Bulvár

Agancsokat és trófeákat találtak a pénzügyőrök az autóban

Agancsokat és trófeákat találtak a pénzügyőrök az autóban

2015. május 14., csütörtök
Agancsokat és trófeákat találtak a pénzügyőrök az autóban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 86 agancsot és trófeát találtak egy magyar személyautóban, melyeket lefoglaltak és büntetőeljárást indítottak.

A NAV pénzügyőrei közúti ellenőrzést tartottak az 51-es számú főúton, amikor megállítottak egy magyar rendszámú személygépkocsit. Az autót vezető magyar férfi a pénzügyőrök kérdésére elmondta, hogy jövedéki terméket nem szállít magával. A pénzügyőrök azonban a jármű tüzetesebb átvizsgálása mellett döntöttek. A csomagtartóból egy pléddel letakarva összesen 86 különféle dám-, gímszarvas és őzbak által hullajtott agancs és 3 darab trófea került elő. A szabályozás szerint a hullatott agancs, illetve az elhullott vad trófeája az adott területen illetékes vadásztársaság tulajdona, azt összegyűjteni kizárólag a társaság előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. A férfi az eljárás során az agancsokról és trófeákról engedélyt bemutatni nem tudott. A pénzügyőrök az előkerült, több százezer forint értékű termékeket lefoglalták és lopás gyanúja miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.