Sport

Labdarúgás: Glendza duplájával nyerte a csúcsrangadót a Tápé az FK ellen + FOTÓK

Labdarúgás: Glendza duplájával nyerte a csúcsrangadót a Tápé az FK ellen + FOTÓK

2015. május 9., szombat
Labdarúgás: Glendza duplájával nyerte a csúcsrangadót a Tápé az FK ellen + FOTÓK
fk_szeged-tape08kf

Az FK 1899 Szeged korai vezetése után Sasa Glendza duplájával fordított és nyert a Tápé a megyei I. osztály 26. fordulójában.

Alighogy elkezdődött az összecsapás, máris vezetéshez jutottak a vendéglátók, miután a tizenhatoson belül

Vékes Martin

nagyszerűen készítette fel magának a labdát, hogy aztán azt ollózva vágja védhetetlenül a kapu jobb oldalába. (1-0) A bekapott gól ugyanakkor nem roppantotta össze a Tápét, sőt, a 10. percben máris érkezett az egyenlítés.

Pócs Tamás

beadását

Dalibor Crkvenjakov

vette át a büntetőterületen belül,

Molnár Dániel

szorításában pedig a földre rogyott, amire

Szöllősi Ferenc

a mészpontra mutatott. A tizenegyest

Sasa Glendza

nagyon magabiztosan és jól helyezve lőtte a bal alsóba,

Vasas Gábornak

nem volt esélye a védésre. (1-1) Mezőnyben a diszkoszvetősök domináltak,

Tóth János

alakulata többet birtokolta a labdát, a szervezetten védekező vendégek ugyanakkor nem engedték közel a kapujukhoz Dóra Jánosékat. A Tápé ráadásul a 27. minutumban meg is fordította az állást:

Péter Sándor

lépett meg a jobb szélen, élesen lőtt középre, ahol Vasas kapus kezéből kicsorgott a játékszer, a kipattanóra pedig Glendza vércseként csapott le a másodperc törtrésze alatt. (1-2) A 35. percben

Dóra János

19 méteres szabadrúgása centikkel zúgott el csupán a jobb felső mellett, majd a félidő hajrájában ismét a rutinos támadó jutott lövési lehetőséghez, de nem találta el jól a labdát a 16-os vonalánál. Fordulás után Vékes tért ölelő keresztlabdáját Dóra fejelte le

Gyurkovics Tamás

elé, aki 20 méterről dropból vállalta el a lövést. A bomba éppen a középen helyezkedő

Tombácz Róbert

ölébe hullott, ettől függetlenül azonban szemre is tetszetős volt a támadás. Az idő előrehaladtával egyre elkeseredettebb rohamokat vezetett az FK, miközben

Paksi Péter

legénysége rendre veszélyes kontrákkal igyekezett eldönteni a mérkőzést. Gólt azonban már nem láthatott a folytatásban a szép számú publikum, így a tápéiak örülhettek a lefújáskor. Sikerével ugyanis a 2013-as bajnok immár öt pont előnnyel vezet a szurkolók csapata előtt a második helyen. Az FK 1899 Szegedre eközben négy körrel a zárás előtt egy egységre jött fel a fordulóban a Kisteleket 9-0-ra elgázoló Mórahalom.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző
2015. május 9., 19.00
FK 1899 Szeged
Tápé ESK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szöllősi Ferenc * Asszisztens: Török Tamás, Dobai János
1
-
2

Csongrád megyei I. osztály, 26. forduló:

FK 1899 Szeged - Tápé ESK 1-2 (1-2)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Török Tamás, Dobai János).

FK Szeged:

Vasas - Heredea, Turjhán, Boldizsár, Makai (Barta 66'), Lajkó (Szalai 66'), Molnár, Szőcs, Vékes, Dóra (Füle 56'), Mihalkó (Gyurkovics 36').

Vezetőedző:

Tóth János.

Tápé:

Tombácz - Buza, Lőrinc, Cseh, Simon, Péter (Vér Á. 90+5'), Mike, Fülöp, Pócs, Crkvenjakov (Gulyás 90'), Glendza (Simovic 84').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Vékes (2'), ill. Glendza (11' - tizenegyesből, 27').

Sárga lap:

Heredea (40'), Szőcs (45'), Dóra (54'), Boldizsár (90+2'), Barta (90+3'), ill. Pócs (43'), Fülöp (47'), Mike (61'), Simon (64'), Péter (77'), Crkvenjakov (90'). Tóth János:

"Persze, voltak olyan fordulópontok, amiről megvan a véleményem, de úgy láttam, hogy hiányzott a csapatunkból a higgadt, okos, taktikus győzni akarás. Kicsit bután játszottunk és kapkodva."

