Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: a legjobb újonc ellen javíthat az dobogóért küzdő FK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

fk_tiszasziget47_gs

Tiszaszigetre látogat szombaton az FK 1899 Szeged, Tóth János alakulatának pedig mindhárom bajnoki egység rendkívül fontos lenne az idei legjobban szereplő újonc ellen.

Nem lesz ugyanakkor könnyű a diszkoszvetősök dolga, amit mi sem jelez szemléletesebben, minthogy az idei szezonban még nem sikerült megverniük a szombati riválist. November elsején Bernát Péterék pontot raboltak az Etelka sorról, sőt, a februári felkészülési mérkőzésről már egyenesen győzelemmel távoztak a Stetakovic-tanítványok. Ezúttal sem veheti tehát fél vállról aktuális összecsapását a szurkolók történelmi szezont futó csapata, különösen annak tükrében, hogy a Mórahalom már villogó indexszel zakatol a táblázat harmadik helyén álló kék-feketék mögött.

Visszatér-e Bernát Péter?

Online

Szombaton 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tiszasziget SE – FK 1899 Szeged megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Ez az egyik legfontosabb kérdés a Tiszasziget kapcsán, hiszen a rutinos támadó egymaga 19 gólt szerzett az idényben csapata 51 találatából, pedig már március közepe óta sérült. Nélküle a gárda mindössze öt pontot gyűjtött legutóbbi nyolc fellépésén, ami alig 20 százalékos teljesítmény, szemben a korábbi 54 százalékos mutatóval. Jó hír lehet ugyanakkor a gárda szurkolói számára, hogy a csatár már együtt edz a társakkal, és elképzelhető, hogy akár pályára is tud majd lépni az FK elleni derbin. A teljes igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a Tiszasziget az elmúlt két körben már megtalálta a játékát a kulcsembere hiányában is, amire kiváló bizonyíték a Makó elleni hazai siker, illetve az Algyőn elért 1-1-es iksz múlt szombaton.

“El kellett hitetni a játékosokkal, hogy Peti nélkül is tudnak gólokat rúgni és nyerni. Megfogta a csapatot egy pár fordulón keresztül a hiánya, de most a többi játékos is rájött arra, hogy nekik kell hozni az eredményeket. Az FK Szeged egyértelműen bővebb kerettel rendelkezik nálunk, másrészt Tóth János személye igazán meghatározó a csapaton belül, amit az eredmények is igazolnak. Összességében egy döntetlennel már elégedettek lehetnénk, és bár megfelelő taktikai fegyelmezettség mellett akár nyerhetünk is, ennek azért kisebb a valószínűsége” – fogalmazott portálunknak Stetakovic Marinko, a tiszaszigetiek mestere. Együttesébe eltiltása után visszatérhet a még a Hódmezővásárhely ellen kiállított Kelemen Csongor, illetve a szombati összecsapás erejéig ismét magára húzza a klub szerelését a Németországban dolgozó, de a napokban otthon tartózkodó Duba Tamás.

Nem isznak előre a medve bőrére az FK-nál

fk_tiszasziget20_gsSokat bukott a diszkoszvetős alakulat egy hete, amikor egy góllal alulmaradt a vendég Tápéval szemben, hiszen ezzel egyszerre került ötpontos hátrányba a győztes riválissal szemben, és csúszott vissza mindössze egyetlen egységre a Kisteleknek kilencet gurító Mórahalom elé. Bár papíron enyhe mértékben Dóra Jánosék sorsolása tűnik könnyebbnek az utolsó négy hétvégére, valójában egyik találkozó sem ígérkezik sétagaloppnak. Tóth János legénysége Tiszasziget mellett Mindszentre is elutazik még, a kettő között fogadja az UTC-t, az utolsó fordulóban pedig a Sándorfalva látogat Szegedre. A homokhátiak a SZVSE-hez hivatalosak, majd vendégül látják az Ásotthalmot és a HFC-t, végezetül a Csongrád otthonában zárják a bajnokságot.

“Nehéz mérkőzésre számítok a tiszaszigetiek ellen, úgyhogy komolyan készülünk. Sok energiát fordítottak arra a szezon során, hogy egy jó csapatot hozzanak össze, aminek eredményeként ők most a legjobb újoncok a megyében, egyszersmind egy meghatározó tagja a csapat a megyeegynek. Mindemellett megpróbálunk egy jó eredményt elérni szombaton. Nem lesz könnyű feladat, de nekünk is kellenek még a pontok. Remélem, hogy minden játékosunk úgy gondolkodik, hogyha már a bajnokság vége felé ilyen előkelő pozícióban vagyunk, akkor érdemes küzdeni a minél jobb helyezésért” – árulta el Tóth János vezetőedző.

A Tiszasziget SE várható kezdőcsapata: Kispéter – Kertész, Tumbas, Cindel, Bálint, Rutai, Kelemen Sz., Juhász, Kelemen Cs., Drágity, Bernát/Kasza.

Az FK 1899 Szeged várható kerete: Vasas, Vér (kapusok), Heredea, Barta, Boldizsár, Turján, Makai, Szalai, Lajkó, Imre, Gyurkovics, Szőcs, Molnár, Prontvai, Füle, Dóra, Mihalkó, Vékes.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni bajnoki mérkőzésükön (2014. november 1.):

FK 1899 Szeged – Tiszasziget SE 2-2 (0-2)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű. Vezette: Török Tamás (Borbás Bottyán Aurél, Szalai Szabolcs István).
FK Szeged: Vasas – Degovics (Szőcs 57’), Boldizsár, Turján, Barta (Meszes 38’), Makai, Varga (Németh 69’), Molnár (Dóra 69’), Heredea, Imre (Lajkó 46’), Makai. Vezetőedző: Tóth János.
Tiszasziget: Kispéter – Papp, Illés, Tumbas, Bálint, Puhalák, Bódi, Juhász (Kató 66’), Kasza (Frank 83’), Drágity, Bernát. Edző: Kiss Róbert.
Gólszerzők: Makai (47’), Mihalkó (63’), ill. Bódi (24’), Bernát (38’ – tizenegyesből).
Sárga lap: Heredea (10’), Mihalkó (25’), Barta (35’), Turján (42’), Boldizsár (85’), Lajkó (89’), ill. Illés (28’), Bernát (33’), Kasza (50’), Tumbas (88’).
Kiállítás: Vasas (36’).

Sport

Tévés meccset játszik Győrben a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Joao Janeiro szerint játékosainak plusz motivációt jelent, hogy az M4 Sport élőben közvetíti a meccset.

Tovább olvasom

Sport

Sportmenü: újra hazai pályán a hokicsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteseményei.

Tovább olvasom

Közélet

Videó: lebontották a Felső Tisza-parti Stadion kandelábereit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

A lelátókat már korábban elbontották, csütörtökön pedig sor került a kandeláberekre is.

Tovább olvasom

Aktuál