Közélet

Felfüggesztenék Ujhelyi mentelmi jogát

Felfüggesztenék Ujhelyi mentelmi jogát

2015. május 14., csütörtök
Felfüggesztenék Ujhelyi mentelmi jogát
ujhelyi_istvan01_gs

A bíróság Ujhelyi István mentelmi jogának felfüggesztését kéri, mivel a jobbikos Sneider Tamás beperelte őt azért, amiért maffiaszerű szkinhedszervezet volt vezetőjének nevezte őt.

Az MSZP-s EP-képviselő

Ujhelyi István

mentelmi jogát függesztené fel a Pesti Központi Kerületi Bíróság abban az ügyben, amelyet a jobbikos

Sneider Tamás

indított ellene - írja a Magyar Nemzet. A lap felidézi, Ujhelyi az ATV egyik műsorában a jobbikos Sneider Tamásra azt mondta, hogy egy maffiaszerű szervezetnek, egy szkinhedszervezetnek a vezetője volt, és emiatt ellenzi, hogy ő legyen az Országgyűlés alelnöke. Sneider fiatal korában felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amikor csoportosan megvertek egy cigány férfit, de ő maga tagadja, hogy szkinhed lett volna. Ujhelyi korábban azt mondta, hogy minimum furcsának találja, hogy egy rasszista indíttatású erőszakos cselekményért felfüggesztett börtönre ítélt közszereplő jogi eszközökkel kíván elégtételt venni tőle - írja a Nemzet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.