/

Négy tonna rothadó sertésbelsőséget találtak az M5-ösön

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg négy tonna romlott állati mellékterméket találtak egy szlovák tehergépjárműben az M5 autópályán tartott ellenőrzés során. A legyek tetemével szennyezett, penészes terméket lefoglalták és a megsemmisítése iránt intézkedtek.

A NAV EKÁER csoportjának munkatársai ellenőrzést tartottak az M5 autópálya lajosmizsei tengelysúly mérő állomásán. Az EKÁER adatai alapján a pénzügyőrök megállítottak egy – az előzetes bejelentés alapján kockázatosnak ítélt – szlovák rendszámú tehergépjárművet, ami a bemutatott okmányok alapján megközelítőleg négy tonna sertésbelsőséget szállított hazánkból Szlovákiába.

A jármű rakterében az állati eredetű termékeket tartalmazó 200 literes hordókon lévő felirat szerint a fogyaszthatóság időpontja március 22-én lejárt.

A vizsgálat során a pénzügyőrök látták, hogy több hordónyi termék elhullott léggyel és penésszel szennyezett.

A kormányhivatal munkatársainak értesítését követően kiderült továbbá, hogy a feladóként feltüntetett magyar társaság nem rendelkezik engedéllyel arra, hogy Szlovákiába állati mellékterméket szállítson.

Az ellenőrzött, lejárt szavatosságú szállítmányt a felrakodás helyszínén megsemmisítették.

Előző sztori

Jövőre indulhat a Szegedi Törvényszék épületének felújítása

Következő sztori

Eltűnt a szegedi Benkő Adrián