Bulvár

Körbekerékpározza az országot a sclerosis multiplexes férfi, csütörtökön Szegedre látogat

Körbekerékpározza az országot a sclerosis multiplexes férfi, csütörtökön Szegedre látogat

2015. május 12., kedd
Körbekerékpározza az országot a sclerosis multiplexes férfi, csütörtökön Szegedre látogat
SMVilágnap_Szeged_plakát

Országjáró körútja egyik állomásaként Szegedre is ellátogat a sclerosis multiplexben szenvedő Ternován Zoltán, hogy így öntsön erőt a betegségbe szenvedő társaiba.

A Magyar SM Társaság szervezésében 16 nap alatt kerékpározza körbe Magyarországot

Ternován Zoltán

SM beteg amatőr sportoló, hogy minél több sclerosis multiplexes betegeknek reményt és erőt adjon. Mintegy 8 ezren élnek hazánkban az idegrendszert károsító, fiatalkori mozgáskorlátozottságot, látásvesztést, bénulást is okozni képes, gyógyíthatatlan neurológiai betegséggel. Az 50 éves mogyorósbányai férfinak sikerült talpra állnia, ezért útnak indult, hogy kiálljon a többiekért. Szegedre május 14-én csütörtökön Bajáról érkezik és május 15-én pénteken halad tovább Gyulára.

Az SM beteg sportoló tervezett szegedi programja:

Május 14. csütörtök 15.30.: a bajai úton, az 55-ös főút és az 502-es összekötő útnál (az Útkaparó Csárda melletti) körforgalomnál várják a Szegedi Kerékpáros Sport Klub kerékpárosai, akik maguk is vesztették már el SM beteg csapattársukat. Együtt kerekeznek be Ternován Zoltánnal Szeged belvárosába, a Dugonics térre. A biciklisekhez bárki csatlakozhat. Május 14. csütörtök 16.00.: a Dugonics téren SM beteg sorstársak (Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesülete) várják Ternován Zoltánt, hogy találkozzanak vele, beírjanak útinaplójába. A programhoz bárki csatlakozhat, aki kifejezné szolidaritását.

Sosem szabad feladni - üzeni a sclerosis multiplexben szenvedő Ternován Zoltán, aki körbekerékpározza az országot, hogy...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.