Sport

Labdarúgás: a legjobbat nyújtanák a Csongrád megyeiek az U20-as Vb-n

Labdarúgás: a legjobbat nyújtanák a Csongrád megyeiek az U20-as Vb-n

2015. május 20., szerda
Labdarúgás: a legjobbat nyújtanák a Csongrád megyeiek az U20-as Vb-n
keret-e1431694094240

Három Csongrád megyei labdarúgóval utazott el kedden délután Új-Zélandra az U20-as magyar labdarúgó válogatott, Zsótér Dontátot, Kecskés Ákost és Forgács Dávidot várakozásaikról kérdeztük a torna kezdete előtt.

A három labdarúgóban van egy közös pont: mindhárman a SZEOL SC névelődje, a

Tisza Volán SC neveltjei

.

Forgács Dávid

közel nyolc,

Kecskés Ákos

hét, míg

Zsótér Donát

több mint négy évet játszott a szegedi együttes korosztályos csapataiban, most pedig közösen utazhatnak a júniusban kezdődő U20-as világbajnokságra. „Nagyon örültem, hogy meghívást kaptam erre a tornára, bíztam benne, hogy be fognak hívni. Mindig próbálok maximálisan pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, úgyhogy csak az lebegett a szemem előtt, hogy nekem mindenféleképpen itt kell lennem, ezért jól kell játszanom a klubomban, valamint a válogatott edzéseken is jól kell teljesítenem. Nem tűztünk ki célokat, a minél jobb eredményre törekszünk, ha meg tudjuk valósítani mindazokat, amiket tanultunk, gyakoroltunk, akkor jó esélyekkel indulunk minden meccsen” – mondta el a Videoton kölcsönjátékosaként a Puskás Akadémiában játszó Zsótér Donát.

zsoter_u_20_edzes

A támadó úgy érzi, jól sikerült a felkészülésük, mindenki odatette magát. A felkészülési mérkőzéseken a kiutazás előtti utolsó meccsen, a magyar U21-es válogatott elleni 4-1-s győzelemből góllal vette ki a részét. „Szerencsére egy győztes meccsel tudtunk kiutazni, még akkor is, ha úgymond egymás közt játszottunk az U21-es válogatottal, ez is pozitívum, hogy egy egy-két évvel idősebb csapatot meg tudtunk verni. Jó esélyekkel, pozitívan tudunk kiutazni Új-Zélandra” – értékelte a gárda felkészülését Zsótér Donát. A futballista az esélyekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, egy világbajnokságon minden csoport, minden csapat erős, hiszen a legjobbak kerülnek ki a tornára. „Nekünk is erről az oldaláról kell megközelítenünk ezt a Vb-t, nem véletlenül vagyunk ott, nagyon sokat tettünk azért, hogy ott legyünk, a kerettagok közül egyaránt mindenki. Elég erős ellenfeleink lesznek, elemeztük őket, de nem akarunk senkivel sem foglalkozni, a saját játékunkat szeretnénk megvalósítani, és minél jobb eredményt elérni, önmagamtól is a lehető legtöbbet várom” – latolgatott Zsótér Donát. A válogatott élére nemrég új szakvezetőt, a német

Bernd Storckot

nevezett ki az MLSZ, azonban az elmúlt hetekben egyre több időt tölthettek el a kerettagok az új edzővel. „Mindig biztat minket, mindenben próbál segíteni, ezt keresi minden alkalommal. Meg is mutatja a gyakorlatokat, próbálja elmagyarázni is, hogy például egy jó átvétellel mennyit nyerhetünk. Próbál arra törekedni, hogy mindig legyen több választási lehetőséged a pályán, ezáltal is a kreatív futballra sarkall minket. Egy nagyon precíz, egyenes ember, aki a pályán nem ismer semmilyen tréfát, de úgy érzem, jó kezekben vagyunk nála” – mesélt a csapatot irányító szakemberről a fiatal futballista. A magyar válogatott mintegy 40 órás utazásnak vágott neki kedden délután, Budapestről Frankfurtba repül a csapat, majd onnan Hong-Kongba, ahol hat órát várakozással töltenek. Innen Ausztrálián át folytatják az útjukat, majd még egy mintegy öt órás buszút vár a gárdára, hogy megérkezzen New Plymouth-ba, ahol a csoportmeccseit fogja játszani.

