Sport

Kosárlabda: visszavágásra készül a Kosársuli a Bonyhád ellen

Kosárlabda: visszavágásra készül a Kosársuli a Bonyhád ellen

2015. május 13., szerda
Kosárlabda: visszavágásra készül a Kosársuli a Bonyhád ellen
kosarsuli18

Súlyos, 32 pontos vereséget szenvedett a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B-s bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén, Bonyhádon. A két gárda párharca az egyik fél második győzelméig tart. A szombati vásárhelyi visszavágó előtt a legnagyobb kérdés, hogy képesek-e visszajönni a versenybe dr. Elek András és Utasi Gábor tanítványai?

A Tolna megyei találkozón annak ellenére is óriási különbség volt a csapatok között, hogy a harmadik negyedben egyszer még sikerült 10 pontra visszajönniük Vargáéknak. Azonban úgy tűnt, hogy a bonyhádiak nem tudnak hibázni. Ezt támasztja alá, hogy pontjaik felét(!) hárompontosból szerezték, 34 kísérletükből 17-szer találtak be. Nyilasék nem tudták feltartóztatni a kiváló napot kifogó

Jillinget

,

Lukácsot

és

Gebertet

sem, akik hárman együtt 65 egységet termeltek, azaz többet, mint amennyit általában a Vásárhely egy egész meccsen engedélyezni szokott ellenfeleinek. Ennek ellenére még nem kell felhagyni minden reménnyel. A Kosársuli kapott már idén ehhez hasonló óriási verést. A Salgótarjáni poklot követően azonban sorozatban négy briliánsan megvívott ütközetet hozva az alapszakaszt első helyen zárva, majd a Baján keresztüllépve jutottak az elődöntőbe a vásárhelyi kedvencek. Emellett a Hódtói Sportcsarnokban már legyőzték egyszer a Bonyhádot a Hepp-kupa negyeddöntőben. A harmadik összecsapás kiharcolásához azonban ismét óraműpontossággal működő védekezésre, valamint lendületes és eredményes támadójátékra lesz szüksége Vejinovicséknak. Az viszont egyelőre szinte lehetetlennek tűnik, hogy a harmadik felvonás is a Hódtóiban legyen. Ehhez ugyanis legalább 33 ponttal kellene diadalmaskodni a Meta-Work Bonyhádi KSE ellen... A Vásárhelyi Kosársuli – Metal-Work Bonyhádi KSE két győzelemig tartó elődöntő második mérkőzése május 16-án szombaton 18 órakor lesz a Hódtói Sportcsarnokban. A belépés a TakarékBank Zrt-nek és a Magyar Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.