Pofoneső zárta a falunapokat Algyőn + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

boxverseny45kf

Akárcsak a tavalyi évben, idén is az Algyői Ökölvívó Szakosztály által szervezett bokszgála zárta a településen rendezett falunapokat.

Másodjára rendezték meg az Algyői Pofonpartit, amelyre a tavalyi évhez képest jóval több versenyző érkezett, a közönség pedig teljesen megtöltötte a csarnokot, így szép számú publikum előtt versenyezhettek a nyolcéves kislányoktól kezdve egészen a +91 kilós felnőttek által alkotott bokszolók.

“Két éve edzősködöm Algyőn, ez pedig egy versenysorozat állomása volt. Elsőként a verseny az utánpótlás korú, valamint a meglévő versenyzők a rutinszerzését biztosítja, de talán nagyobb hangsúlya van annak, hogy a gyerekkel, illetve úgymond a laikusokkal megismertessük ezáltal a sportágat, megmutassuk a boksz szépségeit. Szerettük volna ezáltal az algyőiek számára is bemutatni a bokszot, ami úgy gondolom egész jól is sikerült” – mondta el a rendezvényt követően az Algyői Boksz Klub vezetője, a korábbi magyar bajnok ökölvívó Oltványi Dávid.

A pofonpartin 13 klub versenyzői vettek részt, és kereken 100 versenyző nevezett a versenyre, ami jelentős előrelépés a tavalyi számokhoz képest. “Óriási hangulat volt, szó szerint csüngtek még a csilláron is a nézők. Azt gondolom, hogy a rendezvényünk elérte a célját, hiszen adódott bokszolási lehetőség a versenyzőink előtt is, és a sok néző pedig versenyhangulatot teremtett, hál istennek, tényleg sokan kijöttek. Egyrészt versenyzők létszámában is előre tudtunk lépni, és a nézők létszáma is nagyot növekedett tavaly óta” – fogalmazott Oltványi Dávid.

Az Algyői Boksz Klub vezetője hozzátette, munkája kezdetén az utánpótlás elindítását tűzték ki célul, ezt pedig remekül szolgálta a II. Algyői Pofonparti, ami a dél-alföldi versenysorozat egyik állomása volt. “Nálunk is van 5-8 igazolt versenyző, szerettük volna, hogy ha nekik is megadatik, hogy átérezzék, milyen hazai pályán bokszolni, milyen az, amikor így léphet szorítóba az ember. A legfontosabb az volt, hogy a helyiek is lássák, hogy milyen bokszbázis tud létrejönni egy viszonylag kis településen is, és ez sikerült” – mondta el a korábbi magyar bajnok öklöző.

Elcsattant pár pofon Algyőn a falunapok zárásaként – bokszgálán lépett ringbe a régió számos ökölvívója. Részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=531808

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 27.

Default thumbnail
Előző sztori

Az Emmi saját halottjának tekinti Kóti Árpádot, a nemzet színészét

Default thumbnail
Következő sztori

Asztalitenisz: a két győzelem ellenére is lemaradt a rájátszásról a Floratom

Legutóbbi hasonló cikkek