Labdarúgás: gól nélküli döntetlennel zárt Békéscsabán a Szeged-Grosics

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged2011_mezokivesd_mj024_

Kevés igazi helyzetet hozó találkozón bár közelebb állt a gólhoz a Szeged-Grosics, amelynek meccslabdája volt a találkozó utolsó pillanataiban, azonban nem tudott ezzel élni Nyilas Elek együttese, így egy ponttal térhet haza a békési megyeszékhelyről.

Több sebből vérezve érkezett a feljutásért harcoló Békéscsaba otthonába a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Szabó Péter és Vladimir Veselinov eltiltás miatt nem léphetett pályára, míg Germán Tamás kisebb sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot kezdőként, valamint Farkas Márk sem teljesen egészségesen lépett pályára.

A Békéscsaba nagy vehemenciával vetette bele magát a mérkőzésbe, a mérkőzés elején megpróbálta megszerezni a vezetést, de a szegedi védelem a helyén volt. Az első komolyabb lehetőségek a Szeged-Grosics előtt adódtak, de az ezúttal kicsit feljebb tolt Fitos nem tudott élni helyzeteivel. Bár a csabaiak irányították a játékot, de támadásban inkább Nyilas Elek tanítványainak elképzelése érvényesült az első osztályúnak is beillő mérkőzésen, amely mind hangulatában mind pedig iramában megütötte az NB I-es színvonalat. A szünet előtt még Viczián szerezhetett volna gólt, de Szántai éber volt a félidő hajrájában is.

A fordulás után is maradt a magas iram, majd Juhász bő 10 perc alatt két “keményebb” faultot is elkövetett, de megúszta a kiállítást a hazaiak játékosa. Továbbra sem alakult ki igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem, a Békéscsaba pedig egyre többet kockáztatott az idő teltével, ami viszont megnyitotta a teret a szegedi kontrák előtt. Mindössze néhány pillanat volt hátra a mérkőzésből, amikor egy ilyen akció végén Oláh Lóránt kiválóan játszotta meg a csereként beállt Hegedűs Edvint, aki Mursitsal nézhetett farkasszemet ziccerben, de lövését óriási bravúrral lábbal védte a csabai kapus, így kimaradt a meccslabda, nem született gól a dél-alföldi derbin.

Nagyobb helyzetek a sérülésektől is sújtott Szeged-Grosics előtt adódtak, de nem éltek ezzel Oláh Lóránték, az utolsó pillanatokban pedig kimaradt a meccslabda is, azonban így is nagyon értékes pontot szerzett a Kórház utcában a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A Békéscsaba ezzel fontos pontokat hullajtott, hiszen a Gyirmót kikapott hazai pályán, így felzárkózhatott volna közvetlen riválisa mögé a lila-fehér együttes, míg a Szeged-Grosics hatodik döntetlenét játszotta a szezonban, és a Sopron gyirmóti győzelmével eldőlt az is, hogy a hetedik helynél nem végezhet előrébb Nyilas Elek együttese, amely legközelebb, jövő szombaton 18 órától a gyulai Grosics Akadémián a Szolnokot fogadja.

Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1200 néző.
2015. május 15., 19.00
Békéscsaba 1912 Előre
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Botló Béla • asszisztens: (Kovács II Gábor, Iványi István.)
0
0

Labdarúgó NB II 26. forduló:

Békéscsabai 1912 Előre – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1200 néző. Vezeti: Botló Béla (Kovács II Gábor, Iványi István.)
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász (Prasler, 80′), Borbély, Birtalan (Balázs, 67′), Spitzmüller, Szilágyi, Berki (Bagi, 69′), Viczián. Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Szeged-Grosics: Szántai – Hegedűs M. (Hegedűs E., 67′), Mészáros, Berde, Farkas (Polareczki, 58′), Zelenyánszki, Oláh L., Máté, Markovic, Fitos (Kéri, 88′), Oláh G. Vezetőedző: Nyilas Elek.
Sárga lap: Balog Zs. (37′), Juhász (52′) ill. Szántai (69′)

Zorán Szpisljak: “A Szegednek nem volt veszíteni valója. Egyik csapat sem adta föl a területét, így igazságos a döntetlen.”

