Sport

Labdarúgás: magabiztosan jutott a négy közé az FK a Tápé ellen + FOTÓK

Labdarúgás: magabiztosan jutott a négy közé az FK a Tápé ellen + FOTÓK

2015. május 6., szerda
Labdarúgás: magabiztosan jutott a négy közé az FK a Tápé ellen + FOTÓK
fk_szeged-tape15kf

Gólnélküli első félidőt követően kétszer is betalált az FK 1899 Szeged, ami elég volt Tóth János alakulatának a Tápéval szembeni továbbjutáshoz.

A nagy melegben alacsonyabb iramban lendültek játékba a csapatok, az első félidőt pedig jól jellemzi, hogy az egyetlen igazán említésre méltó esemény

Imre Zoltán

25 méteres, dropból eleresztett lökete volt, amely csak kevéssel zúgott el a jobb felső mellett. Fordulás után ritmust váltott az FK, aminek alig hat perc után meg is lett az eredmény: a támadást kísérő

Heredea Máté

került a védők mögé a jobb oldalon, 8 méterről pedig védhetetlenül gurított a hosszú alsóba. (1-0) A 60. minutumban

Dóra János

mehetett ziccerben a félpályától indulva, de a büntetőterületen belülre érve nem tudta eltekerni a labdát

Csanadi Daniel

mellett. Mindkét mester kihasználta összes cserelehetőségét, ez pedig végül

Tóth Jánosnak

jött ki jobban. A 82. percben az előtte egy perccel beállt

Simon Miklós

lépett ki a jobb szélen, a tizenhatoson belül keresztbe passzolt a szintén a kispadról beszállt Dóra elé, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia 11 méterről. (2-0) Magabiztos sikerével az FK 1899 Szeged története során először jutott be a Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjébe. A Tápé számára ugyanakkor adott a lehetőség a gyors visszavágásra: a két együttes szombaton már a bajnokság keretei között találkozik a Felső Tisza parti stadionban.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző
2015. május 6., 18.00
FK 1899 Szeged
Tápé ESK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Vereska Mátyás * Asszisztens: Orosz Kornél, Minda Gábor
2
-
0

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa negyeddöntő:

FK 1899 Szeged - Tápé ESK 2-0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Vereska Mátyás (Orosz Kornél, Minda Gábor).

FK Szeged:

Vasas - Heredea (Prontvai 73'), Turján, Boldizsár, Szalai, Molnár, Imre (Csuka 64'), Gyurkovics (Simon M. 81'), Mihalkó (Lengyel 85'), Füle (Dóra 54'), Lajkó.

Vezetőedző:

Tóth János.

Tápé:

Csanadi - Buza, Mudresa, Cseh, Németh L. (Simon Sz. 62'), Pócs, Fülöp (Vér Á. 78'), Lőrinc (Gulyás 81'), Péter, Simovic (Mike 62'), Glendza (Szántó 78').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Heredea (51'), Dóra (82').

Sárga lap:

Lőrinc (45'). Tóth János:

"Ez egy borzasztóan rossz mérkőzés volt, amit talán most a meleg számlájára lehet írni. Örülünk a győzelemnek, és annak, hogy bejutottunk a legjobb négy közé."

Paksi Péter:

