Vízilabda: kiélezett meccsen vereséggel kezdett a Szeged az FTC ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag_ftc_mj-19

Szoros, egygólos vereséget szenvedett a Tiszavirág Szeged Diapolo az FTC otthonában a férfi vízilabda OB I két győzelemig tartó negyeddöntős párharcának első felvonásán.

Joel Swift nyitotta a gólok sorát a mérkőzésen, ám Varga II. Zsolt előbb egyenlített, Kiss Csaba pedig már a vezetést is megszerezte a vendégeknek. (1-2) Az első negyed mégsem hozott differenciát az eredményben, miután két perccel a vége előtt Csapó Miklós újra egálra hozta a meccset. (2-2) Kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott a második periódus, az FTC azonban képes volt megfejelni teljesítményét: a szünet előtt 19 másodperccel Jansik Szilárd mattolta Meiner Marcellt. (5-4) Fordulás után Marnitz Gergő és Marko Avramovic egy-egy találatával meglógtak a vendéglátók (7-4), a Szeged ugyanakkor nem esett kétségbe. Manhercz Ádám duplájával hamar felzárkózott Varga Péter legénysége, hogy aztán az utolsó negyed elején Varga II. Zsolt az összecsapás egyetlen büntetőjével el is tüntethesse együttese hátrányát. (7-7) Nyéki Balázs két gólja között Manhercz Krisztián tudott eredményes lenni, így szoros állásból várták a csapatok a hajrát. (9-8) Nem egész három perccel a lefújás előtt Marnitz elérte mesterhármasát, feladva ezzel a leckét a szegedieknek. (10-8) Már csak 69 másodperc volt hátra, amikor Manhercz Krisztián szépített, az egyenlítésre pedig már nem került sor. (10-9)

Mindez azt jelenti, az FTC került előnybe a két győzelemig tartó párharcban. A második meccset április 22-én, szerdán rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi vízilabda OB I negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Ferencvárosi TC – Tiszavirág Szeged Diapolo 10-9 (2-2, 3-2, 2-2, 3-3)
Budapest, Népliget, FTC Uszoda. Vezette: Horváth Csaba, Marosvári Attila.
FTC: Gárdonyi – Avramovic 2, Csapó 1, Katonás, Nyéki 2, Roach. Csere: Ernyei, Regős, Swift 1, Jansik 1, Kolozsi, Marnitz 3, Paján. Vezetőedző: Varga Zsolt.
Szeged: Meixner – Kiss 1, Seman, Varga II. 3/1, Manhercz K. 3, Manhercz Á. 2, Kunac. Csere: Sánta, Török A., Palotás, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny: 15/4, ill. 16/5.
Ötméteres: -, ill. 1/1.
Kipontozódott: Nyéki (31′), ill. Varga II. (29′).

Varga Péter: “A rájátszás egy egészen más történet. Sok helyzetet kidolgoztunk, de ezeket nem tudtuk értékesíteni, főleg a meccs elején hibáztunk sokat. A hittel és az akarattal nem volt gond, inkább görcsössé váltunk. A teher érződött a csapaton, ezt kell elengedünk. Gratulálok a Fradinak, jól játszott, folytatás Szegeden.”

Szűk vereséggel kezdett a Szeged az FTC elleni negyeddöntős párharcban – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=526504

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 10.

Előző sztori

Kosárlabda: Baján kezdi a rájátszást a Kosársuli

Következő sztori

Kosárlabda: a döntőért játszhat szombaton a Szedeák U21