Nyilas Elek: “A látottak alapján nem vagyok elégedett az eredménnyel, bár a mérkőzés előtt kiegyeztem volna az egyik ponttal. A Békéscsaba irányította a mérkőzést, küzdésre, védekezésre kényszerített bennünket. A finisben bíztam a gólszerzésben.

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3′
Vége, Botló lefújja, nem született gól a dél-alföldi derbin. A végén egy óriási ziccere volt a Szeged-Grosicsnak arra, hogy megszerezze a győzelmet, de Mursits megfogta a ziccert, így egy pontot szerez a Kórház utcában a Szeged-Grosics.
90+2′
KIMARADT A MECCSLABDA! Megnyerhette volna a meccset a Szeged-Grosics, Oláh Lóránt pazarul tálalt a kiugró Hegedűs Edvin elé, aki csak Mursitsal állt szemben, azonban középre tartó lövését a csabai kapus nagy bravúrral, lábbal védte! A kipattanót Oláh Gergő kapásból, jó 30 méterről küldte rá, de ezt is fogta Mursits!
90′
Oláh Lóránt lövése kerüli el nem sokkal a bal felső sarkot, veszélyes löket volt.
90′
Három perc hosszabbítást jelez Botló játékvezető.
88′
Kihasználja utolsó cserelehetőségét Nyilas Elek is: Fitos helyére Kéri áll be a hajrára.
84′
Formás szegedi támadás végén lőhetett Hegedűs Edvin, Oláh Lóránt és Fitos remek összjátéka után utóbbi készítette le Hegedűs Edvinnek, akinek azonban 10 méterről nem sikerült jól eltalálnia a labdát, így gyenge lövését fogta Mursits.
83′
A két csere, Bagi és Prasler játszott össze, előbbi beadását utóbbi ígéretes helyzetből fejelte mellé.
80′
Zoran Spisljak is érzi, hogy Juhász György eljátszotta utolsó esélyét, lehozza a veszélyeztett játékost, akinek a helyét Prasler foglalja el a Békéscsabában.
78′
Egy jobb oldali beadás után Szántaira van szükség, a kapus szögletre bokszolja a kissé lecsúszott centerezést. A sarokrúgást kifejelik a szegedi védők.
73′
Mészáros Márk jobb oldali beadását Oláh Lóránt fejeli kapura középről, de centiket téved fejese, amely a kapu fölött száll el.
69′
Újabb csabai csere: Berki helyett Bagi a pályán a folytatásban a hazaiaknál.
69′
Most viszont előkerül a lap: kissé érthetetlen módon Szántai kap sárgát, Botló időhúzásért figyelmezteti a szegediek kapusát a mérkőzés eléggé szokatlan szakaszában.
67′
Mindkét csapat cserél: a Békéscsabában Birtalant Balázs, míg a Szeged-Grosicsban Hegedűs Martint Hegedűs Edvin váltja.
65′
Az imént beállt Polareczki húzta meg a jobb oldalon a labdát, majd Juhász György késett el a belépővel, ám megúszta a sárgát, ami csak azért érdekes, mert Juhásznak ez a második lett volna, de Botló játékvezető húzta elő a lapot.
60′
Birtalan szánta el magát mintegy 16 méterről lövésre, ám kísérletét Szántai magabiztosan fogta.
58′
Nyilas Elek változtat először: a meccset kisebb sérüléssel vállaló Farkas helyére Polareczki érkezik a Szeged-Grosicsnál.
52′
Oláh Gergő harcol ki egy újabb sárga lapot a hazaiaknak: Juhász részesül ebben a figyelmeztetésben, miután lerántotta a szegedit.
50′
Nagy iramban kezdődött a második félidő, azonban helyzetig nem jutott egyik csapat sem. A Békéscsaba az első félidőhöz hasonlóan megpróbálja megnyomni a második játékrész elejét is.
46′
A Békéscsaba kezdte a második félidőt.