"Az első félidőben meddő mezőnyfölényben futballoztunk, a kapura abszolút nem jelentettünk viszont veszélyt, ahogy a hazai csapat sem. Szünet után az ellenfelünk egy súlyos helyezkedési hibát kihasználva előnyhöz jutott. Összességében egy tipikus egygólos mérkőzésen mindenkinek játéklehetőséget adtam, majd a hajrában még egyszer beköszöntek a hazaiak. Sajnos a játékosok nem érezték át, hogy amatőr labdarúgóként esetleg egy értékes trófeát nyerhetnének. Elég csalódott vagyok."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Ahogy az első játékrészben, most is Vasas Gábor labdaérintése zárta a félidőt: a kapus Péter 25 méteres szabadrúgását tolta ki a jobb alsó elől. Magabiztos győzelmével az FK 1899 Szeged bejutott a megyei kupa legjobb négy csapata közé! A Tápéval való párharcban ugyanakkor még nincs vége, a két csapat szombaton a bajnokságban is összecsap.
90'
Lengyel ugrott ki a leshatárról egy mélységi indítással, ziccerben mehetett, de Csanadi mellett nem tudta eltolni a labdát a tizenhatos vonalánál.
88'
Nyugodtan passzolgat hátul, lassítja a játékot az FK. A diszkoszvetősök ez az eredményt nagyon nem szeretnék kiengedni a kezükből. Eközben a fehér mezesek mintha belenyugodtak volna a sorsukba, nem tudják igazán megnyomni a hajrát.
85'
Mihalkó számára is véget ért a mérkőzés, Lengyel Csaba kap pár percet Tóth Jánostól.
82'
GÓÓÓL!!! Eldőlt? Egy kontra végén az imént beállt Simon Miklós lépett ki a jobb szélen, a büntetőterületen Dóra elé tálalt, akinek már csak az üres kapuba kellett belsőznie. 2-0!
81'
Ismét frissít mindkét edző: Gyurkovicsot Simon Miklós, Lőrincet Gulyás váltotta.
78'
Szántó Dániel és Vér Ádám is beszállt a Tápéba, Fülöp és Glendza hagyta el a pályát.
76'
Miután kis híján összevesztek a játékosok és a bíró a 9 méteres távolság meglétén, vagy nem létén, Mihalkó a sorfalba vágta Dóra lekészített közvetett szabadrúgását 24 méterről.
74'
Fülöp szöglete egy kevéssel volt csak magas Mudresának, de a tar középhátvéd így már nem tudta kapu felé irányítani azt. A túloldalon Péter gyűjtötte be, újra középre emelt, ahol Lőrinc magas ívű fejesét Vasas fogta.
73'
Prontvai váltotta Heredeát a folytatásra.
72'
Dóra és Gyurkovics kényszerítője után utóbbi lőtt dropból 16-ról. Kaput nem talált, de az elképzelés nem volt rossz.
70'
Mike hosszú passzánál egy pillanatra felsejlett az esélye, hogy Fülöp labdához jusson az FK tizenhatosán belül, de az egymásra váró Heredea és Vasas közül végül utóbbi felvette a játékszert.
67'
Edzésük végeztével a SZEOL játékosai is beszálltak a meccsnézésbe. Így már ők is láthatják, amint az FK magabiztosan őrzi szűk előnyét a komolyabb presszinget egyelőre kifejteni nem tudó Tápéval szemben.
64'
A diszkoszvetősöknél Csuka szállt be Imre helyett.
62'
Kettőt cserélt a Tápé: Németh és Simovic helyét Mike és Simon vette át.
60'
Kis híján ott a második! Dóra lépett ki a félpályánál a leshatárról, begyalogolt a büntetőterületig, de a rövidet záró Csanadi mellett nem tudott a hosszú alsóba tekerni - nem tudta úgy kifordítani a lábát, mint Beckham szokta.
59'
Ezt talán valóban be kellett volna fújni! Hevesen reklamálnak a vendéglátók, miután egy túl magas beívelésnél Csanadi elütötte Lajkót, miközben a labdához egyikük sem ért hozzá.
58'
A második félidőre feljavult az FK a középpályán, többet birtokolja a labdát Tóth János alakulata.
54'
Csere hazai oldalon: Füle Mátyást Dóra János váltotta a folytatásra.
51'
GÓÓÓL!!! Vezet az FK! Heredea lógott előre a jobb oldalon, kapott egy remek passzt, majd 8 méterről lőtt laposan Csanadi mellett a hosszú alsóba. 1-0!
48'
Buza beadása után Péter próbálta meg átvenni a labdát az ötös rövid oldalán, Vasas megelőzve, miközben Turjánék nagyon dühösen kiabáltak a partjelzőre, amiért a spori nem intette be a tápéi kezezését. Mindenesetre nagyobb veszély nem alakult ki a helyzetből.
46'
Folytatódik a meccs, egyik mester sem cserélt a szünetben.
SZÜNET
45+1'
