Sport

Olasz Anna nyerte öt kilométeren a francia nyíltvízi bajnokságot

Olasz Anna nyerte öt kilométeren a francia nyíltvízi bajnokságot

2015. április 19., vasárnap
Olasz Anna nyerte öt kilométeren a francia nyíltvízi bajnokságot
Vizes vb - Olasz Anna tizenkettedik 5 km-en

Olasz Anna nyerte a francia nyíltvízi úszó-bajnokság keretében rendezett ötkilométeres viadalt Új-Kaledóniában, Noumeában.

Az Egyesült Államokban tanuló sportoló egy nappal korábban második lett ugyanitt, a tízkilométeres világkupa-versenyen. A hazai szövetség beszámolója szerint az előző napihoz képest valamelyest nyugodtabb körülmények között úszhattak a versenyzők a Csendes-óceánban, csupán 25 kilométer/órás szél "fújdogált". A kétkörös viadalon

Olasz Anna

már féltávnál 35 másodperces előnyre tett szert, a második körben pedig még növelte is a különbséget előző napi legyőzőjével, a francia Aurélie Mullerrel szemben, akinél végül 55 másodperccel előbb ért a célba. Olasz Anna legközelebb a május 2-i, mexikói vk-viadalon áll rajthoz, amely a magyar világbajnoki válogató első felvonása lesz. A második a június 20-i, balatonfüredi világkupa-verseny, amelyre a Magyar Úszás Napja keretében kerül sor.

Eredmény:

francia nyíltvízi bajnokság: nők, 5 km:

1. Olasz Anna 58:19.70 perc 2. Aurélie Muller (francia) 59:14.40 3. Adelina Furst (francia) 59:16.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.