Paksi Péter:

"Jó iramú mérkőzés volt, igazi rangadó. Két jól felkészített csapat találkozott egymással. Ez annyiban volt más, mint a szerdai kupamérkőzést, amelyet szintén meg akartunk nyerni hogy valójában az elmúlt időszakban nyíltan futballoztunk az FK ellen, ők pedig a rutinos játékosaink révén megéltek a hibáinkból. Ma változtattunk a taktikán, úgy álltam hozzá, hogy ezúttal jöjjenek ők, nézzük meg, felállt védelem ellen hogyan működik az FK játéka. Kontrákra rendezkedtünk be. Figyelembe kellett venni, hogy három meghatározó játékos hiányzott a védelmünkből, illetve Cseh Dániel sem volt százszázalékos egészségi állapotban. Taktikából jutott így sok a mai mérkőzésen, rengeteg ellentámadást vezettünk. Jól járattuk, jól forgattuk, jól tartottuk a labdát, és ezzel féken is tudtuk tartani az FK-t. Nem hagytuk, hogy területük legyen és belelendüljenek a mérkőzésbe. Attól függetlenül, hogy a második percben már gólt tudtak elérni. Ez most nem roppantotta össze a csapatot, ami bizonyította, hogy mentálisan nagyon erős ez a társaság. Most megint magasra tették a játékosok a lécet. Az a baj, hogy hétről-hétre bizonyítani kellene, hogy ilyen szinten tudunk futballozni. Megjegyzem, egy ilyen csapat ellen, mint az FK, persze, hogy más a játék, mert a megye egyik meghatározó tagjáról beszélünk. Úgy gondolom, hogy a mai napon nagy lépést tettünk az ezüstérem felé. Nem mondom, hogy eldőlt a csata, de az biztos, hogyha nem hibázunk már nagyot és nem engedünk ki fejben, akkor az ezüstérem a miénk lesz. Mindkét csapatnak gratulálok, mert nagy küzdelem, jó iram és jó játék jellemezte a mérkőzést, nem utolsó sorban pedig a hangulat is remek volt."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+5'
Vége a mérkőzésnek! Kiélezett, helyenként brusztolós futballt követően szerezte meg a rendkívül értékes három pontot a Tápé legfőbb ellenlábasával szemben.
90+5'
Péter Sándort is lecserélték a Tápéban, Vér Ádám állt be.
90+3'
Barta egy durva belépő után még oda is szólt a sporinak, ő is kihúzatta a bíró zsebéből a sárga kártyát.
90+2'
Boldizsár taktikai célzattal majdnem leszakította a kontrával meginduló Simovic mezét. EZ is sárga.
90'
A tápéi csatár túl lassan battyogott le, Szöllősi ezért búcsúzóul még felmutatott neki egy sárgát.
90'
Időhúzó jelleggel lehívta Crkvenjakovot Paksi mester, Gyulás állt be.
89'
Szőcs kereste egy kiugratással Szalait, de Tombácz megelőzte az ötös sarkánál a lendületből érkező szélsőt.
87'
Boldizsár passza elcsúszott Barta lába alatt, pedig senki sem zavarta. Fejben kell feljavulnia az FK-nak az utolsó percekre, ha szeretné megszerezni az egyenlítést jelentő találatot.
84'
Paksi Péter lehetőséget ad a hajrára Simovicnak is, a duplázó Glendza hagyta el a pályát.
82'
Foggal-körömmel küzd mindkét fél, helyenként indulatos, parázs csatává válik a meccs, de a sportszerűség korlátain belül.
77'
Crkvenjakov lépett volna ki ziccerben, egyedül ment már Vasasra, de Szöllősi előbb megállította lesen, majd sárgát adott a reklamáló Péternek.
74'
...Heredea középre tartó lökete a keresztléc fölött hagyta el a játékteret.
73'
Szőcs ütőjét felszedték a tizenhatos előterében. Nagyon jó helyről, középről, 18 méterről jár a szabadrúgás a hazaiaknak.
72'
A játék továbbra is változatlan: a diszkoszvetősök dominálnak a mezőnyben, igyekeznek presszing alá helyezni ellenfelüket, de a türkiz mezesek eddig stabilan állják a rohamokat.
68'
Barta szabadrúgására Boldizsár robbant be kiváló ütemben, megelőzte védőjét, de fejese elkerülte a kaput.
66'
Kettőt is cserélt egyszerre Tóth János: Makai és Lajkó ment le, Szalai és Barta állt be.
64'
Ismét felmutatott egy sárgát Szöllősi spori, ezúttal Simonnak.
63'
Crkvenjakov! A tápéi csatár egy átvétellel megkerülte Turjánt, majd kicselezte Heredeát és átemelte Boldizsárt is. 20 méteres lövése már nem jelentett igazi veszélyt, de az előtte bemutatott mozdulatok zseniálisak voltak.
61'
Mike kapott sárgát egy Szőccsel szemben elkövetett taktikai szabálytalanságért.
60'
Fülöp mélységi indításával Glendza lépett el meg a jobb oldalon, az alapvonaltól adott középre, Pócs pedig csak centikkel maradt le az átadásról a röviden.
58'
