az FK, Süli okosan egy visszavétel után a hosszún érkező társhoz passzolt, akinek centerezésére érkezett középen Holecska, az ötösnél a védő és a kapus együtt hárította lövését, majd ütközött Schmizzel Holecska, végül fel tudtak szabadítani a hazai védők, ez nagy lehetőség volt.
40'
A csereként beállt Bánfi szánta el magát lövésre jó 30 méterről, életerős löketét Schmiz másodjára tudta fogni.
35'
Kétszer is gólt lőhetett volna Vékes: előbb egy bedobás utáni kényszerítő következtében nem tudta eltenni Brunczvik mellett, majd egy kiugratás után próbálta eltolni az FK kapusa mellett a labdát, de Brunczvik résen volt.
32'
Máris változtat Hüvös Gábor: Ádelhardt helyére Bánfi érkezik a kék-feketéknél.
31'
Majdnem itt a negyedik! Egy hosszú felívelést a leshatáron vett át Péczely György, aki tíz méterről, egyből lőtt, labdája kevéssel a jobb kapufa mellett kötött ki.
29'
Éledezik az FK a sokkból, egy kicsiben elvégzett szöglet után Süli csinált meg egy lövőcselt, majd a tizenhatos bal sarkáról okosan eltekerte a labdát, de egy picit hosszú lett labdája.
26'
GÓÓÓÓL! Vékes duplázni tud! Ezúttal egy távoli kísérlet köt ki az FK kapujának jobb alsó sarkában, a Pázsit hét perc alatt három gólt szerez, annak ellenére, hogy ez első negyed óra az FK-é volt, 3-0-ra vezet a Pázsit!
24'
GÓÓÓÓL! Már kettő a Pázsit előnye, remekül használja ki lehetőségeit a hazai együttes. A szögletre Bálint érkezett remek ütemben, fejese pedig a bal alsóban kötött ki, Brunczvik ezt nem védhette, 2-0-ra vezet a Pázsit!
23'
Szabadrúgást végezhetett el a jobb oldalról a Pázsit, amire a hosszún Molnár László érkezett, a rövid alsóra tartó fejesét Brunczvik szögletre ütötte.
19'
GÓÓÓÓL! Mégis a Pázsit szerez vezetést! Egy hazaadást Brunczvik röviden tesz vissza, amire lecsap Vékes, éa z üresen álló kapuba gurít mintegy 20 méterről, 1-0!
16'
Megint egy labdaszerzés az FK-tól az ellenfél térfelén: Paszternák remekül tálalt a jobbon érkező Holecska elé, aki keresztbe vezette a tizenhatoson belül, majd ballal lőtt, de lövése a kapu fölött kötött ki. Egyelőre ritkán tud eljutni az FK kapujáig a Pázsit.
11'
Vékes marad le nem sokkal egy beívelésről, az ötös sarkáról fejelhetett volna kapura, azonban magas lett számára a centerezés.
8'
Agresszívan labdát szerzett az FK a Pázsit tizenhatosának jobb sarkánál, majd a beadásra Paszternák érkezett remekül középen, rövid sarokra irányuló csúsztatása pedig Schmiz kezeiben halt el.
5'
Az első percekben az FK lépett fel kezdeményezőbben, az imént a tegnap Tiszaszigeten még 90 percet játszó Makai robogott el a bal oldalon, majd egy szép kényszerítő után tört volna be, de Schmiz jól élt együtt a játékkal, és felszedte előle a labdát.
1'
A hazaiak kezdte a mérkőzést.
10:03 - Kis késéssel kezdődik a találkozó. A hazaiak tiszta zöldben, míg a diszkoszvetősök a megszokott kék-feketében lépnek pályára. 9:49 - Köszöntjük olvasóinkat a Kertész utcából, hamarosan kezdődik a Pázsit és az FK-fakó mérkőzése. Kellemes szél lengedez vasárnap délelőtt, az időre nem lehet panaszunk. A mérkőzés Hegyi Eszter sípszavára 10 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Remek sorozata szakadt meg a Pázsitnak a legutóbbi bajnokiján Csanádpalotán, ahol 4-1-s vereséget szenvedtek Arató Tamás tanítványai, ugyanakkor az azt megelőző négy bajnokiját kapott gól nélkül nyerte meg a csapat, többek között a bajnoki címért harcoló Baktót idegenben győzte le 3-0-ra a Pázsit, amely az elmúlt héten nem lépett pályára, mivel a Földeák nem tudott kiállni az előző fordulóban. A Pázsitnak még van esélye a dobogós helyekre is, hiszen egyaránt három pontra van lemaradva a második Baktótól és a harmadik Hódmezővásárhely II együttesétől, bár előbbi egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál. Érdekesség, hogy nem játszott még döntetlent a szezon során a Pázsit, ellenben az FK 1899 Szeged második csapata a mezőny legtöbb ikszével rendelkezik, nyolcszor is pontosztozkodásra került sor az FK meccsein, akárcsak a két legutóbbi, SZVSE II. (3-3) és Csongrád (1-1) elleni mérkőzéseiken. Ugyanakkor április eleje óta nem kapott ki a Hüvös Gábor által vezényelt gárda, amelytől viszont már távol áll a dobogó négy fordulóval a bajnokság vége előtt. A két gárda őszi mérkőzésén ugyan vezetést szerzett az FK-fakó, de a Pázsit fordítani tudott, és 2-1-re nyert, így tehát van miért visszavágnia a diszkoszvetősöknek vasárnap délelőtt.

Tíz órától élőben közvetítjük a Pázsit – FK Szeged II. mérkőzést, tartsatok velünk!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.