Labdarúgás: botrány Gyálaréten – elhanyagolt pálya, elmaradt mérkőzések + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyalareti_palya09_gs

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. nem hozta játékra alkalmas állapotba a gyálaréti pályát, így nem lehetett lejátszani a Gyálarét – Zsombó megye II-es bajnokit vasárnap.

Elmaradt a megyei II. osztályban az L-IT-SZEAC-Gyálarét – Zsombó SE felnőtt és ifjúsági labdarúgó-mérkőzés vasárnap délután, mert a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemeltetésében lévő gyálaréti pálya játékra alkalmatlannak bizonyult. Ahogy fotóriporterünk is dokumentálta: a füvet nem nyírják, a pályát nem vonalazták fel, a környezet elhanyagolt. Elképesztő állapotok uralkodnak, odáig jutottunk, hogy sem a játéktér, sem az infrastruktúra nem alkalmas semmilyen szintű mérkőzés lebonyolítására.

Helyiektől érdeklődtünk az elmúlt hetek pályakarbantartásáról. A közeli Szöglet vendéglőben nevük elhallgatását kérő gyálaréti focibarátok azt mondták, a településrészen mindenki azt beszéli és azt hallja, hogy a városi cég nemcsak nem végzi el a szükséges állagmegóvó munkálatokat, de az egyik nemrégiben kinevezett, vezető beosztású munkatársa egyenesen azt a furcsa kijelentést tette a helyieknek, ez a pálya igazából csak nyűg nekik, a legszívesebben beszántaná… “Nem is értjük, hogy miért nem adják akkor a gyálarétiek kezébe, hiszen már ők nem teszik, mi társadalmi munkában rendben tartanánk, ahogy évtizedekig tettük” – jegyezte meg egy idős férfi, halkan hozzátéve: hihetetlen, mennyire nem tudunk vigyázni értékeinkre, mennyire felelőtlen a város.

no images were found

Kerestük Horváth Andrást, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjét. A százszázalékos önkormányzati tulajdonú cég igazgatóját arról akartuk kérdezni, hogyan történhetett meg ez a példátlan eset, mi állhat ennek hátterében, és ki a felelős. El is értük Horváth Andrást, aki egyelőre csak cikken kívül kívánta kommentálni a történteket, kis türelmet kért, és azt ígérte, hétfő délelőttre utánanéz a gyálaréti pálya sajnálatos ügyének, majd részletes tájékoztatást ad.

Természetesen visszatérünk a fejleményekre!

no images were found

Elmaradt a Gyálarét – Zsombó megye II-es bajnoki, mert a pálya alkalmatlan volt a játékra!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 17.

Előző sztori

A L.É.T. mozgalom is tesz a köztisztaságért

Következő sztori

Fidesz: a becsületes munkából élők terheit csökkenti a kormány