A Keménykalap és Krumpliorr szereplőit keresi a Pinceszínház

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csukás István beleegyezett, hogy talán egyik legismertebb művéből, a Keménykalap és Krumpliorr című ifjúsági regényből készíthessen színdarabot a Pinceszínház. A családi musical ősbemutatója a XIII. Szegedi Várjátékokon lesz, a darabhoz május 9-én 11 órától szereplőválogatást tartanak a Szegedi Pinceszínházban!

“Itt van, megjött Bagaméri!” A könyv és a tv siker után végre a zenés színpadon is izgulhatunk kis Rece, és a Vadkacsa őrs kalandjain. Generációk nőttek fel Csukás István mára kultikussá vált ifjúsági regényén. Nincs család ahol ne ismernék a fenti idézetet és ne tudnák kortól és nemtől függetlenül folytatni: “Ki a fagylaltját maga méri!” Épp így régi ismerősünk Lópici Gáspár a plakátragasztó is aki maga az “utca hírmondója”! Janik László, színész, rendező, író, kapott lehetőséget arra, hogy újra életre keltse ennek az örökifjú történetnek a szereplőit és színpadra álmodja őket. Tettestársa Varga Bálint színész, zeneszerző akivel már több közös zenés sikert is jegyeztek. (2013 OZ; 2014 A kis Herceg)

A bemutató tervezett időpontja: július 17.
Helyszín: Szegedi Várszínház.

A szereposztást még titok fedi, de annyit már tudni lehet, hogy egy napközis tábor is kapcsolódik a produkcióhoz, ahol a gyerekszereplők felkészülnek az előadásokra!

Default thumbnail
Előző sztori

Csaknem 115 ezren regisztráltak a TeSzedd! szemétgyűjtő akcióra

Következő sztori

Hétvégi programajánló: P.Mobil, Grizzly, Bödön

Legutóbbi hasonló cikkek