Közélet

Befejeződött a partfal felújítása Szegeden + FOTÓK

Befejeződött a partfal felújítása Szegeden + FOTÓK

2015. május 21., csütörtök
Befejeződött a partfal felújítása Szegeden + FOTÓK
partfalatado13kf

Befejeződött a partfal felújítása Szegeden, a 2,21 milliárd forintos, uniós támogatással megvalósult beruházást csütörtökön adták át.

A rekonstrukció során 2,1 kilométeres gátszakaszt újítottak föl, és 1,5 kilométeren alakítottak ki mobilgátrendszert. Az árvízvédelmi fejlesztést követően még a nyáron felújítják a rakparton vezető utat, és hamarosan megtörténik a Tisza-parti zöldterületek és a folyóhoz vezető lépcsősor rekonstrukciója is – jelentette be Botka László.

Kozák Péter

, az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője korábban elmondta, az új árvízvédelmi rendszer 1130 centiméteres szintig nyújt védelmet. Előnye, hogy árvízmentes időszakban biztosítja a város és a folyópart kapcsolatát. A mobilgát szerelése a Tisza 950 centiméteres vízállásánál kezdődik el a rakpart lejáróknál. A próbaszerelés tapasztalatai alapján, a rendszer 8-10 óra alatt teljes magasságig kiépíthető – tudatta a szakember. A szegedi belvárosi partfal rekonstrukciója során mintegy 2,1 kilométeres gátszakaszon az útszinthez képest 3-4 méteres mélységig szivárgás gátló résfal épült, a régi támfal előtt pedig teljesen új, vasbeton köpenyfalat emeltek. A mentett oldalon szivárgórendszert alakítottak ki, a járdaszintet pedig megemelték. A beton mellvédet részben visszabontották, a megmaradó szerkezet tetejére mobil árvízvédelmi fal kerülhet.

Hivatalosan is átadták a felújított partfalat - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=540283

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.