Dagad a gyálaréti focibotrány: a Sport és Fürdők szerint játékra alkalmas volt a pálya, a szövetség szerint csak a játékvezető dönthet

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyalareti_palya09_gs

Vasárnap elmaradt a Gyálarét-Zsombó megyei másodosztályú bajnoki, mivel a pályát játékra alkalmatlannak minősítette a játékvezető, így hiába állt játékra készen a két csapat, mégsem játszották le soros bajnokijukat. A pálya fenntartója, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója szerint játékra alkalmas volt a pálya. A megyei igazgatóság szerint azonban ezt csakis a játékvezetőnek van joga eldönteni!

„Azt a hibánkat nem kívánom nem elismerni, hogy most valóban nem volt meg a fűnyírás a hétvégén, ettől viszont a pálya játékra kész állapotban volt, ez nem volt akadálya a mérkőzés lejátszásának, sőt, elkezdték a pálya felfestését is, azonban valamiért abbahagyták. Hihetetlen életszerű az, hogy egy jegyzőkönyvben négy játékos neve jelenik meg, a többiek addigra elmennek. Különösen akkor, ha megnézem a táblázatot, ahol ugyanennek a csapatnak a levont pontszámai ki nem állás miatt vannak. Nem kívánok senkit sem a másik oldalról támadni, de minden dolog adott volt a mérkőzés lejátszásához, a vonalazáson látszik, nyugodtan le lehetett volna játszani a meccset. Nem igazán értem ezt a döntést” – válaszolta portálunk érdeklődésére Horváth András, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, aki tegnap hétfőre ígért az ügyben részletes tájékozódást, miután utánajár az esetnek.

Ahogy azt Horváth András hozzátette, az a kolléga, akinek a feladata volt a pálya kezelése, és a hét négy napján négy órában dolgozott a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nél, a múlt héten pénteken felmondott, azonban ez sem menti fel a céget. „Olyan feladatokat is bevállalt az ottani csapatoknak, mint a szerelés mosása, amiért hosszú heteken, hónapokon keresztül egyetlen fillért sem kapott, ami nagymértékben befolyásolta azt, hogy úgy döntött, hogy felmond, majd gyakorlatilag mindent előkészítve távozott. Szóbeli figyelmeztetésben részesítettem az ottani kollégát, ugyanakkor a fű játékra alkalmas volt. Az más kérdés, hogy a pálya körül valóban nem igazán van rendben a zöld terület, de a héten ez is rendezve lesz. Nem azért, mert ez a meccs elmaradt, hanem mert most tudunk rá sort keríteni. Nagyon sajnálom, mert a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek minden labdarúgópálya fontos, és minden pályával törődtünk. Az ottani csapat vezetője éppen egy hete hívta fel a kollégáimat, és köszönte meg azt, hogy milyen rendesen karban van tartva a pálya” – válaszolta kérdésünkre a cégvezető.

A gyálarétiekben az esettel kapcsolatban felmerült, hogy a jövőben ők végeznék el a pálya karbantartását, azonban a Szegedi Sport és Fürdők Kft. felelős a folytatásban is a pálya rendezéséért. „Fel sem merül a kérdés, hogy átadjuk a pálya gondozását. Az eszközeink és a gépeink rendelkezésünkre állnak ehhez, és ezt megelőzően folyamatosan működtek és rendben is voltak. Ránk van bízva ez a pálya, mi pedig meg is tesszük a karbantartást a jövőben is” – zárta Horváth András.

Megyei igazgatóság: A játéktér alkalmasságát csak a bíró ítélheti meg

Az ügyben közben a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád Megyei Igazgatósága is közleményt adott ki, melyet alább közlünk.

“Számos, a valóságtól eltérő, sőt a valósággal teljes egészében ellentétes információ látott napvilágot online felületeken a Csongrád megyei II. osztályban a hétvégén elmaradt L-IT-SZEAC-Gyálarét – Zsombó mérkőzésről. Mivel az olvasókat a tények is érdeklik, az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága az alábbi tények közlését kéri.
Egy labdarúgópálya játékra való alkalmasságát kizárólag az adott mérkőzés játékvezetőjének van joga és módja eldönteni. Sem a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatójának, sem a szövetség megyei igazgatójának, sem másnak erre hatásköre nincs.
A magyar labdarúgás versenyszabályzata egyértelműen rendelkezik arról, hogy a játéktér vonalazása nélkül nem lehet bajnoki mérkőzést rendezni (már a gondolat is abszurd)! Gyálaréten a mérkőzés kezdetéig nem volt felvonalazva a pálya, bár a hazai csapat kísérletet tett ennek pótlására, de a vonalazó eszköz műszaki állapota nem tette lehetővé a munka elvégzését. A mérkőzés játékvezetője az előírt 30 perc várakozás után helyes döntést hozott, és vonalak hiányában nem vezette le a találkozót.
Bármilyen, a fentiekkel ellentétes magyarázkodás, összeesküvéselmélet-szövögetés csak a hiba elfedésére irányul, mely mélyen sérti a mérkőzés résztvevőinek és játékvezetőinek tisztességét” – így az igazgatóság nyilatkozata

Elmaradt a Gyálarét-Zsombó bajnoki, mert a játékosok alig láttak ki a fűből. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. szerint játékra alkalmas volt a pálya.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 18.

Előző sztori

Kézilabda: utolsó szegedi meccsére készül Vadkerti Attila

Következő sztori

Magyarországé a világ leghosszabb gyermekvasútvonala