Labdarúgás: mindszenti sikerével bronzérmes az FK Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mindszent_fk_bz005

Hektikus mérkőzésen, a 92. percben szerzett góllal nyerni tudott Mindszenten az FK 1899 Szeged, a Mórahalom hazai vereségével pedig Csuka Tamás gólja a biztos bronzérmet jelentette a diszkoszvetősök számára.

Rögtön egy góllal indult a Mindszent és az éremért küzdő FK Szeged csatája: Mihalkó bal oldali megindulását követően Szobácsi szabálytalankodott a támadóval a 16-oson belül, amiért sárgát, az FK pedig büntetőt kapott. A sértett nem hibázott, a kapus mozgásával ellentétes irányba helyezte a labdát, így korán megszerezte a vezetést Tóth János együttese. Azonban nem sokáig volt előnyben az FK: egy távoli felívelésnél lesre játszott a szegedi védelem, azonban Antalról megfeledkeztek, aki a leshatárról kilépve Vasas kapussal ütközve csúsztatott a kapuba, a vendég játékosok heves reklamálása mellett egyenlített a Mindszent, 1-1. Egy perccel később azonban újra közepet kezdhettek a hazaiak: a félpályánál meginduló Gyurkovics mintegy 40 méterről hatalmas bombagólt ragasztott Szabó kapujába, újra előny a diszkoszvetősöknél, 1-2. Makai akár növelhette is volna a szegediek előnyét, az FK irányította a találkozót, többet birtokolta a labdát ellenfelénél. Az első fél óra végén Mihalkó csak Szabó kapusra vezette a labdát, de a mindszenti kapus lábbal fogta a ziccert. A félidő végére kijött a szorításból a Mindszent, amely a félidő utolsó pillanataiban Terbán révén akár egyenlíthetett is volna, a beívelt sarokrúgást öt méterről Vasas kezeibe emelte Terbán.

A fordulás után egy teljesen másik Mindszent jött ki a pályára: többször meg tudta tartani elöl a labdát a hazai csapat, és élesebbek voltak Mihály Róberték támadásai is. Mindkét kapus bemutatott egy-egy bravúrt egy-egy szabadrúgás után, majd Imre tévesztett csupán centiket egy remek bal oldali akció után. Továbbra is igen eseménydús meccset vívtak a felek, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd az egyenlítésért nagy erőket mozgósító Mindszent egyenlíteni tudott a félidő derekán: egy remek bal oldali beadásra Csatlós érkezett, aki üresen maradt a büntetőterületen belül, és Vasas kapujának közepébe lőtt, 2-2. Ezzel vérszemet kapott a Mindszent, amely két perccel később újabb gólt szerzett: Csatlós harcosan tartott meg egy labdát a bal szélen, majd kapura húzott, és a kifutó Vasas mellett a hálóba lőtt, így rövid idő alatt fordított, és megszerezte a vezetést a Mindszent, 3-2. A meccs ezen periódusában abszolút a mindszenti elképzelések szerint folyt a meccs, amit Csatlós kiállítása tört meg: szűk negyed órával a befejezés előtt Csatlós egy félpályánál elkövetett szabálytalansága után megkapta a második sárgáját, így 10 emberrel folytatta a hazai együttes. Gyorsan gólra is váltotta emberelőnyét az FK, egy szabadrúgás után Gyurkovics ért oda elsőnek a lecsorgó labdára a tizenhatoson belül, és mintegy 10 méterről ballal lőtt Szabó kapujába, ezzel kiegyenlített, 3-3. Sőt, alig hét perccel a meccs vége előtt Mihalkó is megszerezte második gólját, aki egy szögletet bólintott a mindszenti kapuba, így fordított az FK, 3-4. Itt még azonban nem volt vége a fordulatoknak: az emberhátrányban is nagyot küzdő Mindszent két perccel később egy újabb távoli felívelést Terbán remekül csúsztatott meg a szegedi védők szorításában, labdáját pedig Vasas sem tudta hárítani, így ismét pontosztozkodásra állt a két csapat, 4-4. A legtöbben már el is könyvelték az ikszet, amikor még egy csavar maradt a kiváló mérkőzésben: a kissé elfáradó hazaiak mellett az FK mindent egy lapra tett fel, Dóra rutinja pedig a győzelmet jelentette a vendégeknek: lövését védte Szabó, majd egy újabb remekül megtartott labda után remekül készítette elő a csereként beállt Csukának Dóra a labdát, Csuka pedig egy óriási bombagóllal megnyerte a meccset az FK-nak.

Nagyot küzdött a mindszenti “katlanban” az FK, a hazaiak a diszkoszvetősök hátul elkövetett hibáit remekül kihasználták, ugyanakkor Dóra János rutinja, valamint Csuka bombája győzelmet jelentett a szegedieknek. A Mindszent már biztos bent maradó helyen áll, és a Mártély elleni idegenbeli meccsel zárja a szezont. A diszkoszvetősök ezzel a sikerrel, valamint a Mórahalom HFC elleni hazai vereségével biztosan a dobogón végeznek, azonban az még kérdéses, hogy ezüst, vagy bronzérmet szereznek Tóth János tanítványai a szezon végén, hiszen a záróforduló előtt csak két pont a különbség a második Tápé és a harmadik FK között.

Csongrád megyei I. osztály, 29. forduló

Mindszent SE – FK 1899 Szeged 4 – 5 (1-2-)
Mindszent, néző. Vezette: Szeles Ádám (Kócsó Tibor Zsolt, Török Tamás).
Mindszent: Szabó Á. – Szobácsi, Szabó B. (Bartucz, 73′), Kispál, Galambosi, Rideg (Pálinkó, 60′), Szecskó, Antal, Mihály, Terbán, Csatlós. Vezetőedző: Korom Ernő.
FK Szeged: Vasas – Lajkó, Turján, Boldizsár, Barta (Szalai, 60′), Imre (Dóra, 64′), Molnár, Makai (Prontvai, 70′), Gyurkovics (Csuka, 81′), Mihalkó, Füle (Herczeg, 60′). Vezetőedző: Tóth János.
Gól: Antal (9′), Csatlós (64′, 66′), Terbán (85′) ill. Mihalkó (2′, 83′), Gyurkovics (10′,78′), Csuka (90+2′)
Sárga lap: Szobácsi (2′), Szabó B. (49′), Mihály (87′) ill. Lajkó (20′), Boldizsár (53′), Molnár (64′), Turján (67′), Mihalkó (83′), Csuka (88′).
Kiállítva: Csatlós (77′)

no images were found

Fordulatokban gazdag meccset vívott Mindszenten az FK Szeged, amely sikerével biztosan bronzérmes, de még fényesebb é…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 30.

Előző sztori

Labdarúgás: könnyedén lépett egy öleset a Makó II. a bajnoki cím felé Szegeden + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

MNB: a forintosítással az egyik legnagyobb kockázat került ki a pénzügyi rendszerből

Legutóbbi hasonló cikkek