Kultúra

Két új díjjal bővül a "Tisza-parti Oscar-gála"

Két új díjjal bővül a "Tisza-parti Oscar-gála"

2015. május 21., csütörtök
Két új díjjal bővül a "Tisza-parti Oscar-gála"
domotor-dij_sajtotajekoztato06kf

Ezentúl a gyermekelőadások közönsége, valamint a kuratórium is évről évre díjazza a legjobb művészeket, produkciókat és színházi közösségeket - jelentették be a Dömötör-díj Színházi Díjátadó Gála szervezői csütörtökön.

Idén 17. alkalommal adja át a legjobb színésznek, operaénekesnek, táncosnak, rendezőnek, valamint látvány- és jelmeztervezőnek járó díjakat a kuratórium. A 12 kategóriában adható elismerést az idei színházi évadra átgondolták: Gyermek és Dömötör Kuratórium-díj váltotta az eddigi legjobb férfi és női mellékszereplőknek járó jutalmakat - ismertette a változtatásokat

Elekes Zoltán

, az elismerést gondozó Pálma Reklámstúdió vezetője.

Czenéné Vass Mária

soros elnök emlékeztetett, a közönségszavazás menete is megváltozott: az évadban már csak a Szegedi Nemzeti Színházba váltott jegyekkel és bérletekkel terjeszthettek fel művészeket és alkotókat a nézők, a korábbi online szavazást megszüntették. A három legtöbb szavazatot kapott jelölt kerülhetett fel a várományosok már nyilvános listájára, közülük a kuratórium döntése alapján választanak nyertest. Czenéné Vass Mária elmondta, a bizottság véleménye szinte minden esetben megegyezik a színház szerelmeseinek javaslataival, azonban az, hogy kiknek a nevét rejtik a borítékok, majd csak a gála estéjén derül ki.

domotor-dij_sajtotajekoztato03kf

A Tisza-parti Oscar-gálaként emlegetett impozáns eseményt ezúttal

Toronykőy Attila

rendező álmodta színpadra, mégpedig a szegedi teátrum művészeinek összefogásával. Idén a tánckart és énekkart egy intimebb közeg váltja fel, ami nem annyira a nagy és látványos finálékról, mint inkább a szegedi művészek énekeiről, évadbeli szerepeiről szól. A sajtótájékoztatón is nagyon titokzatos volt, nem szeretett volna részleteket elárulni a díjátadót körbeölelő műsor koncepciójáról, annyit azonban elejtett, hogy

Kónya Krisztina

és

Andrejcsik István

üdvözli majd a nézőket. Maga az elismerés

Bánvölgyi László

szobrászművész Szent Demetert ábrázoló alkotása. Az életműdíjas egy márványtalapzaton álló, bronzból készült szobrot kap, mely a 303-ban elhunyt vértanút ábrázolja, jobb kezében lándzsával, baljában a róla elnevezett toronnyal, Szeged legrégebbi műemlékével. A többi díjazott az alak dombormű-változatát veheti át május 30-án.

Te részt veszel a színházi Dömötör-gálán?http://szegedma.hu/?p=540118

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.