A baloldali szögletbe Heredea csúsztatott bele a rövidnél, megijesztve de átverve nem a mögötte helyezkedő Vasast. Ez volt a félidő utolsó mozzanata, az első 45 perc után elmondható, hogy keresik a fogást a felek.
45'
Simovic és Pócs ketten kavartak meg négy védőt, utóbbi már laposan passzolt volna középre, Boldizsár viszont az utolsó pillanatban szögletre mentett.
42'
Imre suhintott kapura dropból egy rövid felszabadítást, a falevélként hulló, 25 méteres lökete kevéssel kerülte csak el a jobb felsőt.
41'
Imre tekerése veszélyesen pattant meg a sorfalon, Csanadinak azonban így sem okozott gondot.
41'
Mihalkó lódult meg balösszekötőből, de a második jó csele után felborították. Húsz méterről, kicsit balról lőhet szabadrúgást az FK.
35'
Fülöp belöbbölésére Péter és Pócs is lecsapott volna, de Heredea saját kapujával szemben ki tudta húzni közülük a labdát.
34'
Heredea ugratta ki egy belsős tekeréssel Fülét, Cseh Dánielnek kellett résen lennie, hogy a támadó ne tudjon meglódulni.
27'
Hozzá visszapattanó felszabadítás okán ismételhetett egy szögletnél Pócs, beadását Mudresa megpróbálta átvenni a büntetőterületen belül - vesztére.
23'
Simovic szélről érkező bepasszát Glenda vágta kapásból ballal a rövid felső mellé, miközben les miatt harsant a játékvezető sípja. A Tápé egyes periódusokban képes enyhe mezőnyfölényt kialakítani maga számára, mindez azonban egyelőre csak a labdabirtoklásban tükröződik.
18'
Füle lódult meg félpályáról, Lajkó remek ütemű kiugratásával. A csatár egyedül mehetett volna kapura, de Csanadi lábbal tisztázott előle a tizenhatoson kívül.
17'
Egy pillanatra megnyílt a gólszerzés lehetősége az FK előtt: Imre távolról felívelt szabadrúgását Mihalkó tette becsúszva a jobb alsó mellé kapásból. Más kérdés, hogy aztán lendült a partjelző zászlaja is les miatt.
13'
Simovic agilisan tört be balról, az alapvonal közeléből centerezett labdáját Molnár belsőzte szögletre. A sarokrúgás végül Vasas ölében kötött ki.
12'
Feszült készültségi fokban állítgatta kétfős sorfalát Vasas Gábor, pár másodperccel később azonban annál könnyebben fogta Fülöp Tibor helyezett, de erőtlen szabadrúgását a rövid alsónál.
8'
A kosárszezon végeztével a Szedeák tagjai is több szabadidőt oszthatnak be maguknak, a mérkőzést a helyszínen tekinti meg Simándy Árpád és Kiss Zsolt.
6'
Lajkó pontatlan, és kissé erőtlenre sikerült távoli átlövése jelenti a mérkőzés első gólszerzési kísérletét. A hirtelen jött kánikulában talán még a csapatok is keresik a helyüket, tapogatózós játékkal indul a mérkőzés.
1'
A fehér mezes tápéiak indították útjára a labdát, a vendéglátók szokásos kék-fekete csíkos mezükben játszanak ma.
17.55 Üdvözöljük olvasóinkat! Mi már a helyszínen vagyunk, a csapatokat épp az imént sorakoztatta maga mögé a játékvezetői hármas. Mindkét oldalon akadnak hiányzók, így például a hazaiaknál Dóra János csak a kispadon kezd, Németh András és Makai Árpád keretbe sem került. A túloldalon a hétfői futsal meccsen megsérült Igor Bilicsre nem számíthat Paksi Péter, de Mike Gábor sem tud 90 percet vállalni. A mérkőzés Vereska Mátyás sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A sorsolás áprilisi tréfája, hogy a kupa negyeddöntőjében összekerült a megyei I. osztály ezüstérméért hónapok óta ádáz küzdelmet folytató FK 1899 Szeged és Tápé. Mindez ugyanis azt jelenti, hogy négy nap leforgása alatt kétszer is tétmérkőzésen csaphatnak össze a felek, mindkétszer a Felső Tisza parti stadionban. A csapatokat ráadásul így is aligha kell egymásnak bemutatni, hiszen a novemberi bajnoki mellett februárban is találkoztak egy felkészülési mérkőzés keretében. Előbbit a diszkoszvetősök nyerték, utóbbi döntetlenre végződött, összességében pedig elmondható, hogy a Tápé 2013 szeptembere óta nyeretlen a kék-feketékkel szemben. Paksi Péter legénysége előtt rövid időn belül két lehetőség is adódik a negatív széria megtörésére - ugyanakkor egyik sem ígérkezik sétagaloppnak.

Két góllal verte az FK a Tápét a megyei kupa negyeddöntőjében - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=534861

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.