Közélet

Vitányi: a fasizmus leverése döntő lépés volt a demokrácia felé

Vitányi: a fasizmus leverése döntő lépés volt a demokrácia felé

2015. április 4., szombat
Vitányi: a fasizmus leverése döntő lépés volt a demokrácia felé

A fasizmustól történő megszabadulás döntő lépés volt a demokrácia és az emberi élet nagyobb megbecsülése felé vezető úton, 70 évvel ezelőtt április 4. ilyen értelemben felszabadulás volt Magyarországon - mondta Vitányi Iván, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) nemzeti tanácsának elnöke szombaton a gellérthegyi Szabadság-szobornál tartott megemlékezésen.

A szervezet rendezvényén

Vitányi Iván

, mintegy tucatnyi részvevő jelenlétében, újságíróknak elmondta, magyar ellenállóként azért harcolt társaival, hogy ne legyen elnyomás, rabszolgaság, árpilis 4-én pedig ennek az elvnek és a demokráciának a teljesülését ünneplik. Kiemelte, amennyiben a Szovjetunió nem száll szembe a német fasizmussal, akkor nem tudni, mi lesz a második világháború végkimenetele. Ez idő alatt kegyetlenségek és bűntények történtek, de az európai történelem soha nem volt vértelen - fűzte hozzá Vitányi Iván, majd megjegyezte, a nagy francia forradalomban is történtek kegyetlenségek, az emléke mégis dicsőséges. A MEASZ nemzeti tanácsának elnöke szólt arról is, hogy a jelenlegi magyar demokráciát is félteni kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.