Sport

Hosszú Katinka országos csúcsot úszott 200 méter gyorson

Hosszú Katinka országos csúcsot úszott 200 méter gyorson

2015. május 16., szombat
Hosszú Katinka országos csúcsot úszott 200 méter gyorson

Két számban is győzött pénteken Hosszú Katinka az egyesült államokbeli Charlotte-ban zajló nemzetközi úszóversenyen, ahol a 200 méter gyors döntőjét országos csúccsal nyerte.

Utóbbi számban a Vasas világ- és Európa-bajnoka - az esemény honlapjának beszámolója szerint - 1:55.89 perccel diadalmaskodott, jelentősen megjavítva saját magyar rekordját, amelyet éppen egy esztendeje ugyanitt, Charlotte-ban állított fel 1:56.30-cal. Mostani győztes idejével a negyedik helyre lépett előre a 200 méter gyors világranglistáján. Hosszú az idei nemzetközi rangsorban a harmadik pozíciót érő teljesítménnyel végzett az élen másik döntőjében, 400 méter vegyesen, amelyet 4:35.19 perccel nyert meg. Fölényére jellemző, hogy több mint négy másodperccel előzte meg még a mögötte másodikként beérkezett amerikai

Caitlin Leverenzet

is, aki a londoni olimpián 200 méter vegyesen bronzérmes volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.