SZÜNET

45′
Nincs hosszabbítás az első félidő végén, gól nélkül zárják a csapatok az első félidőt, ami alatt a Szeged-Grosicsnak nagyobb lehetőségei voltak, de ezekkel nem tudtak élni Nyilas Elek tanítványai.
44′
Egy szöglettel töri meg a Szeged-Grosics fórját a Békéscsaba: Viczián élesen belőtt labdája nagyon jól érkezik középre, éppen a gólvonal előtt landol, így Szántainak nagy bravúrral kellett fognia a sarokrúgást.
37′
Balog Zsolté az első sárga a meccsen, a hazaiak védője legázolta Hegedűs Martint, jogos a figyelmeztetés.
34′
Fitos! Remekül érkezett Farkas Márk szabadrúgására a hosszú saroknál, de talán egy ütemmel később indult, így ha kevéssel is, de lemaradt a jól érkező beadásról. Ezek most a Szeged percei, szinte csak a csabai térfélen zajlik a játék.
32′
Oláh Lóránt sem járt messzebb, sőt! Remekül játssza magát tisztára a tizenhatoson belül a szegedi támadó, majd mintegy tíz méterről, a tizenhatos sarka és az ötös között “félúton” szánta el magát lövésre, nagyon kevéssel ment a bal kapufa mellé próbálkozása, kár ezért a lehetőségért.
29′
Nem sokat tévesztett Szilágyi! A tizenhatossal egyvonalban végezhetett el bedobást Berki, labdája végül Szilágyihoz került, aki középről, nagy erővel lőtte azt kapura, de kapu fölé durrantott.
24′
Főképp a középpályán zajlanak az események a csabai lehetőség óta, és újra igen magas iramúvá vált a meccs, amely mind iramában, színvonalában, mind pedig hangulatában megfelel egy élvonalbeli mérkőzésnek is, kiváló hangulatban zajlik a találkozó a szép számú közönség előtt.
21′
Itt az első csabai lehetőség, Birtalan csavart a jobb oldalról kapura, jól csapódó labdája azonban a kapufa mellett suhant el.
19′
Megint Fitos veszélyeztet, aki egy lecsorgó labdát szed össze, majd ígéretes lövését a védők blokkolják. Veszélyesebb ezekben a percekben a Szeged-Grosics.
17′
Itt az első helyzet a meccsen, az ezúttal előrébb játszó Fitos a tizenhatos bal sarkánál egy 180 fokos fordulat után lőtt kapura, labdája kevéssel a bal sarok mellett hagyta el a pályát.
13′
Egyelőre nem húzza elő a sárgát Botló játékvezető, pedig Berki egyszerűen leterítette Oláh Gergőt a félpályánál, de nincs komolyabb retorzió. Kicsit lassabb lett a tempó a kezdeti magas iramot követően.
7′
A csabaiak nagy erőket mozgósítanak támadásban, szeretnék megszerezni korán a vezetést. A Szeged-Grosics inkább kontrákra épít kezdetekben.
3′
Hegedűs Martin indult meg remekül a félpályáról, de picit rossz ütemben tolta meg a labdát a kissé szellős békéscsabai védelem ellenében, így kisodródott vele, és csak egy szögletet tudott kiharcolni ígéretesnek tűnő helyzetből.
1′
A Szeged-Grosics kezdte a találkozót. A meccs előtt köszöntötték a napokban bajnoki címet nyert csabai röplabdás lányokat.

18:58 – A csabaiaknak kell a győzelem, hiszen versenyben vannak a feljutásért, míg a Szeged-Grosics több emberét nélkülözve, Germán, Tóth Gábor, Szabó Péter és Veselinov nélkül száll ma harcba.

18:47 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a dél-alföldi rangadó a Kórház utcai stadionban. Az összeállításra tekintve láthatjuk, hogy a házi gólkirály Germán Tamás nélkül kezd a Szeged-Grosics, míg a hazaiaknál az a Borbély Bálint a ott van a kezdőben, aki korábban játszott a szegedieknél.

A mérkőzés Botló Béla sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Ma délután három ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk számotokra, íme:Maglód – SZEOL17.00:…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 16.

Előző sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK

Következő sztori

150 új elektromos autó töltőállomás jön létre egy év alatt