Sport

Labdarúgás: botrány Gyálaréten - elhanyagolt pálya, elmaradt mérkőzések + FOTÓK

Labdarúgás: botrány Gyálaréten - elhanyagolt pálya, elmaradt mérkőzések + FOTÓK

2015. május 17., vasárnap
Labdarúgás: botrány Gyálaréten - elhanyagolt pálya, elmaradt mérkőzések + FOTÓK
gyalareti_palya09_gs

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. nem hozta játékra alkalmas állapotba a gyálaréti pályát, így nem lehetett lejátszani a Gyálarét - Zsombó megye II-es bajnokit vasárnap.

Elmaradt a megyei II. osztályban az L-IT-SZEAC-Gyálarét - Zsombó SE felnőtt és ifjúsági labdarúgó-mérkőzés vasárnap délután, mert a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemeltetésében lévő gyálaréti pálya játékra alkalmatlannak bizonyult. Ahogy fotóriporterünk is dokumentálta: a füvet nem nyírják, a pályát nem vonalazták fel, a környezet elhanyagolt. Elképesztő állapotok uralkodnak, odáig jutottunk, hogy sem a játéktér, sem az infrastruktúra nem alkalmas semmilyen szintű mérkőzés lebonyolítására. Helyiektől érdeklődtünk az elmúlt hetek pályakarbantartásáról. A közeli Szöglet vendéglőben nevük elhallgatását kérő gyálaréti focibarátok azt mondták, a településrészen mindenki azt beszéli és azt hallja, hogy a városi cég nemcsak nem végzi el a szükséges állagmegóvó munkálatokat, de az egyik nemrégiben kinevezett, vezető beosztású munkatársa egyenesen azt a furcsa kijelentést tette a helyieknek, ez a pálya igazából csak nyűg nekik, a legszívesebben beszántaná... "Nem is értjük, hogy miért nem adják akkor a gyálarétiek kezébe, hiszen már ők nem teszik, mi társadalmi munkában rendben tartanánk, ahogy évtizedekig tettük" - jegyezte meg egy idős férfi, halkan hozzátéve: hihetetlen, mennyire nem tudunk vigyázni értékeinkre, mennyire felelőtlen a város.

Kerestük Horváth Andrást, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjét. A százszázalékos önkormányzati tulajdonú cég igazgatóját arról akartuk kérdezni, hogyan történhetett meg ez a példátlan eset, mi állhat ennek hátterében, és ki a felelős. El is értük Horváth Andrást, aki egyelőre csak cikken kívül kívánta kommentálni a történteket, kis türelmet kért, és azt ígérte, hétfő délelőttre utánanéz a gyálaréti pálya sajnálatos ügyének, majd részletes tájékoztatást ad. Természetesen visszatérünk a fejleményekre!

Elmaradt a Gyálarét – Zsombó megye II-es bajnoki, mert a pálya alkalmatlan volt a játékra!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.