Jó kitűnési lehetőség

kecskes_forgacs_szeol

Egyaránt az olasz Atalanta Primavera, azaz utánpótlás együttesében futballozik a két védő,

Kecskés Ákos

és

Forgács Dávid

. A két játékos egyetértett abban, hogy egy olyan lehetőség lesz ez a világbajnokság számukra, ahol kitűnhetnek jó játékukkal, az egész világ előtt megmutathatják képességeiket. „Nagyon örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, remélem, hogy a hasznára válok ennek az együttesnek. Bízom abban, hogy minél több pontot tudunk szerezni a világbajnokságon. Egyik sem lesz könnyű meccs, de most csak az Észak-Korea elleni meccsre készülünk, majd ezt követően lépcsőfokonként kell venni az akadályokat” – mondta el portálunk érdeklődésére Kecskés Ákos. A védő elmondta, az Atalantánál boldogok voltak a meghívó miatt, és szó nélkül elengedték a tornára.„Abszolút nem volt probléma, már az alapszakasznak vége van, így nekik is megtiszteltetés, hogy az U20-as Vb-n részt vehet egy játékos a csapatból. Szem előtt van a Vb, minden európai klub figyeli a tornát, már hallottam is erre irányuló dolgokat, úgyhogy igyekszem majd a legjobb énemet adni a Vb alatt. Valószínűleg a kezdőben kapok helyet, hiszen az előző meccseken is csapatkapitány voltam, érzem az edző bizalmát, így pozitívan állok a torna elé” – tette hozzá Kecskés Ákos. Forgács Dávid mintegy 12 éve együtt játszik Kecskés Ákossal aktuális csapatában, így a két játékos számára nagy előny is lehet, hogyha együtt kerülnek majd pályára a világbajnokság alatt.”Mondhatjuk, hogy ismerjük egymás lépéseit is, ez nagyban könnyítheti a dolgunkat” Dávid elmondta, nagyon örült a meghívónak, még ha remélte is, hogy benne lesz a keretben. „Bízom benne, hogy a csapat minél jobban fog teljesíteni és minél többet tudok hozzátenni majd ehhez. Tamás Krisztián van a posztomon, így nagyon nehéz lesz bekerülnöm a kezdőbe, de mindent megteszek azért, hogy ez sikerüljön, persze ez az edző döntése lesz” – fogalmazott a védő.

Az egység lehet az erősségük

A tornával kapcsolatban Forgács Dávid kifejtette, az első meccsen papíron a leggyengébb ellenféllel játszanak, hiszen Észak Korea együttesével találkoznak június elsején, magyar idő szerint reggel 5 órakor. „Már ha lehet ilyet mondani, hiszen itt már csak jó csapatok vannak. Remélem, egy jó kezdés megadja azt a pluszt, amivel önbizalommal teli játékot tudunk majd játszani a csoportkör alatt. Mindenféleképpen kiugrási lehetőségként is tekintek erre a Vb-re, hiszen nagyon sokan nézik ezt az eseményt. Jónak éreztem a hangulatot, az edzésen komoly meló volt, de megvolt az alkalom a viccelődésre is. Mindenki kellően felkészült, egy nagyon jó közösség van kialakulóban” – nyilatkozta portálunknak az Atalanta játékosa. A csapat erősségére irányuló kérdésünkre Forgács Dávid úgy fogalmazott, nagy erényük lehet, ha szervezettek lesznek, és mindenki a közös cél irányába fog húzni, ezáltal jó lesz a csapatmunka, az nagy erényünk lehet. „Persze szükség lehet a jó egyéni teljesítményekre is, akik az adott szituációban el tudják majd dönteni esetleg a mérkőzést” – tette hozzá Forgács Dávid. Abban egyetértett mindhárom játékos: minél tovább szeretnének jutni a tornán, de konkrét helyezést, vagy eredményt jelző célt nem tűztek ki maguk elé. Forgács és Kecskés behívásával az Atalantából tehát ketten is ott lehetnek majd az U20-as világbajnokságon. „Mindenképpen örültek, sokan gratuláltak az egyesületből is. Ez egy nagyon nagy dolog számukra is, hogy ketten is ott lesznek a Vb-n a csapatból, mindenféleképpen jó hírt vet rájuk a két behívó, ők is büszkék lehetnek erre” – zárta Forgács Dávid. A magyar U20-as labdarúgó válogatott Észak Koreával, Nigériával és Brazíliával játszik a csoportkörben, először június elsején, Észak Koreával mérkőznek meg a magyar fiatalok. A négyfős csoportból az első két csapat, valamint a hat kvartett négy legjobb harmadikja jut tovább.

Még az elutazás előtt kérdeztük az U20-as válogatott három SZEOL-nevelésű labdarúgóját, Forgács Dávidot, Kecskés Ákost és Zsótér Donátot.http://szegedma.hu/?p=539603

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.