Villant egy ellentámadással a Paksi-legénység, Crkvenjakov beadása Glendzát találta meg, a társ azonban belebonyolódott az átvétel után a cselekbe, a három védőt felölelő túlerő pedig legyűrte.
57'
Heredea beadásánál Lőrinc mentett óriásit az utolsó pillanatban Füle elől. Nagyon nyomnak az egyenlítésért a hazaiak, az utóbbi percekben védekezésre szorul a Tápé.
56'
Dóra János számára véget is ért a mérkőzés: Füle Mátyás váltotta a folytatásra.
54'
Dóra próbált túlzottan erőszakosan labdát szerezni, ő is besárgult
52'
Gyönyörű akció! Vékes tért ölelő keresztlabdáját Dóra fejelte le Gyurkovics elé, aki 20-ről dropból vállalta el a lövést. A bomba éppen a középen helyezkedő Tombácz ölébe hullott, ettől függetlenül szemre is tetszetős volt ez a támadás.
49'
Dóra finom körömpasszát Cseh elcsípte a tizenhatos vonalánál, pedig Vékes már indult volna ziccerben. Fontos mentés volt a védőtől.
47'
Fülöp odakönyökölt egy fejpárbajnál Gyurkovicsnak, járt a sárga kártya a megmozdulásért.
46'
Folytatódik az összecsapás, egyik mester sem cserélt a szünetben.
SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek, amely során változatos, magas iramú játékot láthatott a szép számú publikum, nem utolsó sorban pedig három gólt is.
45'
Szőcs nagyon látványosan, a derekánál fogva rántotta vissza a félpályán meginduló Mikét. Ez is sárga.
44'
Makai szögletét Pócs fejelte ki a rövid oldali kapufánál, az ismétlés után pedig Szőcs vette át hosszan a játékszert Lőrinc mellett.
43'
Pócs is besárgult egy belépő nyomán.
42'
Dóra János! Lajkó passzánál Lőrinc lyukat rúgott a tizenhatos előterében, de a rutinos támadó nem tudott kellő erőt vinni a lövésbe, amelyet így Tombácz könnyedén megfogott.
40'
Fülöp oldalról érkező szabadrúgásába rendkívül veszélyesen nyúlt bele Glendza, de a labda egyrészt kevéssel a keresztléc fölött hagyta el a játékteret, másrészt Szöllősi sporttárs befújta a lest is.
40'
Heredea kapta a találkozó első sárgáját egy túlzottan határozott szerelési kísérletet követően.
36'
Tóth János máris váltott: a kisebb betegséggel küzdő Mihalkó helyett Gyurkovicsot vetette be.
35'
...Dóra centikkel tekert csupán a jobb felső mellé!
33'
Lőrinc és Dóra csapott össze egy fejpárbajban, előbbi végül tarkón könyökölte a támadót, így szabadrúgással jöhetnek a hazaiak. Pontosan 19 méterre a tápéi kaputól...
31'
Kifejezetten jó iramban zakatolnak a csapatok, hullámzó a meccs.
27'
GÓÓÓL!!! Péter lépett meg a jobb szélen, élesen lőtt középre. Vasas magához ölelhette a játékszert, de egy óvatlan pillanatban ki is ejtette azt, Glendza pedig kapásból a hálóba vágta. 1-2!
25'
Cseh rúgott oda hátulról Dórának. A sárga lap ezúttal is elmaradt, van viszont kakaskodás a két játékos között. Közben Buza ápolt kisebb ápolásra 60 méterre az esettel. Neki ránézésre a szemébe kapott bele egy párharc során Szőcs.
23'
Mike meglehetősen brutálisan vágta fel Szőcsöt a félpályán, mégsem kapott sárgát. Talán ezért járt volna.
20'
Crkvenjakov indításával Buza lódult meg a jobb szélen, az alapvonaltól adott volna középre, de az őt kísérő Makai blokkolta a centerezést.
16'
Egy hosszú felívelést Cseh bólintott ki szögletre az utolsó pillanatban Heredea elől. Az első negyedórában összességében az FK birtokolta többet a labdát.
13'
Az eltiltott Mudresa és Németh, illetve a sérült Bilics hiányában igencsak tartalékos védelemmel áll fel a Tápé. Lőrincék ráadásul rögtön egy igen kemény feladatot kell, hogy megoldjanak, hiszen a túloldalon a legerősebb támadósorával rohamoz az FK. Jól mutatja ezt, hogy még az őszi odavágón eredményes Füle Mátyás is csak a cserepadon kapott helyet.
11'
GÓÓÓL!!! Glendza sebészi pontossággal lőtt a bal alsóba, Vasas hiába mozdult a jó irányba. 1-1!
10'
Tizenegyes! Pócs baloldali beadását Crkvenjakov átvette a tizenhatoson belül, majd Molnár szorításában a földre huppant.
2'
GÓÓÓL!!! Vékes Martin egy átvett beadása után ollózva mattolta Tombáczot! 1-0!
1'
A hazaiak indították útjára a labdát.
A mérkőzés Szöllősi Ferenc sípjelére 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Ma három ÉLŐ közvetítést is kínálunk számotokra, íme:SZEOL - Monor17.00:...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.